Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

sto se tice prevoza od aerodroma,mislim da mi avion slece u 12h,ako ne bude kasnjenja,tako da ne znam hocu li moci da stignem taj bus u 1.Mogu li da kupim kartu,pa ako ne stignem da sledecim busom krenem,iako sam npr.kupila kartu za 1h?

U centru grada rade ceo dan od 9/9.30 do 20/20.30 i ne prave pauzu.

U ostalim delovima grada, pauza je od 1 do 3, pola 4 i cesto ne rade nedeljom i ponedeljkom pre podne.

Za vreme Bozica i rasprodaja, radice skoro sve.

Subota je regularan radni dan, sta vise, shopping dan - normalno radno vreme, cak i neki koji prave pauzu, subotom rade bez pauze.

La Rinascente radi do 22 - mozes da je ostavis za kraj.

puno ti hvalaaaaaaaaaaa,veliko si srceeeeeeeeeeeee,puno si mi pomogla,a znam da sam dosadnaaaaaaaaaaaaaaa.Volim sve to tako detaljno:)

Prego. :)

Volim ja da pricam o Rimu, moje omiljeno mesto na svetu...

Ako ti treba jos neka info, samo pitaj.

Buon viaggio! Buono shopping!  :mah:

svasta bih te nesto pitala,samo mi je bitno sto mi je NAJOSNOVNIJE da znam tamo,sto ce mi biti neophodno ,nista drugo.

Ako sleces u 12, tesko ces stici na taj u 1, najvise zbog redova na pasoskoj kontroli. Cini mi se da karta kosta isto 4 evra i kad je kupis na bus stanici, pa i nema potrebe da bukiras onlajn.

A pitaj sta hoces, rekla sam ti. Mozes i privatnoj poruci.

moze li se nedeljom u Vatican uci i koje bi karte bilo najbolje da kupim.Procitala sam u prethodnim postovima se spominju neke kartice sa kojima mozes da obidjes nekoliko znamenitosti.......

moze li se nedeljom u Vatican uci i koje bi karte bilo najbolje da kupim.Procitala sam u prethodnim postovima se spominju neke kartice sa kojima mozes da obidjes nekoliko znamenitosti.......

Samo poslednje nedelje u mesecu (sa nekim izuzecima - kao npr. ako nedelja padne 29. juna, to je praznik Rima) i tada je besplatno. Ali i nevidjena guzva.

Ostalim nedeljama mozes da dodjes u Vatikan u podne na Angelus (katolicka molitva na kraju Papinog nedeljnog obracanja vernicima). :)

I ja idem 3.1, ali popodnevnim letom.

A za shopping možeš i u neki tržni centar, npr. Roma Est, koji je baš dosta izvan grada, ali je ogroman.

• 2 weeks later...

Hvala svima, citala sam nesto o najavi radova na fontani, koju ce Fendi finansirati. A Koloseum, jel bio zatvoren zbog rekonstrukcije?

Ne znam, jer ovog puta nisam bio ni zainteresovan za ulazak. Ali ne vjerujem da je zatvoren, postavljene su bile samo skele na otprilike 1/3 vanjskog dijela.

• 5 weeks later...

Da li postoje autobusi sa fiumicina u kasnijim satima? Posto vidim da ponedeljkom i sredom easyjet-ova bg-rim linija slece u rim u 23:05?

I da li neko zna iz iskustva da li bi generalno dolazak posle ponoci(pretpostavljam da ne moze brze) bio problem sa rezervisanim Hotelom u Rimu?

Pa to ti najbolje moze reci sam hotel... Proveri vreme za prijavu, da li imaju mozda elektro-recepciju i slicno...

Da li postoje autobusi sa fiumicina u kasnijim satima? Posto vidim da ponedeljkom i sredom easyjet-ova bg-rim linija slece u rim u 23:05?

Poslednji Leonardo (direktan voz za Termini) krece u 00:30, ako potrcis i ako nemas torbu, mozda i stignes.

Cotralovi busovi, navodno, idu i nocu.

Ne znam koliko su pouzdani.  Informisi se tacno gde staju. Ako hoces, mogu ja da ih zovem. Obicno odgovore. :)

Taxi je u Rimu jako skup.

Evo ti ovde cene busa - pazi prodaju se samo na nekim trafikama i polaznoj stanici.

AUTOBUS COTRAL

(biglietti in vendita prezzo i capolinea, alcune edicole e tabaccai)

Fiumicino Aeroporto - Stazione Termini (p.zza dei Cinquecento) - Stazione Tiburtina

Partenze: ore 01.15, 02.15, 03.30, 05.00, 10.55, 12.00, 15.30, 19.05* (i giorni festivi la corsa parte alle 19.00).

Biglietto di corsa semplice: € 4,50 (biglietto a bordo € 7,00)  - (n.b. 7 evra u busu, 4,5 na trafici)

Gli orari ed i prezzi possono subire variazioni

I da li neko zna iz iskustva da li bi generalno dolazak posle ponoci(pretpostavljam da ne moze brze) bio problem sa rezervisanim Hotelom u Rimu?

To zavisi od policy hotela, ali vrlo retko je problem.

Sad je verovatno pitanje da li te trafike rade u kasnijim casovima...

Ima vremena za informaciju gde staju busevi, hteo sam cisto da se informisem da li je uopste moguce doci do grada u to vreme, jer znam generalno da nocni prevozi slabo funkcionisu po Italiji.

Svejedno je vreme uzasno, jer kako god uspeo pre 2h nocu neces biti u hotelu. A to je kao prvo nebezedno(za recimo devojke koje putuju iz beograda) i kao drugo moze biti problem sa hotelom, a i sa pronalaskom istog u sred noci...