Posted October 21, 20186 yr Zdravo svima, Izvinjavam se ako slicna tema postoji, mozete me preusmeriti. Pre par dana sam pocela izdavati apartman preko Airbnb-ja i iskreno ima dosta toga sto mi nije jasno. Neko ko ima iskustvo mogao bi mi pomoci. Kako da naplacujem uslugu u kesu? Ima opcija preko medjunarodnog transfera, gde bi se naplacivale provizije, i Payoneer prepaid kartica koju ja i nemam. Kako naplacivati u kesu? Hvala Edited October 21, 20186 yr by Jelena-Mk
October 21, 20186 yr Naplata u kesu mislim da nikad nije postojala na AirBNB-u.Jer bi onda oni sto izdaju stanove uzimali sav novac za sebe,a AirBNB ne bi dobio nista od toga,sto sigurno nece dozvoliti.Tako da zaboravi na to. Kontaktiraj ih i pitaj (ako znas dovoljno engleski) koji su moguci nacini isplate za tebe (ako nemas Payoneer account ili ne mozes/ne zelis da primas uplate preko tog medjunarodnog transfera). Medjunarodni transfer novca je verovatno najgore "resenje",jer ako ti je (pretpostavljam) racun u banci u Makedoniji,onda ti ne mogu direktno uplatiti,vec bi moralo preko nekih drugih banaka (posredno),a one bi usput uzimale proviziju...bas je losa opcija. P.S. - Ili pogledaj ovde pitanja/odgovore (Getting paid): https://www.airbnb.com/help/topic/1053/getting-paid?audience=host
October 21, 20186 yr Author Da, bas zbog tih provizija mi ne odgovara taj medjunarodni transfer. Kako se dobija Payoneer account? Mislim, koji su uslovi i da li se uzima provizija preko tog nacina isplate,osim tih 3% koje uzima Airbnb? Edited October 21, 20186 yr by Jelena-Mk