Posted June 7, 2010 Neka ovo bude "berza" Lonely Planeta, gde mozemo da ih posudjujemo,razmenjujemo, prodajemo, poklanjamo... uvek je najbolje kupiti novi jer su u njemu najsvezije informacije, ali i starija izdanja mogu puno da znace i da pomognu . Kada gledate da sve troskove u planiranju puta svedete na minimum, L.P. nije ni tako zanemariva stavka, narocito kada su u pitanju "punija" izdanja tipa- Indije, Kine,Australie... a i kada pravite neku multi turu treba vam vise komada, sto znatno povecava izdatke . E pa da ja otvorim berzu Posto uskoro krecemo put Afrike i na Bliski Istok, potrebna su mi izdanja za Keniju Tanzaniju Ugandu Siriju Jordan ili neko izdanje koje obuhvata ove destinacije, tipa- Istocna Afrika, Bliski Istok... pa ko ima vodic za neku od navedenih zemalja, neka se javi E, a sto se tice ponude imam za: Thailand Juznu Afriku Kambodzu Australiu pa ako nekome zatreba, javite se Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 Dobra ideja. Još ranije sam razmišljao da napravimo neku vrstu zajedničke biblioteke, kao posebnu sekciju na sajtu, gde će svako ponuditi putničku literaturu drugima na raspolaganje. Imam Tanzaniju da ti pozajmim, izdanje iz 2008. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 A sta mislite o digitalnoj biblioteci. Svako moze da iskenira svoj primerak, papravi .pdf i okcaci na sajt? Mislim da bi bilo od velike koristi da knjiga moze da se downloaduje u toku puta, a neke samo neke stranice odstampaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 Ne možemo se baviti piraterijom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 Imam: LP Bliski istok LP Jordan LP Libija LP Ceska i Slovacka LP Njemacka LP Budimpesta DK Budimpesta RG Europe on a budget Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 A sta mislite o digitalnoj biblioteci. Svako moze da iskenira svoj primerak, papravi .pdf i okcaci na sajt? Mislim da bi bilo od velike koristi da knjiga moze da se downloaduje u toku puta, a neke samo neke stranice odstampaju. Super ideja, i ovo moze da bude veoma korisno i prakticno, a i solucija za one koji svoj primerak ne bi zeleli iz nekih razloga da posude, sto je razumljivo Po meni je najjednostavnije da jedni drugima svoje vodice stavimo na raspolaganje, jer svakome ce danas sutra zatrebati neki, a na nama je prvenstveno da ih cuvamo, vratimo vlasniku, i probamo da se oduzimo tako sto cemo i mi mozda nekom drugom na isti nacin pomoci... E pa meni je krenulo hvala puno Chiviti na ponudi javicu ti se za L.P. Tanzanija samo jedno podpitanje...da li je u sklopu vodica i Zanzibar? Evo da u ponudu ubacim i Vijetnam Sto se tice preuzimanja L.P-a, najbolje je licno ili brzom postom(150 din) na "stetu" onog kome je potreban. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 Evo meni i Bliskog istoka od Ele .gif' alt='::'> pa ovo je fenomenalno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2010 Poigledajte i https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4120.0 Ljubce, ima Zanzibar. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Da li neko ima nesto vezano za Rumuniju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 A sta mislite o digitalnoj biblioteci. Svako moze da iskenira svoj primerak, papravi .pdf i okcaci na sajt? Mislim da bi bilo od velike koristi da knjiga moze da se downloaduje u toku puta, a neke samo neke stranice odstampaju. Ne moramo nista skenirati, drugi su vec sve pripremili: ********************* Na ovaj drugi link su samo LP vodici iz 2007-2008 (i nesto malo van toga), a prvi link ima sve i svasta, LP, DK, Frommer's, i desetica drugih izdavaca na Engleski, Ruski, Francuski, Nemacki.... Otstampate samo to sto vam treba, zasto da nosite sa sobom 2, 3 knige. PS. Ako je ovo piratski post, moderatori mogu da obrisu Mislim da ne bi trebalo da bude problem Pa koliko drugih piratski stvari ima na forumu (samo jedan primer, PRESS kartice ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Lepo ja napisano u pravilniku: Zabranjeno je postavljanje linkova za ilegalno preuzimanje vodiča, komercijalnog