Posted August 10, 200817 yr Ako nekom nedostaje manjak uzbudjenja i adrenalina, predlazem mu da podje sa mnom u Juznu Osetiju , ili eventualno Abhaziju, u zavisnosti do koje je jeftiniji prevoz.
August 10, 200817 yr Mislis li da ces bez problema moci da udjes u bilo koju od ove dve oblasti? Koliko se secam, u Abhaziju nije moglo da se udje sa gruzijske strane ni u neka srecnija vremena.
August 10, 200817 yr Razumem da je neko avanturista, ali nemoj posle reci da te niko nije upozorio ako bude I iskreno ,ne verujem da tamo sad pustaju da se udje.
August 13, 200817 yr Ja sam sada u Rusiji ... bio sam u Sociju koji je nedaleko od granice sa Gruzijom. Svi granicni prelazi sa Gruzijom su zatvoreni. Nije moguce uci u Juznu osetiju i Aphaziju ovih dana.
August 15, 200817 yr u julu se nije moglo uci u j.osetiju, u abhaziju da.. sad je totalni haos, mozda se i ilegalno moze uci, ali i vise nego mozda se moze dobiti metak..
August 15, 200817 yr Bože kakvog li glupog pitanja i ideje... Ako ima vise od 19. godina me.. Malo offtopic: Mene interesuje, zna li neko kakva je situacija u Tbilisiju? Kakva je situacija na granicama Azerbejdzana i Gruzije i Gruzije i Turske? Meni sve nešto govori da je situacija u Tbilisiju kao i u Beogradu tokom svih ratova (pa da čak uključimo i bombardovanje) a da je Osetija samo poligon za ispitivanje moći poput Kosova. Pretpostavljam da ići u Bakuu je isto kao ići u Sofiju u vreme kada su besneli ratovi u našim krajevima. Idem tamo za manje od dva meseca, pa eto nagađam, i pri tome nemam nikakav strah, valjda smo tu školu uspešno završili...
August 15, 200817 yr Baku nema veze sa Gruzijom, razdaljina je 600 km, samo se pricuvajte policije, vole parice turista Koliko vidim na netu, bombardovani su samo Gori i Tbilisi van Osetije, zrtava je par desetina, znaci mala verovatnoca da ce vas pogoditi kasetna bomba Iz mojih gruzijskih izvora moguce je uci u Abhaziju (bar u mirovno doba) sa gruzijske strane ako se stavi napismeno da se ide samo kao turist (i Gruzini idu tamo jer tamo zive, jedino ne mogu uci oni koji su ucestvovali u ratu). No, cak i da se udje tamo, velika je opasnost jer je manje-vise bezvlasce a kad se nema poverenja u policiju, onda je zaista nebezbedno. Mada Abhazija poseduje bujnu i divlju prirodu. mislim da se za te pokrajine treba pripremiti. Bolje idite prvo u Svanetiju ili Kazbegi koji je na samo dvadesetak kilometara i od Rusije i od Osetije
August 18, 200817 yr Ako nekom nedostaje manjak uzbudjenja i adrenalina, predlazem mu da podje sa mnom u Juznu Osetiju , ili eventualno Abhaziju, u zavisnosti do koje je jeftiniji prevoz. Ја са најмање двојицом колега са факса после септембарског испитног рока идем на пут. Планирали смо Грузију, Јерменију и Азербејџан. Проблем је што су они мало забринути због тренутног стања, а ја се не бојим. У сваком случају сам убеђен да ћу их убедити да баш тамо одемо а не на блиски исток. Нисам сигуран да ће сада пуштати у Абхазију и Осетију, али можемо у Нагорно Карабах. Постоји и сајт министарства спољних послова Абхазије. Могло је да се уђе из Грузије. Ако си заинтересован можеш са нама. Види па јави.
August 18, 200817 yr Ja sam u Azerbejdzanu od 19. oktobra... Imam u planu pri povratku da posetim Jermeniju i Gruziju, pa ako nam se poklope termini... Mislim da nema potrebe da se brine o bezbednosti...