Followers 0

Zaglavio u majcici Rusiji

7 posts in this topic

Hajde ljudi treba hitna pomoc. Zemljak nam je otisao u Rusiju kod devojke, Moskvu,zaljubio se, zatelebio ko vo Zekonja. U medjuvremenu se s njom ozenio, polozio ruski i bla bla bla. E sad otisao je sa boravisnom dozvolom bez vize i prekoracio je limit, kad je otisao da se javi u policiju da napravi nova dokumenta trazili mu vizu. nazad ga ne pustaju preko grane a on ne zna sta da radi. On u sustini i ne zeli nazad vec samo da sredi taj izlaz ulaz u Rusiju da bi resio papire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prekoracio je boravak ne namerno. Imao je povratnu kartu koju je otkazao jer su mu u MFC rekli da moze ostati 90 dana i dali takav papir, tj. napravili registraciju na 90 dana. U medjuvremenu se venčao sa devojkom, povadili su sve papire za RVP i onda su im rekli da mu treba viza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesko da ce neko ovde moci da ti da odgovor. 

On treba da se raspita kod ruskih vlasti, jer sa njima ima problema - sa njima treba i da nadje resenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti koji mu traze vizu, ne pustaju ga nazad itd... vjerovatno znaju i sta treba da uradi da bi legalizovao svoj status mnogo bolje nego mi ovde na forumu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, VladimirD77 said:

Fazon je sto ne znaju ili nece da znaju.

 

Onda nek kontaktira ambasadu Srbije i trazi od njih konzularnu pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je sada malo kasno za tvog druga, ali evo za neke koji ovo budu čitali u budućnosti. 

U Rusiji se nije moguće, kao na primer u Americi, da kažemo "oženiti i ostati". Oni imaju vrlo precizno napravljen zakon za dobijanje dozvole ili odobrenja za duži boravak, koja se inače zove "Razrešenje na Vremenoe Proživanje" (dečko koji je gore postavio pitanje je napisao skraćenicu RVP).

Znači neko ko preda zahtev za "Razrešenje na Vremenoe Proživanje" mora, ponavljam MORA izaći iz zemlje da bi njegov zahtev bio razmotren. 

Oni taj mehanizam imaju da bi se zaštitili on onoga što se poslednjih godina događa u EU, kada ogromne količine stranaca dolaze i ostaju čekajući odobrenje za stalni boravak po raznim osnovima. 

Takođe ovde bih da dodam još nešto VRLO VAŽNO, jer građanin Srbije može vrlo lako biti u zabludi zbog jedne tačke koja se spominje u proceduri ostanka u Rusiji.

U Zakonu Ruske Federacije piše, da stranci koji dolaze iz zemalja za koje ne postoji viza za Rusiju, što oni inače zovu "bezviz", NE MORAJU da izađu iz Rusije dok se razmatra njihov zahtev za "Razrešenje na Vremenoe Proživanje".  Na žalost Srbija nije jedna od tih zemalja, jer iako mi ulazimo u Rusiju bez vize, mi nismo u toj "bezviz" grupi zemalja. Taj "bezviz" je samo ako NE POSTOJI nikakva viza iz te zemlje za Rusiju, poput zemalja EvroAzijske Unije (članice ove unije osim Rusije su Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan) i onih poznatih nepriznatih zemalja kao što su Abhazija, Južna Osetija, Donjecka i Luganska Narodna Republika i Pridnjestrovlje. Kao što znamo za građane Srbije postoje vize za Rusiju, poput onih za turistički boravak duži od 30 dana, pa radne vize, studentske vize, itd. 

Želim da dodam još jednu važnu informaciju koja je stupila na snagu 17. juna 2019. godine. Građani Republike Srbije neće moći više da beskonačno borave u Rusiji tako što će jednom u 30 dana izaći iz Rusije i odmah ponovo ući. Sa tim novim zakonom, ni jedan stranac koji uđe u Rusiju bez vize, ne može ostati u Rusiji duže od 90 dana u 180 dana. Republika Srbija je takođe uvela taj zakon u 2018. godini. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0