Posted May 3, 2021 Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2021. — Pisac u maloj zemlji, naravno, gleda prema velikim nacijama, prema Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj… Mašta o milijunskim nakladama svojih knjiga, o džepnim izdanjima koji se prodaju na aerodromima. Za to vrijeme iskusni agent skeptično odmahuje glavom. - U Francuskoj nemamo šanse, oni nas se ni uz najbolju volju ne mogu sjetiti. Ako kažeš, imam jednog zanimljivog pisca iz Hrvatske, za njih je to nešto opasno, shvaćaš, kao da kod nas dođe tip iz Afrike i predstavi se kao književnik iz Malija. Odmah se pitaš u sebi, koji je broj policije.- Kako to misliš?- Književnost nastaje na poznatim lokacijama, a ovo naše, između tolikih granica, djeluje im preusko čak i za dječji roman. Kratke priče, kao što znaš, više nitko ne čita.- Dobro, koje su šanse kod Engleza?- Tu bi se možda dalo nešto napraviti, imam neke kontakte, no zasad na naše prijedloge odgovaraju ljubaznim odbijenicama. Njihovi agenti me na sajmovima pitaju,...Pročitajte Izvorna Moldavija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites