vanilica

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

  Never

About vanilica

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vanilica

  Rim

  Da li je neko išao u Červeteri i ako jeste, koliko je daleko od Rima i kako se stiže do tamo?
 2. Zahvaljujem, vrlo mi se mnogo dopada Imamo u planu takvo putovanjce i verovatno ćemo tvojim stopama. Lepo se provedi u Parizu i, ah, Monmartru
 3. 1mp03, kako ste našli stan na Monmartru i koliko ga plaćate?
 4. Putovale nas tri drugarice prošle godine i potpuno je bezbedno. Vozovi su super, mnoogo bolji od naših i uopšte nisu kasnili. Red vožnje možeš da nađeš na internetu. Mi smo karte kupovale na stanici pred polazak i uvek je bilo mesta.
 5. Ne mogu da se setim ali možda mogu da potražim kod kuće. Prevoz po Briselu mi je blago izbrisan iz sećanja. Mislim da smo kupile trodnevnu kartu (ili neku višednevnu kartu) i da nam se ona ohoho isplatila. Uzgred, mislim da se pisalo na forumu o nekoj zaobilaznoj varijanti prevoza, prvo do gradića Šarlroa a odatle vozom do centra pa probaj da nađeš.
 6. Imaš autobus koji vozi do železničke stanice Midi a odatle možeš metroom. Bus ide na pola sata a povratna karta je koliko se ja sećam 23 evra. Kupuje se s desne strane kad se izađe iz zgrade i traže vreme leta za povratak. U slučaju da busa iz nekog razloga nema (posle ponoći itd.), odmah se stvori linijski taksi (20 evra po osobi) koji takođe ide do stanice Midi. Ako misliš da je skupo, vožnja traje skoro ceo sat.
 7. Manastiri u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri i vidikovac na Ovčaru ili Kablaru (nisam sigurna na kom vrhu, stalno ih mešam, ali to je laganija pešačka tura) sa predivnim pogledom na meandre Zapadne Morave. Nije baš za 2 sata ali ima i manastira odmah pored puta a možda možete i prespavati u Ovčar Banji. Ima hotel i planinarski dom. U Užicu možete obići tvrđavu na izlazu iz grada prema Zlatiboru. Prilaz nije s magistrale nego nekako s druge strane.
 8. I ja sam htela u Zonguldak kad sam bila u Turskoj, ali su se svi Turci čudom čudili šta ću tamo. To je industrijski grad a preporučili su Amasru koja je dosta blizu. Grad (Amasra) je presladak, ima dve prelepe plaže (doduše manje), zanimljiv stari grad sa tvrđavom i dobar smeštaj.
 9. To ne bih znala da ti kažem. Htela sam samo da dodam na spisak Đerdap koji oduševi sve strance. Možda možete da ga obiđete stopom ili busom. Može i jeftinije da se spava u omladinskom kampu u Karatašu. Što se Fruške Gore tiče, ja sam obišla pešaka Remetu (ne sećam se da li Veliku ili Malu), Grgeteg i Krušedol. Autobusom do Banstola (Čortanovci) pa krug po manastirima. To je ispala celodnevna tura. Lepa staza je i od Stražilova do Grgetega (do Stražilova stopom) ako biste malo da pešačite. Od tvrđava bi možda mogli da obiđete i Maglič. O njemu se sad puno priča i deluje vrlo zanimiljivo.
 10. Bursa i Jedrene ili turski Edirne su tačan odgovor. Ovaj podatak o Didimotiki nisam nigde našla. Baki, tvoj red.
 11. Da ostanemo još malo u Osmanskom Carstvu. Koji gradovi su bili prestonice Carstva pre Istanbula?
 12. Osmansko Carstvo se računa?
 13. Odgovor je u potpunosti tačan, nghngh Pitaj dalje! Inače, ovaj lokalitet je mnogo poznatiji kao Caričin grad.
 14. Možeš li da budeš malo preciznija? Jeste u Srbiji ali je neki drugi grad mnogo bliži.
 15. A ko želi da vidi kako su izgledale vinčanske kuće, može to da učini upravo na Pločniku gde je rekonstruisano naselje iz neolita. Evo još jednog arheološkog pitanja: gde se nalazi Iustiniana Prima?