Posted May 6, 2009 Od maja 2009. uvedena je nova povlastica od 20 odsto za povratne karte u 1. i 2. razredu svih vozova koji saobraćaju na domaćim prugama, objavila je kompanija Železnice Srbije. Za mlade, koji imaju legitimaciju RailPlus/EURO 26, karte su, od 1. maja jeftinije 50 odsto, umesto za 30, koliki je do sada bio popust. Ista povlastica od 50 odsto, odobrava se i mladima na osnovu kartice ETC VOLONTER. U okviru povlastica i ponuda u unutrašnjem saobraćaju Železnice Srbije od 1.maja odobravaju i popust od 30 odsto za putovanja vikendom (subota i nedelja), ali samo za relacije preko 50 kilometara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2009 Kako doci do RailPlus i ETC VOLONTER kartice? Koliko kosta? Koliko traju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2009 RailPlus traje godinu dana od dana kupovine. Daje 50% popusta na medjunarodne vozove. Mnogo dobra stvar a jeftina, kosta oko 15tak eura zavisno od godina. poz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2009 Za mlade, koji imaju legitimaciju RailPlus/EURO 26, karte su, od 1. maja jeftinije 50 odsto, umesto za 30, koliki je do sada bio popust. Pa zar i do sad nije popust bio 50% na Euro26? Ja se cesto vozim, uvek mi je duplo jeftinije sa euro26... sta petljaju sad?! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2009 Lažu, i ranije je bio popust 50% na Euro<26 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2009 kratak vremenski period važio je popust od 30% na EURO26 a 50% na ETC. Od prvog maja EURO26 je vraćen na 50%. odatle zabuna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2009 hahahahahah prvo ukinuli, pa vratili, i onda to promovisu kao izuzetno povoljnu novost..... to je otprilike kao " popusti i snizenja" u nasim buticima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2009 Zakleo bih se da sam i prošle godine pročitao istu vest Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2009 Ja moram da napisem da su salteruse (i salterasi) na zeleznici ubedljivo najkvarnijii! To se prvenstveno odnosi na zaposlene u BGu i NSu. Svaki put kad putujem, dodje mi da im razlupam onaj salter tamo! Koji je to bezobrazluk kad mi redovno kartu od 216 dinara preinaci na 220 i onu od 108 na 110. Nije stvar u toj sici, ostavio bih im svakako. Ali, pazi koji je to nacin kad ti ona bez pardona trazi vise para. Znaci, ne kaze mi da je karta 108, vec da je 110. Nije ono, kao, 108 je, pa izvini, nemam sitno, bla, bla. X puta sam ih ispravljao, pa se kao onda vade, nemaju sitno. Kad sam jednom vec poludeo i odbrusio tetkaci kako je nije sramota da se blamira za 2 dinara, rekla je da nece da mi proda kartu, jer nema sitno 2 din da mi vrati, a stoje joj na stolu. Vrhunac bezobrazluka je bio proslog vikenda kad sam isao iz NSa za BG. Trazio sam joj karte do Beograda, ona mi odstampala karte do Zemuna, sto sam tek u vozu video, a pritom naplatila kao da su do BGa i jos plus 10 dinara vise. Sve u svemu, sebi u dzep je stavila 50-60 din. Ne znam da li je neko doziveo slicno, ali ovo vec prevazilazi svaku meru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2009 dragance nikada ih nisam proveravao, obicno slepo verujem u prodavce i tetkice. Stvarno ih treba biti sramota. Od sad im brojim i uzdisaje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2009 Nasi salterasi su najgori! Slazem se da im je posao dosadan ali ako ga radis, radi ga, bre, ko covek! Ja predlazem da se uvede neka unutrasnja inspekcija! Dodje covek, 'usluze' ga kao obicno i sutra ga/je saceka kazna, smanjenje plate. Posle nekog vremena opet, pa otkaz! Ima toliko ljudi koji bi sa osmehom radili u toplom, sa kosuljom, za kompjuterom! I to tako treba svugde, ne samo u zeleznici. Pa bi onda nama bilo mnogo bolje, svi bi radili svoj posao! