Followers 0

Tura kroz Tursku

5 posts in this topic

Zdravo, 

Planiram da obidjem veci deo Turske sredinom Avgusta, i plan je sledeci:

- Beograd - Istanbul (vozom - Balkan Flexipass)

- Istanbul - Ankara

- Ankara - Kapadokija

- Kapadokija - Mersin

- Mersin - Antalija

- Antalija - Bodrum

- Bodrum - Kos i nazad za Bodrum

- Bodrum - Izmir

I iz Izmira nazad za Istanbul, a iz Istanbula za Bg.

Zanima me vase generalno misljenje i ako imate bilo kakav savet iz licnog iskustva za bilo koje navedeno mesto?

Kuda sve ide zeleznica, tj na kojim relacijama mogu da koristim Flexipass?

Da li je bolje da napravim turu kao sto sam naveo, ili kontra (istanbul - Izmir - Bodrum itd...)?

Takodje trebaju mi saveti za prevoz na relacijama koje ne pokrivaju Balkan flexipass?

I kretanje po navedenim gradovima? Koje taxi usluge da koristim? Da li je dostupan Uber ili neki slicni servisi?

Provjeri za ovaj Balkan Flexipass mislim da ne vazi za građanje Balkana, nego za strance. Ma ja sam isto planirao da palim za istočnu Tursku vozom do posljednje stanice - grad Kars, možda i jezera Van, pa mi kolega otkazao. I ja sam u velikoj dvojbi šta da radim. Imaš li mail da te kontaktiram. Iz Banjaluke sam.

Čisto da obrazložim odakle meni to da Balkan Flexipass ne vazi za svakoga

Eligibility

The Balkan Flexipass may be issued to anyone except for residents of the following countries: Bulgaria, Greece, Macedonia, Serbia and Montenegro, Romania, Turkey, and the Serbian Entity of Bosnia Herzegovina.

izvor: https://www.acprail.com/rail-passes/balkan-flexi-pass

Koristio sam Balkan Flexipass mnogo puta. Jedino ako se u međuvremenu nešto promenilo, ali to bi me jako iznenadilo, da se železnička povlastica za zemlje Balkana odjednom zabrani ljudima sa Balkana.