Kokosanceros

Members
 • Content count

  127
 • Joined

 • Last visited

About Kokosanceros

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 07/05/1991

Contact Methods

 • Website URL
  https://prugomokoevrope.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zemun
 1. Nezvanični/improvizovani spomenici

  Na Zelenjaku na stepenicama (ako mislimo na iste) je ploča glumcu Draganu Maksimoviću, on je pretučen na tom mestu, kasnije je podlegao povredama.
 2. U kom vremenu živite?

  Stranica Kartografija na fejsbuku
 3. Beograd - Solun - Atina vozom

  Ovo su neke od novijih informacija od naših železnica i ovo Za deo Solun - Atina moraš da vidiš sa grčkim železnicama. Pretpostavljam da je Balkan Fleksipass isplativa investicija. Ono što ja znam po čitanju raznih foruma je da su kašnjenja prilična, da u Grčkoj često može da te zadesi neki štrajk, radovi ili slično.
 4. Od Beograda do Sarajeva

  Ja sam bio u Sarajevu oko ove Nove godine. Nisam išao kolima, ali sam imao sjajna iskustva. Drug i ja pitali neke momke za preporuku za ćevape i na kraju završili sa njima na po 10 ćevapa i nekoliko piva. Nikakvih problema nismo imali ni kada smo sami išli.
 5. italija

  Planiram da spojim vikende oko prvog maja, pa da se zaputim negde. Za oko mi je zapala južna Italija. Da li neko ima savet odakle je najjeftinije leteti i gde? Odgovara mi da poletim sa bilo kog aerodroma u okolini Bg, Niš, Temišvar, Budimpešta, Zagreb... Ali da li tražiti let ka Bariju, Napulju, Rimu? Koliko je isplativo uzeti InterRail OneCountry pass? Da li možda radi trajekt Bar- Bari? Koje gradove preporučujete?
 6. To sam i ja probao, ali rekoše mi da ne mogu da izdaju kartu bez rezervacije, niti kartu koja nije iz Beograda. Ako ti nije gnjavaža, kreni nekim ranijim vozom u NS, pojedi indeks i kupi povratnu iz NS.
 7. Путовање 1915-16

  Na ovu temu obavezno preporučujem Nušićevu "Devetstopetnaestu".
 8. Vozom kroz Evropu (Interrail)

  Stevane, veliko poštovanje za to što hoćeš da putuješ isključivo vozom. Jeste da bi mogao da putuješ jeftinije autobusima, ali je komfor vozova i dalje neuporediv. Drug i ja smo obišli Evropu proleća 2016. I naravno da vredi, sam osećaj da si na putu 30 nešto dana je fenomenalan. Predložio bih ti da razmisliš da na put kreneš pre 15. maja, i ako kartu kupiš do 31. marta hvataš prolećnu promociju i popust od 15%. Postoji i jesenja promocija za putovanja od oktobra (prvog ili 15.). Bar je tako bilo pre 2 godine, a mislim da je i dalje isto. U principu ćeš uhvatiti možda i najprijatniji period godine što se vremena tiče, a izbeći gužvu i vrh turističke sezone na leto. Ispod je tura koju smo mi uradili. U Nemačkoj si bog sa interrail kartom, nema doplate čak ni za ICE vozove, a kondukter često samo pogleda da li je validna i ne poništava je. Italija, Francuska, Španija prilično komplikuju korišćenje (ima mnogo doplata i rezervacija). Rezervacija nam je trebala za voz Berlin - Varšava, i možda neke modernije u Poljskoj. Mi smo imali 10 dana vožnje dana u okviru jednog meseca, i te dane smo koristili maksimalno, obilazili do 4 grada po par sati, i onda se u nama zanimljivim gradovima zadržavali po 2-3 dana. Sa ove ture gradovi koje ja izrazito preporučujem i u koje bih se uvek vratio su: Prag, Brisel, Amsterdam, Berlin, Varšava i Budimpešta. Ako te još nešto zanima, pitaj slobodno
 9. Nova godina

  Vozom, za sada je plan 29. uveče.
 10. Nova godina

  Ja sa nekim društvom planiram za doček u Kotor. Pa u zavisnosti od finansija i organizacije da se produži u Dubrovnik i Sarajevo pa nazad za BG. Ako vam to zvuči ok, možemo da probamo nešto da organizujemo.
 11. Low cost busevi po Evropi

  Mislim da je sigurnije i jeftinije da kupiš online, ne znam čak da li flixbus majstori prodaju karte. Kartu ne moraš da štampaš, dovoljno je da pokažeš bar-kod na telefonu.
 12. Ceska - Prag

  Koliko god ovo mene lično direktno pogađalo, jer je pivo jeste lepše u parku nego u pabu, moram reći da ih razumem. Ne znam da li generalizovati i okriviti Britance za sve, ali da nije prijatno viđati ih pijane itekako nije. A vole da dođu da se obloču, reče mi jedan njihov da im je jeftinije da dolete do Krakova npr i divljaju tu nego da to rade u Engleskoj. Isto tako verujem da stanovnicima nije prijatno ni da vide naše ekskurzije, umeju naša deca da liče na gorespomenute Britance.
 13. Ja sam putovao takodje 10ak puta svim varijanta osim čini mi se jutarnjeg iz Budimpešte, i nikada ni najmanjeg problema nije bilo. Ali sam imao problema u vozu Krakov - Budimpešta, mog druga su pokušali da opljačkaju u kupeu, dok smo spavali. Uspeli smo da ih izbacimo i zadržimo sve stvari. Ja sam posle putovao u suprotnom smeru da bih pobedio strah i nije bilo problema, Nažalost nije bilo ni bog zna kakvog sna za mene, ali preguralo se.
 14. Zanimljivi članci

  Ne mogu sad da gledam, ali iz mog ugla Simpsonovi su propali posle filma. Sve od 21. sezone na dalje je negledljivo.