Posted July 29, 2019 Zdravo, Planiram da obidjem veci deo Turske sredinom Avgusta, i plan je sledeci: - Beograd - Istanbul (vozom - Balkan Flexipass) - Istanbul - Ankara - Ankara - Kapadokija - Kapadokija - Mersin - Mersin - Antalija - Antalija - Bodrum - Bodrum - Kos i nazad za Bodrum - Bodrum - Izmir I iz Izmira nazad za Istanbul, a iz Istanbula za Bg. Zanima me vase generalno misljenje i ako imate bilo kakav savet iz licnog iskustva za bilo koje navedeno mesto? Kuda sve ide zeleznica, tj na kojim relacijama mogu da koristim Flexipass? Da li je bolje da napravim turu kao sto sam naveo, ili kontra (istanbul - Izmir - Bodrum itd...)? Takodje trebaju mi saveti za prevoz na relacijama koje ne pokrivaju Balkan flexipass? I kretanje po navedenim gradovima? Koje taxi usluge da koristim? Da li je dostupan Uber ili neki slicni servisi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2019 Provjeri za ovaj Balkan Flexipass mislim da ne vazi za građanje Balkana, nego za strance. Ma ja sam isto planirao da palim za istočnu Tursku vozom do posljednje stanice - grad Kars, možda i jezera Van, pa mi kolega otkazao. I ja sam u velikoj dvojbi šta da radim. Imaš li mail da te kontaktiram. Iz Banjaluke sam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2019 Balkan Flexipass važi za sve, ne samo za strance. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2019 Čisto da obrazložim odakle meni to da Balkan Flexipass ne vazi za svakoga Eligibility The Balkan Flexipass may be issued to anyone except for residents of the following countries: Bulgaria, Greece, Macedonia, Serbia and Montenegro, Romania, Turkey, and the Serbian Entity of Bosnia Herzegovina. izvor: https://www.acprail.com/rail-passes/balkan-flexi-pass Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2019 Koristio sam Balkan Flexipass mnogo puta. Jedino ako se u međuvremenu nešto promenilo, ali to bi me jako iznenadilo, da se železnička povlastica za zemlje Balkana odjednom zabrani ljudima sa Balkana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites