Followers 0

Stokholm - Kopenhagen

7 posts in this topic

hej iskusni putnici,

da li neko zna mozda koji je najlaksi ( i najjeftiniji, ako to vec nisu sinonimi..  ) nacin da se iz stokholma stigne do kopenhagena?

npr..cene vozova.. i koliko mu uopste treba da stigne..?

hvala puno! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda malo manje od 9 sati ako ides vozom ,a busom sigurno vise.Karta je oko 60 e,tj 500 - 600 kruna.Ima tu dobrih 600 km,busevi su spori i idu po ogranicenju i na dosta mesta staju.Pogledaj preko neta cene avio karata,mislim da ti je tako najeftinije ali ne i najbolje jer neces videti najlepsi deo Svedske -Smaland,sume i jezera ;).Kad signes skoro do Malmea to vec nije prava Svedska .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozom, busom ili avionom. Za vozove pogledaj SJ: www.sj.se. Cenu je nemoguce reci jer svedske zeleznice vode cenovnu politiku slicno kao low-cost avio kompanije: cene se stalno menjaju i zavisi kada kupis kartu, moze da bude od 1kr do 1000kr. Za autobuse pogledaj www.swebusexpress.se, cena od nekih 350 do 600 kr. Avionom obicno ispadne najjeftinije, cesto mogu da se nadju karte za 200-300kr, pogledaj http://www.sterling.dk/sv/flight, ili SAS-om za nekih 600-800 kr www.sas.se. Sve cene su one-way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ides vozom, prvo moras da ides od Stokholma do Malmea, to je nekih 5 sati, i onda od Malmea do Kopenhagena, to je jos 40 minuta. Ne znam tacno za cene, ali su vozovi jako dobri i udobni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malme prelep grad, Kobenhagen najbolji grad za mlade u celoj Skandinaviji.

Mozda da vidis sa unilines.dk , to su nasa firma autobuski prevoznik iz Danske, koja vozi nase gasterbajtere iz Beograda, Sarajeva itd prema Skandinaviji.I prolaze i imaju linije skoro sve vece gradove Skandinavije u svim pravcima, pa mozda iz grada u grad mozes sa njima dosta su povoljniji.Oni i ne staju na glavne autobuske stanice po gradovima vec po nekim parkinzima, ali to je cena jeftinog putovanja  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Људи јел куповао неко карту Стокхолм-Копенхаген преко интернета односно преко Swebus-овог сајта? Како иде плаћање и јел потребно касније чекирати ту карту на станици или нешто слично? Купио бих студентску карту, надам се да се то не односи само на њихове студенте, тј. ваљда признају ISC? Поздрав и хвала унапред!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0