Kokosanceros

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

About Kokosanceros

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 07/05/1991

Contact Methods

 • Website URL
  https://prugomokoevrope.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zemun

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Može se, ja sam to praktikovao dok nisam saznao da se i sa Novog Beograda može bez rezerviacije jer je vest pre godinu i po dana bila: Почев од 8. 5. 2017. године, обавезно је издавање резервације места из станице Београд за путнике у међународном саобраћају.
 2. Pozdrav ljudi, drugarica i ja planiramo na OK Fest na Tjentištu iz Beograda. Imamo još 3 mesta u kolima. Tražimo ekipu ili pojedince za podelu troškova i još jednog vozača. Krenuli bi dan ranije (četvrtak) popodne i zakampovali negde usput. Povratak u ponedeljak lagano.
 3. Kokosanceros

  Kampovanje u Beogradu

  Ne znam šta ti od kampovske infrastrukture treba. Ali možeš da probaš na Lidu.
 4. Kokosanceros

  Zanimljivi članci

  http://www.lowtechmagazine.com/2013/12/high-speed-trains-are-killing-the-european-railway-network.html Vrlo zanimljivo
 5. Kokosanceros

  Najjeftinije do Talina

  Ja jesam. Vozom BG - Budimpešta - Krakov (ja sam išao dalje ka Gdanjsku, a verujem da ti možeš direktno) - Varšava (na dalje busom) - Viljnus - Riga - Talin. Mislim da to sve ukupno izadje na do 80e.
 6. Kokosanceros

  Vozom do Zagreba

  Mislim da kupee ima samo noćni voz. Ali potvrđujem da je voz fin i tačan.
 7. Kokosanceros

  Nezvanični/improvizovani spomenici

  Na Zelenjaku na stepenicama (ako mislimo na iste) je ploča glumcu Draganu Maksimoviću, on je pretučen na tom mestu, kasnije je podlegao povredama.
 8. Kokosanceros

  U kom vremenu živite?

  Stranica Kartografija na fejsbuku
 9. Kokosanceros

  Beograd - Solun - Atina vozom

  Ovo su neke od novijih informacija od naših železnica i ovo Za deo Solun - Atina moraš da vidiš sa grčkim železnicama. Pretpostavljam da je Balkan Fleksipass isplativa investicija. Ono što ja znam po čitanju raznih foruma je da su kašnjenja prilična, da u Grčkoj često može da te zadesi neki štrajk, radovi ili slično.
 10. Kokosanceros

  Od Beograda do Sarajeva

  Ja sam bio u Sarajevu oko ove Nove godine. Nisam išao kolima, ali sam imao sjajna iskustva. Drug i ja pitali neke momke za preporuku za ćevape i na kraju završili sa njima na po 10 ćevapa i nekoliko piva. Nikakvih problema nismo imali ni kada smo sami išli.
 11. Kokosanceros

  italija

  Planiram da spojim vikende oko prvog maja, pa da se zaputim negde. Za oko mi je zapala južna Italija. Da li neko ima savet odakle je najjeftinije leteti i gde? Odgovara mi da poletim sa bilo kog aerodroma u okolini Bg, Niš, Temišvar, Budimpešta, Zagreb... Ali da li tražiti let ka Bariju, Napulju, Rimu? Koliko je isplativo uzeti InterRail OneCountry pass? Da li možda radi trajekt Bar- Bari? Koje gradove preporučujete?
 12. To sam i ja probao, ali rekoše mi da ne mogu da izdaju kartu bez rezervacije, niti kartu koja nije iz Beograda. Ako ti nije gnjavaža, kreni nekim ranijim vozom u NS, pojedi indeks i kupi povratnu iz NS.
 13. Kokosanceros

  Путовање 1915-16

  Na ovu temu obavezno preporučujem Nušićevu "Devetstopetnaestu".
 14. Kokosanceros

  Vozom kroz Evropu (Interrail)

  Stevane, veliko poštovanje za to što hoćeš da putuješ isključivo vozom. Jeste da bi mogao da putuješ jeftinije autobusima, ali je komfor vozova i dalje neuporediv. Drug i ja smo obišli Evropu proleća 2016. I naravno da vredi, sam osećaj da si na putu 30 nešto dana je fenomenalan. Predložio bih ti da razmisliš da na put kreneš pre 15. maja, i ako kartu kupiš do 31. marta hvataš prolećnu promociju i popust od 15%. Postoji i jesenja promocija za putovanja od oktobra (prvog ili 15.). Bar je tako bilo pre 2 godine, a mislim da je i dalje isto. U principu ćeš uhvatiti možda i najprijatniji period godine što se vremena tiče, a izbeći gužvu i vrh turističke sezone na leto. Ispod je tura koju smo mi uradili. U Nemačkoj si bog sa interrail kartom, nema doplate čak ni za ICE vozove, a kondukter često samo pogleda da li je validna i ne poništava je. Italija, Francuska, Španija prilično komplikuju korišćenje (ima mnogo doplata i rezervacija). Rezervacija nam je trebala za voz Berlin - Varšava, i možda neke modernije u Poljskoj. Mi smo imali 10 dana vožnje dana u okviru jednog meseca, i te dane smo koristili maksimalno, obilazili do 4 grada po par sati, i onda se u nama zanimljivim gradovima zadržavali po 2-3 dana. Sa ove ture gradovi koje ja izrazito preporučujem i u koje bih se uvek vratio su: Prag, Brisel, Amsterdam, Berlin, Varšava i Budimpešta. Ako te još nešto zanima, pitaj slobodno