Followers 0

Klub putnika na Patreonu

1 post in this topic

Dragi forumaši, napravio sam nalog KP na patreonu: https://www.patreon.com/thetravelclub

Sajt i udruženje imaju neke male troškove - domene, hosting, obaveznog knjigovođu, nagrade na konkursu, oglase na fejsu za konkurs, izdavanje knjiga (priprema za štampu, dizajn korice, štampa, blabla). Uskoro će izaći Bantustan na engleskom, tu smo morali platiti native lektorku, u toku je i prevod na poljski (poluvolonterski), ne radimo mnogo ali radimo ponešto. Ti sitni troškovi se obično pokrivaju od oglasa na sajtu, ali od početka korone, taj prihod je faktički nestao, pa treba tražiti nova rešenja.

Kako ovo funkcioniše? Kliknete da budete pokrovitelj Kluba putnika na patreonu, i odredite mesečnu sumu, koja će se automatski svakog meseca prebacivati na račun KP. Za razliku od kickstartera, indiegogo i drugih sajtova, ovde je ideja da donacija bude trajna, i mala, tipa cena jedne kafe mesečno. Jedan ili dva dolara (evra, čega god) mesečno, i super. Ako jednog dana bude par desetina ljudi koji redovno doniraju po dolar-dva mesečno, to je to, cilj je postignut, većih troškova svakako i nemamo. Majstorove ruke oko svega u vezi sa sajtom i udruženjem su, kao i uvek, volonterske. :) 

Dakle, koristim ovu priliku da vas pozovem da budete pokrovitelji Kluba putnika. A zauzvrat, KP će raditi sve što je i dosad radio, a - iskreno se nadam - i nešto više od toga, kao u stara dobra vremena. teg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0