Klub putnika Srbije traži učesnike za projekat "Kreativna putnička radionica". Učesnici projekta treba da ispunjavaju sledeće uslove:

- učenici su srednjih škola
- vole da putuju i istražuju
- sposobni su za kreativno razmišljanje
- aktivno koriste e-mail

plakatPrva faza radionice odigraće se u Novom Sadu. Tu ćemo pričati o mogućnostima za putovanja, kao i manje poznatim, skrivenim destinacijama u okviru Srbije. Videćemo na koji način pisanje putopisa i fotografisanje može da upotpuni doživljaj putovanja, kako iskoristiti internet za planiranje i pripremu putovanja, i kako svoja zapažanja, utiske i saznanja podeliti sa drugima.
 
Druga faza je odlazak na jednu interesantnu, manje poznatu destinaciju u Srbiji, koju ćemo zajedno odabrati. Na terenu će se vršiti istraživanje o lokalnim zanimljivostima - objektima, prirodnim formacijama, lokalnim legendama i običajima, životu lokalnog stanovništva. Istraživaćemo, fotografisati, pisati i družiti se.

U trećoj fazi, vrši se sinteza znanja stečenih na uvodnom delu radionice i iskustava stečenih u praktičnom delu na terenu, kroz pravljenje publikacije na internetu, koja će sadržati iskustva, putopise, fotografije, savete, i poruku drugim mladim ljudima da su putovanja moguć način da se podstaknu i ispolje radoznalost i kreativnost, da se sazna nešto novo o svetu koji nas okružuje, a da se pritom veoma dobro zabavlja.

Prva faza radionice će se održati u subotu, 14. marta, od 10 do 18h, u prostorijama Američkog kutka u Novom Sadu.

Rok za prijavu: do popunjavanja slobodnih mesta, a najkasnije do petka 6. marta. Popunjen formular, koji možete preuzeti sa  https://www.klubputnika.org/media/prijavni_formular.doc pošaljite što pre na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.