Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima...Imam jedno pitanje za sve vas koji znate o ovoj temi..Hocu da idem u UK a imam HR pasos pa me interesuje da li mi treba viza za Englesku i ako mi ne treba koliko dugo mogu da ostanem....Hvala svima....

edit: izmenjen naslov

Da, viza nije potrebna, a moze se ostati do 6 meseci. Pri ulasku se popunjava neki kratki formular, u kome treba upisati adresu na kojoj si. Licno sam isprobao ovo (na pecatu mi stoji stay up to six months, employement and recourse to public funds prohibited), doduse ostao sam samo 5 dana.

• Author

Znas sta vasko-putnice bas super..Hvala tebi i svima sto su odgovorili na pitanje i sto ce odgovoriti.....Inace ti si isao sa HR pasosem?Lepo nema jebavanja oko vize..Hvala svima...Poz.

mom drugu su carinici na aerodromu samo trazili povratnu kartu, ali nisam znala da je moguce 6 meseci, mislila sam da je moguce samo na 3 meseca

• Author

Imam drugaricu u Londonu koja radi tamo (Inace Slovakinja je zivela nekad u Srbiji)tako da imam smestaj i sve a i pomoce mi da nadjem neki privatni posao da zaradim koji dinar dok sam tamo a Hrvatski drzavljani nemaju pravo za rad bez radne dozvole tako da moram traziti privatni posao...Inace koliko je avionska karta do tamo?Sve sto je vezano za UK ko zna nek napise slobodno..Sve vezano za Englesku!Pozdrav svima! :banana::potty:

Karta Zagreb - London moze da bude veoma povoljna preko wizza ... www.wizzair.com Ako je kupis na vreme mozes da nadjes povratku kartu za nesto vise od 60 evra!

• Author

Inace ja zivim u Srbiji tako da ako neko zna za avionske karte iz Srbije.Hvala Kiko ali ne isplati mi se ici u Zagreb pa odande za London ali hvala ti na odgovoru!

Dobro ti Kika kaze, Wizzair ti je verovatno najjeftinija opcija.

Ako putujes iz Bg-a, onda lepo odes do Budimpeste i odatle letis za London... S obzirom da kako sam shvatila putujes vec u ponedeljak, nemas mnogo izbora u trazenju jeftinih karata, ali svejedno mislim da ce ti ovako ispasti dosta jeftinije nego bilo kojom drugom varijantom direktnog leta iz Beograda!

U slucaju da ti cena nije bitna onda ti lepo do Surcina, pa direktno  :mah:

:)

Pa sad bi vec ti mogao da odradis deo posla  :D

Malo  :comp: vidis koje kompanije lete na toj relaciji (JAT, BA....), pogledas njihove sajtove i proveris informacije o cenama! Nije tesko...  ;)

• Author

Pogledao sam sve kompanije i isplati mi se da idem u Zagreb pa ondaK odande do Londona mnogo su jeftinije karte preko tog wizzaira i tako cu i da uradim rezervisacu tamo pa sta mi Bog da...Nego cuo sam da moram imati povratnu kartu da bi me pustili u UK?Jel to tacno?I razlog zasto idem u UK je nebitan mene interesuje sto duze da ostanem tamo...Ovako bih ja rezevisao let za London 1 Oktobra i vratio se pre Bozic e sad dal imam pravo da se vratim pocetkom Januara u UK i na koliko dugo?Dal imaju onaj kriterijum bio si pa moram cekati neki vremenski period da bih opet mogao uci u zemlju?I sta je najbolje da kazem da bih ostao sto duze tj da me puste u zemlju?Poseta ili turista?Hvala svima i oprostite sto davim :102:....

• Author

I jos nesto ovo sa Wizzairom otpada jer traze visa karticu da platim i nemoze po pouzecu avionske karte..Sta sad da radim kad nemam tu karticu.... :o

Pa nadji nekog ko je ima pa nek ti kupi kartu! Imaju tvoji roditelji, komsije prijatelji ...! I ne treba da ti salju pouzecem kartu ... dobices kartu na aerodromu kad dodjes na bording!

Ja sam takodje cuo da na pasoskoj kontroli traze dokaz da ces napustiti UK. Kad sam pomisljao o tome da ja odem, palo mi je na pamet da bi kupovina jeftine karte London-Dublin bila solidna fora da im se zamagle oci, uz priču da želiš da vidis i Irsku. Trebalo bi da budu zadovoljni tim, ipak si platio 20-30 eur za tu avionsku kartu (ako ne i manje)... he he he... Mozda bi jos bolje bilo kupiti Liverpool-Dublin, ili Manchester-Dublin, da se ostavi utisak da ces da obilazis UK uzduz i popreko, kao pravi turista.

• Author

Ma ko u ovoj drzavi ima visa master card?Hajde....Ovo je komplikovano da se ukakis..Sto lepo ne mogu da rezervisem kartu i da je platim kad dodjem na aerodrom....Ovako ne znam sta da radim....Pogledao sam sve kompanije i isplati mi se da idem u Zagreb pa ondaK odande do Londona mnogo su jeftinije karte preko tog wizzaira i tako cu i da uradim rezervisacu tamo pa sta mi Bog da...Nego cuo sam da moram imati povratnu kartu da bi me pustili u UK?Jel to tacno?I razlog zasto idem u UK je nebitan mene interesuje sto duze da ostanem tamo...Ovako bih ja rezevisao let za London 1 Oktobra i vratio se pre Bozic e sad dal imam pravo da se vratim pocetkom Januara u UK i na koliko dugo?Dal imaju onaj kriterijum bio si pa moram cekati neki vremenski period da bih opet mogao uci u zemlju?I sta je najbolje da kazem da bih ostao sto duze tj da me puste u zemlju?Poseta ili turista?Hvala svima i oprostite sto davim  teg....

Ja imam master card i imam i vizu ... i mislim da ne postoji coek u ovoj zemlji koji je bar jedanput izaso iz Srbije a da ne poseduje ili vizu ili maser.  Imas i odeljak na forumu o karticama pa mozes i ti da izvadis karticu, veoma lako.  Kupi povratnu kartu, vrati se oko bozica a za sledeci put ces vec usput da se raspitas. Mislim da ti nece praviti nikakve probleme!

• Author

Ma eto ja sam jedan od njih!Hajte ljudi odgovarajte vodicu vas u Nedelju u Sremske Karlovce na Grozdjembal!Ne znam ja povratnu kartu moram imati da bih usao u UK...Pomagajte ljudi!!!