softvera, kao i ka sajtovima na kojima se takvi linkovi razmenjuju. Molim vas da to poštujete Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 A da li moze da se postavi na temi : https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=388.0 ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Gde li samo iskopa tu temu... I dalje je odgovor ne A tu temu bi onda trebalo pročistiti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Одлична идеја! ја на жалост немам ниједан водич да позајмим,можда понеку мапу и фину књижицу о КлермонФеран области у Француској а треба ми водич за Пољску(Варшава) и Венецију и/или Венето покрајину, путујемо за две недеље јупиии .. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Cena stampe A4 formata 100-500 strana dvostrano je 1.5 din po strani. Ko ne ume sam da nadje sta mu treba neka pita.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2010 Ja imam LP Rusija i Belorusija upravo sam donela iz Beca National Geographic Travel Costa Rica, bio je dzabe. Moj LP Indija i dalje nije pronadjen... molim da se posteni nalazac javi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2010 jest da sam daleko pa ne mogu da se usemim u ova pozajmljivanja, ali mislim da bih imala i jedan problem u celoj ovoj stvari. ujedno me zanima i kako vi to resavate. naime, moji LPi su potpuno iskrabani, iscrtani, razvuceni, izvakani i ne znam sta ne sve jos posle svakog putovanja. zato mi nije najjasnije kako bih koristila neciji tudji, jer ako svi pocnemo da saramo po tudjim .. ujuj kakvi su vasi i kako se uopste obuzdavate da ne skrabate... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2010 Moji su ocuvani, pisala sam samo po praznim stranicama i to uglavnom kontakte ljudi koje sam upoznavala, samo ponesto je markirano, recimo zutim fluorescetnim markerom. A kako se obuzdavam, uvek imam u njima gomilu papirica koji su dobri za obelezavanje stranica (najvise mrzim da na licu mesta vrtim i trazim nesto sto bi trebalo da je tu negde) a sada vidim i za nesvrljanje po knjizi jer uglavnom belezim mvazne stvari po njima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2010 pozdrav! planiram biciklom Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru pa bi mi trebao Lonely Planet Western Balkans koji sve to pokriva, ako neko ima neki koji pokriva samo neko od navedenih zemalja opet super dosao bih biciklom da preuzmem a vratim cim se vratim sa ture koju planiram iduceg meseca ako neko ne zeli posudit vec prodat opet nek se javi, bitno mi je da prodjem jeftinije neg da kupujem novu hvala unapred pozz Slavisa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2010 Ja imam LP Rusija i Belorusija upravo sam donela iz Beca National Geographic Travel Costa Rica, bio je dzabe. Jos Marina, jako to zelim Videcu se sa Vladom u sledeci cetvrtak da mu dam moj vodic za Siriju, ima li sanse da mi posaljes to po njemu? Mooooooooooooolim te. Ako treba doci cu u Indeoneziju da ti ga vratim. Znas da ove jeseni palim za Kostariku i bila bih vise no zahvalna Vracam ga, naravno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2010 Dobio sam mejl od hostelworlda da prodaju Lonely planet-ove vodice u varijanti, platis 2 dobijes 3. Ako je neko zainteresovan, neka potrazi na njihovom sajtu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2010 Znas da ove jeseni palim za Kostariku Majaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je moja dream destinacija! Poslacu ti, imam u pdf-u neki adventure guide Costa Rica! 'oces me povesti sa sobom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2010 Majaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je moja dream destinacija! Poslacu ti, imam u pdf-u neki adventure guide Costa Rica! 'oces me povesti sa sobom? Kakvo pitanje, pa naravno da cu te povesti:D. Videcemo se, nadam se uskoro povodom onih "Putumayovaca" pa ces mi i to dati. Diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2011 Da li neko zna gde se moze naci LP Kina? Ili mozda neko zeli da proda svoju kopiju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites