Kokosanceros

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

About Kokosanceros

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 07/05/1991

Contact Methods

 • Website URL
  https://prugomokoevrope.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zemun

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bus do Niša, pa onda puno čekanja (neki burek, neki roštilj) pa opet bus do Sofije. Ako nećeš toliko da se klackaš, a možeš da platiš onda avion preko istanbula, odatle možeš takođe avionom ili noćnim vozom ili busom 9 sati. Srećno.
 2. Naručio sam knjigu čim ste je objavili jer mi je iskustvo sa izdanjima Kluba putnika takvo da je čitanje pravo uživanje. Čuvao sam je za odlazak na more i pročitao skoro celu još u avionu. Doživljavam je kao neki prequell "Bantustana", naravno Bantustan je dosta ozbiljniji projekat. Ova knjiga javlja se iz očigledno nekog drugog vremena, gde su stvari nekako uvek rešavale, bez mnogo neprijantosti ili je barem takva atmosfera prenesena pogotovo nama rođenim dosta kasnije od radnje knjige.
 3. Tekst kao da je pisan za konkurs Spasimo putopis: https://pescanik.net/poslednji-dani-jugoslovenskih-zeljeznica
 4. Planiram neko putovanje po Evropi pa mi je čak i booking skup. Setim se da sam na stranici Putoholičari video nešto o nekoj novoj (možda nekome i nije) platformi sa često znatno jeftinijim smeštajem. Tamo piše sledeće: Na trustpilotu imaju dobru ocenu i uglavnom pozitivne utiske. Imaju neku foru da ne prikazuju cene dok se ne registruješ, pa sam zato odlučio da se malo raspitam pre registracije. Da li je ovde neko koristio? Imao problema?
 5. Pre svega, velika podrška za ideju, verujem da ćeš uživati. Zavisi šta ti je cilj, da stigneš što pre ili da vidiš što više usput. Ako je prva varijanta vidim da iz Beča ima noćni voz koji kreće u 20:13 i stiže u Amsterdam u 09:59. Nije baš jeftina varijanta ali je sigurno doživljaj svoje vrste. Ako želiš nekoliko stajanja usput, sve zavisi gde nisi bio i koliko bi voleo traje put do Amsterdama, i naravno koliko novca imaš da potrošiš na ovaj sport. Možeš krenuti do npr Praga (i tu od skoro imaš noćni voz iz Budimpešte), pa posle toga ka Berlinu, pa Hamburg i najzad Amsterdam,
 6. Ale, ale. Ima li šanse da neki voz krene na zapad?
 7. Mislim da se sad može bez testa i zvanično. Inače kažu ljudi da kada uđeš u Mađarsku nemaš nikakve kontrole do Češke već nekoliko nedelja.
 8. A do tad ćemo ostati šupak svijeta.
 9. Kokosanceros

  BiH-Srbija

  Mislim da ne. Ja sam vozio očev, mislim da nisu tražili.
 10. @stevancelinac mnogo lep post, iako dugačak lako se čita. Jel nije tajna koja je država u pitanju? Ja sam trenutno na master studijama u Češkoj, i ova pandemija odnosno reakcija Srbije i Češke na istu mi je do makskimuma povećala želju i da posle studija ostanem ovde. Češki nije jezik koji je nemoguće naučiti, prilično je blizu Srbije, kad postanem nostalgičan, standard je dovoljno veći nego u Srbiji, a čini mi se da su socijalna davanja i dalje velika npr. studije na Češkom su besplatne za sve. Što se zdravstva tiče čini mi se da su državne bolnice dobro opremljene, tokom ove situacije s
 11. Da li mislite da će putovanja odmah posle pandemije biti užasno jeftina da bi se privukao bilo ko, dok će posle nekog vremena verovatno postati skuplja nego što su bila?
 12. Nekad možeš više informacija, a čak i polazaka naći na sajtovima železnica (pre svega lokalnih). Ali mislim da IR planer upravo dobar da ti pokaže koji voz spada pod kartu, a koji ne ili je potrebna doplata. U principu doplate su potrebne najčešće u Italiji, Francuskoj, Španiji i za brze vozove u Poljskoj.
 13. Pre svega nadam se da će se pandemija završiti i da ćete moći da putujete ovog leta. Da, to upravo to znači, koliko god možeš vozova od ponoći do ponoći. Takođe, postoji opcija kada putujete noćnim vozom ako da vam se to računa u jedan dan. To se izgleda menjalo 2019, ovde možeš videti primer https://interrailplanner.com/blog/how-does-the-7pm-interrailing-rule-work/
 14. Ja sam bio pre 4 godine na IR, tako da piši ovde pa ću probati da pomognem...