Followers 0

Kapadokija u novembru

5 posts in this topic

Ćao ljudi, 

Ja sam Milica i imam 24 god. Našla sam super ponudu za Kapadokiju u novembru i rado bih išla. Nažalost, niko od društva ne može zbog obaveza/para/straha, pa rekoh da pitam ovde. :D

Dakle, tražim normalnu žensku osobu do 27 godina za putovanje. Cilj mi je da nam bude opušteno i zanimljivo, da obiđemo svašta nešto, te mi je potrebno da osoba bude komunikativna, da voli da šeta, opuštena i da je moguće dogovarati se sa njom. 

Ja sam za svaku vrstu dogovora i želim da i druga strana bude takva, kako bismo maksimalno uživale na putovanju! 

Volela bih i da se nađem na kafi sa tom osobom pre putovanja, čisto kako bismo obe proverile možemo li da funkcionišemo, uopšte😁.

Ako se ukapate u gore navedeno- javite se! 

P.S. Osećam se kao da postavljam oglas za udaju🤣🤣🤣

Daleko je Kapadohija da bi se samo do tamo iscimala :)))

Razmisli da li zelis sada da putujes - u ovoj covid situaciji je pitanje kako funkcionise turisticka infrastruktura, kakva su lokalna pravila i na kraju sta ce biti do tad(granice, nova pravila ovde tamo isl.)

U kapadohiji i vise drugih mesta u turskoj sam bio u samostapnoj reziji pre par god. sto bih svakako preporucio vise nego aranzman. Posebno ako imas dosta slobodnog vremena da potrosis na put jer ti tamo novaca previse ne treba...

Pozdrav

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Ja sam u sopstvenoj režiji bio tamo pre mesec dana. Ohrabrujem te da ideš jer je mesto odlično!!!

Prilčno se lako stiže do tamo Pegasus Beograd-Istanbul-Kayseri. Tamo je jako razvijen mali biznis u transportu pa nas je na aerodromu sačekao kombi i odvezao do hotela u Goreme. 

Što zbog korone što zbog inflacije tamo se sada neverovatno niske cene. Naročito hotela. 

Jedino što je tamo trenutno skupo je kazna za nenošenje maski na ulici. to smo lično iskusili kada smo taxijem otišli na izlet u susedni grad. Naime u cenoj Turskoj je obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru. Milicija je zadužena za kontrolu. Kako u Goreme nema milicije jer je grad pod zaštitom UNESCO a u gradu su uglavnom turisti, nije tako strogo i nema ko da te opomene. Tako smo lagodno otišli u Urgup i na 10m od izlaska iz taxija zaustavljeni od lokalnog policajca koji nam je napravio neki zapisnik (koji smo potpisali) i rekao da je kazna za nenošenje maski 900TL (100E). Na tome se završilo.

Dakle to su lokalna pravila koja treba da znaš!!!

On 11/3/2020 at 8:39 PM, du-ki said:

Jedino što je tamo trenutno skupo je kazna za nenošenje maski na ulici. to smo lično iskusili kada smo taxijem otišli na izlet u susedni grad. Naime u cenoj Turskoj je obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru. Milicija je zadužena za kontrolu. Kako u Goreme nema milicije jer je grad pod zaštitom UNESCO a u gradu su uglavnom turisti, nije tako strogo i nema ko da te opomene. Tako smo lagodno otišli u Urgup i na 10m od izlaska iz taxija zaustavljeni od lokalnog policajca koji nam je napravio neki zapisnik (koji smo potpisali) i rekao da je kazna za nenošenje maski 900TL (100E). Na tome se završilo.

Dakle to su lokalna pravila koja treba da znaš!!!

I, jel ste platili? Zvanično je ovo još uvek na snazi, interesuje me šta se trenutno dešava u praksi?