Četvrto tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije održaće se na planini Rtanj, za vikend 23/24 maja.

rtanj_sa_puta

Kao i prethodnih godina, u pitanju je noćni uspon, kako bismo na vrhu dočekali izlazak Sunca. Ako vas zanima kako to izgleda, možete pročitati kako nam je bilo na Željinu, Staroj planini i Suvoj planini, i pogledati fotke u galeriji.

Ove godine nećemo organizovati prevoz, dolazak i odlazak vrše se u sopstvenoj režiji, autostopom, busom, vozom, kako god, ali naravno, preko foruma uveliko padaju dogovori čime i kada ići, tako da vas pozivamo da nam se priključite tamo, za detaljnije dogovore, i da bi imali društvo tokom puta :)

Kamp ćemo postaviti nedaleko od sela Rtanj. Kada počnete uspon iz sela, prođete šumu i izađete na greben, posle još malo hoda napred videćete kućicu ispod vas. Kamp će biti postavljen na tom mestu, kod lovačke kućice. Ukoliko neko ne bude uspeo da nas pronađe, 911 služba biće dostupna na telefon 063 379 366 :)

Sa sobom obavezno poneti vreću za spavanje i šator. Ukoliko nemate šator, preko foruma možete potražiti slobodno mesto kod nekoga, ili na licu mesta, do sada se još nije desilo da je neko ostao da spava pod vedrim nebom (sem po sopstvenom izboru :) ) Ponesite hranu i malo veću količinu vode sa sobom, jer će najbliži izvor verovatno biti udaljen oko sat vremena. Baterijsku lampu takođe, pošto je u pitanju noćni uspon.

Ukoliko ste zainteresovani da planinarenje započnete dan ranije, odlaskom na Bovansko jezero, javite se na forumu radi daljeg dogovora.

rtanj