Kokosanceros

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

About Kokosanceros

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 07/05/1991

Contact Methods

 • Website URL
  https://prugomokoevrope.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zemun

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kokosanceros

  Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2020.

  Nakon što je prošli iznedrio Divlje gradove i još nekoliko dobrih tekstova, imam velika očekivanja od ovog konkursa. Kako bi rekli u jednom spotu grupe Atheist rap iz Novog Sada: "Momci, želim vam puno uspeha!"
 2. Iz Novog Sada ide onaj mali crveni ruski voz, u Subotici ti naši pregledaju pasoše, nastavljaš istim vozom do Kelebije, tu ulazi Mađarska policija i carina, kada te pregledaju, prelaziš u drugi voz (mađarski flirt) do Budimpešte. Kažu ljudi u slučaju kašnjenja našeg voza mađarski ne čeka, a sledeći je mislim za dva sata. Ja sam u septembru stigao bez kašnjenja,
 3. Ja sam išao u septembru ka Pešti, i stigli smo na presedanje u Kelebiji. A vraćao sam se u oktobru, i takođe je sve bilo prilično po redu vožnje. Zatim sam u oktobru išao FlixBusom do Budimpešte, ukupno zadržavanje na granicama 2 sata, i ukupno vreme puta 7 sati, polazak iz Beograda u 8 ujutru.
 4. Kokosanceros

  Divlji gradovi: nova knjiga Kluba putnika!

  Knjiga je predobra. Pročitao sam je za 3 dana, ne znam više da li je to pohvala ili ipak mana. Bilo je priča koje su me baš uvlačild u sebe, onih iz kojih sam učio nešto i onih koji su me dobro nasmejale. I kuriozitet ovo je prva elektronska knjiga u mom životu. Mislim da ću sad Utabane staze da prebacim na telefon.
 5. Kokosanceros

  Prag u februaru :)

  Budimpešta - Brno voz, mislim da je cena do 14e po smeru. U Brnu, šetnja, ručak i kupovina kruna za ceo put, menjačnice uglavnom nemaju proviziju i kurs je tu negde oko 25 kruna za 1 euro. Brno - Prag voz, regiojet se može naći bukvalno za nekoliko evra, zavisi od vremena polaska, kategorije i koliko unapred se kupi. Ako imaš vremena za skitnju po Češkoj, meni se Olomouc svideo za jednodnevnu posetu.
 6. Kokosanceros

  Beograd - Kladovo, kolima

  Ja sam letos išao ovom rutom koju gugl predlaže, Požarevac, Veliko Gradište (malo je skretanje sa puta, ali fino mesto za videti, prošetati pored Dunava), Golubac (tvrđava, ako nisi obišla može biti zanimljiva), Donji Milanovac je isto fin za videti, ceo taj deo kroz Đerdap je prelep, tako da samo bez žurbe. Put je fin, ali ako ti naiđe autobus ili kamion ispred može biti nezgodno za preticanje, ali tu ti je Dunav, tako da je lagan. I ponegde možeš naići na odronjeno kamenje, što je još jedan razlog da se ne žuri. U Kladovu mogu da preporučim riblji restoran Natura. Vraćao sam se preko Negotina, Majdanpeka, Kučeva (tu sam ručao, restoran Podrum, porcije su ogromne tako da slobodno uzmi pola) , i onda posle opet stigneš do Požarevca pa na autoput. Ova ruta je duža i put je malko lošiji, uži, ali ima lepih planinskih predela. Srećan put!
 7. Kokosanceros

  Vozom Beograd-Minhen

  Iz Beograda možeš direktno za Zagreb odakle imaš noćni voz za Minhen. Ovo je sa sajta srbvoz.rs Verujem da ako kupiš karte odvojeno možeš da prođeš jeftinije.
 8. Kokosanceros

  Nožice i kralj majmuna

  Meni je kul 😎 nadam se nastavku
 9. Može se, ja sam to praktikovao dok nisam saznao da se i sa Novog Beograda može bez rezerviacije jer je vest pre godinu i po dana bila: Почев од 8. 5. 2017. године, обавезно је издавање резервације места из станице Београд за путнике у међународном саобраћају.
 10. Pozdrav ljudi, drugarica i ja planiramo na OK Fest na Tjentištu iz Beograda. Imamo još 3 mesta u kolima. Tražimo ekipu ili pojedince za podelu troškova i još jednog vozača. Krenuli bi dan ranije (četvrtak) popodne i zakampovali negde usput. Povratak u ponedeljak lagano.
 11. Kokosanceros

  Kampovanje u Beogradu

  Ne znam šta ti od kampovske infrastrukture treba. Ali možeš da probaš na Lidu.
 12. Kokosanceros

  Zanimljivi članci

  http://www.lowtechmagazine.com/2013/12/high-speed-trains-are-killing-the-european-railway-network.html Vrlo zanimljivo
 13. Kokosanceros

  Najjeftinije do Talina

  Ja jesam. Vozom BG - Budimpešta - Krakov (ja sam išao dalje ka Gdanjsku, a verujem da ti možeš direktno) - Varšava (na dalje busom) - Viljnus - Riga - Talin. Mislim da to sve ukupno izadje na do 80e.
 14. Kokosanceros

  Vozom do Zagreba

  Mislim da kupee ima samo noćni voz. Ali potvrđujem da je voz fin i tačan.
 15. Kokosanceros

  Nezvanični/improvizovani spomenici

  Na Zelenjaku na stepenicama (ako mislimo na iste) je ploča glumcu Draganu Maksimoviću, on je pretučen na tom mestu, kasnije je podlegao povredama.