Jump to content

Featured Replies

Posted

Zelim da odem da radim u Irsku, i zanima me neko ko je vec otisao i ko se razume. 
Sa Srpskim pasosom kapiram da mogu samo ko turista da odem u irsku ali ne mogu da boravim duze od par nedelja ? I ne mogu da radim. Sad zanima me sta mi treba i sta trebam da uradim da bih mogao da se zaposlim tamo?

Kapiram da mi treba radna viza, sad dali mi ista pomaze ako resim schengen radnu vizu na 2 godine dali cu stim moci ? Ili dali mi to samo povecava sanse? Da napravim radnu schengen vizu i da odem kao turista tamo pa da nadjem posao? Mislim da samo tako mogu resiti. Ako gresim ispravite me i uputi te me jer se bas ne razumem.  Hvala u napred.

5 hours ago, Rocknrolla90 said:

Sad zanima me sta mi treba i sta trebam da uradim da bih mogao da se zaposlim tamo?

Da promenis pol,veru i naciju.

Salim se,ali generalno ako:nisi azilant,nemas zenu u Irskoj,nisi student ili neki "doktor nauka" u njihovim deficitarnim zanimanjima (verovatno nisi,cim pitas za ovo),sanse su ti skoro nikakve,koliko sam shvatio sa tog linka.Mozda da nadjes nekog poslodavca,koji ce ti obezbediti platu od minimum 30000 evra godisnje,pa da on objasnjava ministarstvu rada da si mu bas TI potreban.

Znaci,ako si mislio:ja cu tamo da odem,pa cu nekako naci posao - od toga nema nista.

Takodje,posto je Irska van Sengena,ni ta zamisao da uradis radnu vizu u nekoj zemlji Sengena,pa sa njom da odes u Irsku,nece ici.

Sedi kuci,uzmi pivo i rakiju i uzivaj.

P.S. - Naravno,mozes da pokusas da radis "na crno",ali...mislim da su kazne rigorozne.

,ali...mislim da su kazne rigorozne.

Prvenstveno za poslodavca.

Sent from my iPad using Tapatalk
2 hours ago, Laza GNR said:

Sedi kuci,uzmi pivo i rakiju i uzivaj.

:'(

Edited by noskich