Followers 0

Kefalonija ili Skiatos Leto 2019

7 posts in this topic

Pozdrav,

Razmisljam se za letovanje ove godine izmedju ova dva ostrva. 

Isla bih sredinom juna i nasla bih aranzman preko neke agencije. Ne isplati mi se cenovno u sopstvenom aranzmanu za 2 osobe, a i nekako su mi letovanja laksa da ih nadjem "na gotovo". :D Interesuje me koje biste ostrvo pre preporucili, gde su lepse plaze, priroda i koje od ova dva je autenticnije? Nisu mi bitni izlasci i nocni zivot, koliko samo uzivanje i odmaranje na plazama i prirodi.

Rent a car je naravno opcija kad stignemo tamo radi lakseg odlaska na plaze i obilaska samog ostrva.

Koji su delovi ostrva i mesta strateski najbolja za smestaj u odnosu na dobre plaze? 

Kakvi su mestani, cene i gde ima manje britanskihi nemackih turista? :D

Koje biste izlete preporucili kao zanimljive sa nekog od ova dva ostrva?

Ima li temperaturne razlike sredinom juna izmedju ova dva ostrva?

Nadam se da nije previse pitanja, mozda se setim jos nekog . :D

Nova sam na ovom forumu. Ne znam dali se ovo odnosi na 2019. Upravo i ja tražim saputnicu za destinacije i vreme letovanja.  I za sve ostalo što ste napisali  sam takva vrsta turiste.

Cao! Ovu temu sam pokrenula kako bih dobila savete i preporuke od ostalih clanova i na taj nacin izabrala jedno od ova dva ostrva. Nisam trazila saputnika. :)

Niko nije dao feedback na temu, tako sa sam sama donela odluku i uplatila Kefaloniju u junu mesecu.

Pozdrav. :)

Žaklina, mene zanima Kefalonija, kao i Zakintos, pa ako ste zainteresovani javite mi se da se dogovorimo.

Pozdrav :)

Bila sam prosle godine (leto 2018.) na jugu Kefalonije, mesto Skala. 
Cene smestaja su pristupacne. Plaza je ogromna i cista. Ono sto je mene iznenadilo su cene u restoranima po gradu. Sve je osmisljeno za "britanski dzep". Ima samo jedan jedini lokal koji prodaje giros (koji je odlican!), sve ostalo su restorani koji su svako vece prepuni britanskim turistima. Ovo je mirno mesto gde letuju i zive Britanci, i to vecinom penzioneri, tako da je idealno za lecenje kompleksa sa godinama jer su zene do 40 godina starosti retkost medju turistima. U ovom mestu se mozete osecati sigurno, i na plazi i uvece gde god da ste. Nema kriminala ni tuca po barovima i slicnog. 

Nemojte propustiti da posetite Itaku. Izlete brodom bukirajte sami, jer vam je 20% jeftinije nego preko srpske agencije. Opet, cene izleta su prilagodjene britanskom dzepu, tako da za 40-50 evra po osobi necete dobiti ni casu vode na brodu, ali mozete kupiti kafu, vodu, sok, itd. Sto se tice rucka na izletu, obicno se pristane u neko ribarsko mesto.