Followers 0

Predlozi za čitanje i gledanje

9 posts in this topic

Evo par predloga za čitanje i gledanje:

Da li ste čitali putopise Majkl Pejlina (Michael Palin)?

Većini je poznat kao Montipajtonovac a neki su ga možda gledali kao naratora u neobičnim putopisima snimanim za BBC.

Verovatno je kod nas najmanje poznat kao pisac putopisnih knjiga, nastalih upravo na tim ambicioznim BBC poduhvatima.

Duhovit uz dozu blagog cinizma, radoznao i otvoren za različitosti, dobrodušni posmatrač ali i učesnik, izuzetan je putopisac, preporučujem svima.

Kod nas je prevedena samo "Himalaji", u knjižarama sam našla u originalu još dve: "Pole to Pole" i "Full Circle".

Ako neko zna da se kod nas mogu naći i druge knjige u originalu bila bih zahvalna na informaciji.

U svakom slučaju, na njegovom sajtu mogu se on-line čitati svih sedam putopisa, tu su i fotografije, chat room, linkovi...

http://www.palinstravels.co.uk/

Ovih dana čitam "Going Dutch in Beijing" od Mark McCrum-a. Zanimljiva zbirka informacija o različitosti kultura u obliku praktičnog priručnika svetskim putnicima: kako neke reči i gestovi mogu biti pogrešno protumačeni, kako neki potezi mogu izazvati problem drugima i nama.

Jednom sam napravila gaf opisan u knjizi i time sigurno dovela svoje domaćine (ortodoksne Jevreje) u problem ma kako meni moj postupak i sada izgledao benigno.

Verovatno bi forumaši - svetski putnici - mogli da dopune knjigu, autor na to poziva čitaoce. Nisam je nažalost videla kod nas, ali ako u belom svetu negde naletite na ovaj naslov, možda će vam biti simatično da prepoznate svoje ranije greške i ne napravite nove.

Ima i drugih knjiga istog autora koje bar po naslovu a i po biografiji autora obećavaju.

http://www.markmccrum.com

Za one putnike koji su još i vegetarijanci http://www.happycow.net/ nudi korisne informacije.

Gijom Muso- ZATO STO TE VOLIM !! obavezno procitati
i odgledati film ZIVOT JE LEP

Gijom Muso- ZATO STO TE VOLIM !! obavezno procitati

i odgledati film ZIVOT JE LEP

Uz ovo još valja pogldati Titanik i nakon svega otići na koncert Filipa Žmahera

На нету се може наћи доста повољно "Абисинија", Антоан Збишка, штампана негде 34, 35. године, феноменална књига о Етиопији, Еритреји и великим силама у том времену... 

Да ли би могао неко да ми препоручи неки филм са тематиком Кубе? :smile:

"7 días en La Habana" и "Buena Vista Social Club" сам гледала.