Posted August 3, 2019 Pozdrav putnici, Pasos mi istice u martu 2020. ali kao sto znate za sve vize je potreban pasos koji je duzi od 6 meseci, sto znaci da bi pasos morala da izvadim u oktobru! Sve bi bilo jednostavno da se nalazim u Srbiji, ali od januara sam na svojoj turi oko sveta, a kada sam htela da izvadim pasos pre puta jedan od ''Djordja Cvarkovih'' mi je rekao da to nije moguce jer pasos vazi duze od 6 meseci. Tako da sada se nalazim u Keniji, gde nasa ambasada ne radi biometriju, najbliza nasa ambasada koja radi biometriju bi bila u Pretoriji. Ali gle cuda, da bi dobila vizu za Juznoafricku republiku, moram aplicirati u nadleznoj ambasadi u Bugarskoj, tako su mi bar rekli u ambasadi Juz.Rep. u Nairobiju. Avionska karta za Srbiju je naravno paprena i radije bih iskoristila taj novac da otputujem u neku drugu zemlju gde bih mogla da izvadim pasos. Da li neko ima neku caku, foru, predlog kako da se izvadim iz situacije? I da li neko zna da li je uopste moguce izvaditi pasos u drugim zemljama ako nisi njihov rezident? Jer kada sam pisala nasoj ambasadi u Pekingu, rekli su mi da mi je potrebna neka potvrda firme da bih izvadila pasos, pa sam skontala da mogu samo rezidenti, svakako cekam njihov potvrdu. Unapred zahvalna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2019 2 hours ago, jeremicmarija said: Pozdrav putnici, Pasos mi istice u martu 2020. ali kao sto znate za sve vize je potreban pasos koji je duzi od 6 meseci, sto znaci da bi pasos morala da izvadim u oktobru! Sve bi bilo jednostavno da se nalazim u Srbiji, ali od januara sam na svojoj turi oko sveta, a kada sam htela da izvadim pasos pre puta jedan od ''Djordja Cvarkovih'' mi je rekao da to nije moguce jer pasos vazi duze od 6 meseci. Tako da sada se nalazim u Keniji, gde nasa ambasada ne radi biometriju, najbliza nasa ambasada koja radi biometriju bi bila u Pretoriji. Ali gle cuda, da bi dobila vizu za Juznoafricku republiku, moram aplicirati u nadleznoj ambasadi u Bugarskoj, tako su mi bar rekli u ambasadi Juz.Rep. u Nairobiju. Avionska karta za Srbiju je naravno paprena i radije bih iskoristila taj novac da otputujem u neku drugu zemlju gde bih mogla da izvadim pasos. Da li neko ima neku caku, foru, predlog kako da se izvadim iz situacije? I da li neko zna da li je uopste moguce izvaditi pasos u drugim zemljama ako nisi njihov rezident? Jer kada sam pisala nasoj ambasadi u Pekingu, rekli su mi da mi je potrebna neka potvrda firme da bih izvadila pasos, pa sam skontala da mogu samo rezidenti, svakako cekam njihov potvrdu. Unapred zahvalna Vidi da li moze u Zambiji posto nam ne treba viza, serbia.lusaka@iconnect.zm serbiaemb.lusaka@gmail.com to su im emailovi, srecno ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2019 Sad je kasno, ali trebalo je da “ostetis” pasos u Srbiji pa bi izvadila novi nezavisno od toga sto je ostalo vise od sest meseci...Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2019 Da, znam, tada nije delovalo ovoliko komplikovano :) Zaista? Da li je to nesto od skoro ili? Posto na zvanicnom sajtu vlade pise da treba 🤔 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2019 (edited) On 8/9/2019 at 7:40 PM, jeremicmarija said: Da, znam, tada nije delovalo ovoliko komplikovano Zaista? Da li je to nesto od skoro ili? Posto na zvanicnom sajtu vlade pise da treba 🤔 za zambiju ne treba viza vec dugi niz godina.. Edited August 10, 2019 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2019 za zambiju ne treba viza vec dugi niz godina..IIRC, jos od jugoslovenskih dana. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2019 Hmm... Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza - može se pribaviti i na graničnom prelazu mfa.gov kaze. Svakako tamo nemaju biometriju u nasoj ambasadi.. Pustih sada mail just in case. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites