Klub putnika Srbije poziva vas na netradiconalnu manifestaciju i nezvanično jesenje okupljanje članova i simpatizera Kluba, ovog puta na planini Stol kod Bora poznatoj kao Borski Stol za vikend 19-21. oktobar 2012. godine.

Nakon prošlogodišnje više nego uspešne akcije na planini Boranja i spavanja u planinarskom domu Šarena bukva, odlučili smo da se ova jesenja livadarstvena pustolovina mora nastaviti.

Detalji:
Autobuski polasci do Bora idu svakodnevno, kao npr. konkretno iz Beograda do Bora: 10:30, 14:15, 15:15, 16:30, 17:30, 18:46, 20:00. Put traje oko 4 sata. Za ostala mesta odakle polazite, proverite.

Iz Bora do blizine doma ide lokalni autobus, ali je teško uhvatljiv, tako se iz Bora može uzeti taksi. Iz razogova sa lokalnim taksistima, cena po vozilu je 1.000 din u jednom pravcu, što je po osobi 250 din. Verovatno na licu mesta može i jeftinije. Broj telefona taksija biće naknadno objavljen.

Spavaćemo u planinarskom domu. Cena spavanja je 350 dinara ako je u grupi više od 30 ljudi, a za sada deluje da nas je više od toga.

borskistol

Na planini, kako saznajemo, nema dometa za mobilni telefon, ili ga ima sporadično te ne preporučujemo da se uzdajete u ovaj kanal komunikacije kada budete gore.

Dom ima vodu, struju, grejanje.

Ponesite hranu, topliju odeću i dobru obuću. Za vikend predviđaju lepo vreme, ali to je planina, pa budite spremni na eventualne nepogode.

Cilj livadarenja je – opuštanje. Dakle, za razliku od tradicionalnog planinarenja, nema cilja kom se stremi i nije organizovana nikakva tura/akcija. To, međutim, ne znači da nećemo nigde ići niti išta videti.

Zbog mesta u domu - koji prima dosta ljudi, ali za svaki slučaj - prijavite se na temi na forumu.

Kontakt telefoni za svaki slučaj:
064/244-89-80 Uroš Bjuti
064/266-00-27 Jovan Đera
060/182-33-73 Saša Zaječar

 Ne prijavljivati se na ove telefone i zvati ih samo u slučaju problema oko snalaženja kada ste već u Boru pod uslovom da ima dometa. Sva pitanja i odgovore dobićete na forumu.

Planinarski dom se nalazi ovde.