Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

POZIV

KO:? ? ?Asocijacija za fortifikaciju

KADA:? ?Druga polovina jula

KAKO:? ?Putovanje (autobusom, vozom i autostopom)

GDE:? ? Niz Podrinje ka Raskoj oblasti a odatle (oko Kosova i Metohije) ka Istocnoj Srbiji.

ZASTO:? Obilazak utvrdjenih srednjevekovnih srpskih gradova i manastira

Soko Grad (Drinski), Zvornik, Ras (Djurdjevi Stupovi), Soko Grad (banjski)...

Ovo nije konacan spisak. Ukoliko neko zna za jos neki grad/manastir neka predlozi.

Hej, pa ti kao da mi citas misli clap.gif' alt=':clap:'>

Bila sam u Srebri(preko Drine) i nesto sam razmisljala kako bi mogli da obidjemo taj kraj.Ja sam vise razmisljala o poseti jezerima istocne Srbije,ali mi se i tvoj predlog jako svidja.Mogli bi nekako da sve usput obidjemo.

Ima i u Srebrenici dve stare tvrdjave jos od Rimljana kad su rudnike poceli da kopaju,zato se i pre zvala Argentarija,ali su skoro sravnjene sa zemljom i nema se puno videti.

Ali nemoj da bude ta tura usred ispitnog roka,jer mislim da ce oba coveka poci :cry22:

Hej Micowiny!

Ja sam uvek za takve stvari.

Drugar iz Trebinja je pominjao nekih 7 utvrdjenja na brdima u okolini. Kaze da je prepuno zmija, i da se ljudi retko penju tamo. E sad, iz kog su perioda, pojma nemam, al mozemo da odemo , pa da vidimo...

:mrgreen:

hm...ovo deluje veoma simpaticno. a kada bi se to desavalo? ako ovako nastavite, ja necu ni  ici u pulu da produzim moj lepi hrvatski pasos. :cry22:

mozemo autostopom u obilazak tvrdjava, dvoje po dvoje, pa da se cekamo. ili da unajmimo postanske kocije :ang:

smederevska tvrdjava,maglic XIV ,koznik,novo brdo,zvecan,golubac,milesevac, grad Ram, ako se setim jos nekih javljam.....za detaljnije inf o lokacijama ako vam trebaju pitajte.

Bilo bi lepo  da obidjete i utvrdjene manastire recimo Resavu XV,Ravanica,grad milesevac

poz

E kada se krece, na ovo moram da idem.

Upravo sam nesto slicno hteo da predlozim. Tura je dobra, treba lepo srediti celu srbiju, i ne bi trebali da se ogranicimo samo na srpske spomnike, ako budemo u istocnoj Srbiji obavezno treba videti Romulijanu.

Da li je newko bio u Caricinom gradu kod Lebana, kazu da se ima sta videti.

Kad krecemo????:party:

Ako  se planira Manasija ( sada je renovirana u potpunosti) Tu sam! Bicete moji gosti! Manasija je u Despotovcu i tamo imam kucu sve sa babom u paketu!  Mada je taj kraj sam za sebe dovoljan  , posto je i blizu Beljanica , Resavska  Pecina, Vodopad......

To se mozemo organizovati  krajem jula i da ostanemo par dana na planini ! Voda  moze da se pije sa vodopada i hladna je  oko 4-7 stepena  , a i poznajem ljude tamo  tako da mogu da organizujem prevoz , meso , pice  i ostalo!

Jel baba pravi gibanicu?

:party:

Ako ne pravi ja necu da idem!  :-D

Sto se tice Kosova i Metohije znam samo da je Pristina bila poprilicno bezbedna, cula sam od nekih svojih HC i CS gostiju da oni nisu imali nikakvih problema ali ne bi se uputila tamo na duze od par dana...  :|

Ovo zvuci prilicno ambiciozno  :?

Neko bi zaista trebao sve dobro organizovati,da ne bi nesto lepo propustili.

Ovaj predlog za kraj jula mi se jako svidja clap.gif' alt=':clap:'>