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2009 Draganče, primetio sam i ja to za (ne)vraćanje kusura na šalterima na ž. stanicama u BG-u i NS-u. Ali pored sve nagomilane gorčine koju osećam u vezi sa našim železnicama, na to nekako ni ne obraćam pažnju. Mislim da bih mogao sam da popunim celu knjigu žalbi - kada bi negde postojala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2009 Da li je neko kupovao kartu preko sajta Železnica Srbije? http://212.62.59.60/webpredrezervisanje/default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2009 Uz karticu "SRB PLUS" i "RAILPLUS" jeftinije "Železnice Srbije" će, od 13.decembra, kada stupa na snagu novi red vožnje, izdavati novu jedinstvenu karticu "SRB PLUS", uz koju će važiti popust od 30 odsto za putovanja u unutrašnjem saobraćaju. Kartica, koja će važiti godinu dana, za odrasle košta 1200 dinara, dok će mladi do 26 godina i stariji od 60 godina, plaćati upola cene. Za organizacije koje skolope ugovor sa "Železnicama Srbije" cena kartice biće 150 dinara. Uz karticu "RAILPLUS" ostvaruje se popust od 25 odsto za vozne karte na svim međunarodnim relacijama, a čak 30 odsto na relacijama u unutrašnjem saobraćaju, kao i u saobraćaju sa Republikom Srpskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Makedonijom. Cena kartice RailPlus za odrasle je 25 evra, a za mlađe od 26 i starije od 60 godina iznosi 15 evra. Ukoliko organizacije potpišu ugovor sa "Železnicama Srbije" kartica za odrasle koštaće 8 evra, a za mađe od 26 godina samo 5 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 Od danas kao pustili u promet neke intercity vozove ka Subotici, Nisu i Prijepolju. http://www.zeleznicesrbije.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/24084.html Koja je razlika izmedju ovog i putnickog? El ovaj ima cenu kao putnicki, a ne staje na svim stanicama (kao brzi) ili je nesto drugo u pitanju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 Nije od danas, ti vozovi idu još od 13. decembra. To su vozovi višeg ranga od brzog. Udobni su i u njima se čistoća održava na navio, za razliku od ostatka domaćih vozova. Sastoje se od novih, remontovanih vagona. Kašnjenja su minimalna. Cena im je otprilike koliko i cena za brzi, s tim što karta uključuje i rezervaciju sedišta, koja je obavezna. Takođe, na ulasku u voz se proveravaju karte. Onaj koji planira u vozu da kupi kartu, može samo da uđe ukoliko ima slobodnih mesta, ali mu se to ne isplati, jer je karta kupljena u vozu dosta skuplja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2010 Zvuci dobro, ali bas su mu nasli termin... u 06:10h polazi iz Nisa... pa nikad necu da idem njim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 To je napravljeno za one koji idu da obave neki posao u Bg, pa se popodne vraćaju. Tzv. Poslovni vozovi. Iz Niša, Prijepolja, Kraljeva i Subotice kreću u cik zore, a iz Beograda se vraćaju u kasnijim popodnevnim satima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2010 Ja sam putovala do Uzica sa jednim takvim i mogu da vam kazem da je bio veoma udoban i komforan. I cist Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2010 http://www.railserbia.net/forum/index.php Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2010 Zasto su povratne karte traju samo jedan dan?! Koja je to logika? Stvarno su... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2010 Zasto su povratne karte traju samo jedan dan?! Koja je to logika? Stvarno su... Koje povratne karte traju jedan dan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2010 Zasto su povratne karte traju samo jedan dan?! Koja je to logika? Stvarno su... Mislim da je oduvek tako bilo za destinacije krace od 100 km Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2010 A vidi stvarno do 100 km 1 dan a od 101km meseca dana. Baš bezveze, mogli su bar da stave da važi 4 dana... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2010 Vec danima im ne radi deo sajta za medjunarodni saobracaj - cene...tj stranica je prazna. Neverovatno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites