Kuba

173 posts in this topic

Cao Milane, na Kubi je uvek bolje biti u privatnom smestaju, tzv. casas particulares, a njih ima svuda, ako hoces ja ti mogu dati neke preporuke za Havanu i mozda jos neke gradove, moram proveriti u kutiji sa uspomenama:) Ako budes u privatnom smestaju najvise ti se isplati da u kuci spremas hranu jer je sve ostalo mahom preskupo (tipa supa u kineskom restoranu 10 $ u Havani). Ja sam istina bila pre 11 godina, ali mi smo se super hranili na pijacama izbor svezeg voca i povrca je super a cene su bile smesne tipa sa 5 dolara mozes da se opskrbih svime sto je potrebno za dve osobe za ceo dan. Ima jedno sjajno mesto u centru havane gde se pice (tajno) peku na krovu zgrade (Celina's pizas) i zena ih cekrkom spusta musterijama:)

Ako te jos sta zanima mozes mi i na PM poslati poruku ili se mozemo cuti.

Milane, ja krecem na Kubu sredinom januara i vracam se pocetkom februara pa cu ti javiti utiske/preporuke/cijene kad se vratim :)

Hvala Anita, poslao sam ti poruku u sanducetu. Ja cu biti tamo pocetkom februara pa ako jos neko bude tamo nek se javi.

I ja nameravam biti na Kubi od 2 do 17 februara, mada citajuci postove mi se i ne ide:))). Mislim jos nissam kupila kartu i pokusavam da nadjem neku alternativu tj drugu destinaciju pa ako uspem, onda od Kube nista.

Stvarno postovi su takvi da ne pozelis da odes tamo.

Koliko si platio kartu?

Ja nameravam aeroflotom Beg  preko Moskve do Havane za 713e.

I ja nameravam biti na Kubi od 2 do 17 februara, mada citajuci postove mi se i ne ide:))). Mislim jos nissam kupila kartu i pokusavam da nadjem neku alternativu tj drugu destinaciju pa ako uspem, onda od Kube nista.

Stvarno postovi su takvi da ne pozelis da odes tamo.

Koliko si platio kartu?

Ja nameravam aeroflotom Beg  preko Moskve do Havane za 713e.

Ja sam kupio u jednom pravcu preko Brisela Jetom za 300e, vec sam stupio u kontakt sa dosta ljudi i svi mi kazu da su odusevljeni i da je sigurna zemlja, i nocu su izlazili po klubovima... Ima toliko toga da se vidi i oseti... Nasao sam i super privatni smestaj samo cekam da mi potvrde. Poklapamo sa dosta sa vremenom, pa ako planiras da ides mozemo zajedno u obilazak a i pomoci cu ti oko smestaja. Ako imas jos neka pitanja posalji mi privatnu poruku.

Milane, javljam ti detalje ;)

Sana, jos nisam cula da se neko lose proveo na Kubi :) Poslusaj tudja misljenja, procitaj iskustva ali neka te vodi srce.

Kuba je sigurna zemlja. Naravno da se tu i tamo desi nesto lose, ali toga svuda ima.

Kuba je zemlja u koju ides zbog autenticnosti, ljudi, atmosfere, muzike, plesa, opustanja, resetovanja...

Ja glasam ZA!  :D

Ovaj film me podseca me na Srbiju 90-ih, sa svim tim sankcijama ni jedna zemlja ne bi opstala, kad bi samo severni susedi "dobrocinitelji" dozvolili svojim gradjanima - turistima, slobodne aranzmane , Kubanci bi samo od njih ziveli, ali, evo vise od pola veka ih blokiraju. Videcu kakvoje stvarno stanje kad budem uskoro otisao tamo.

Planiramo krajem aprila ici na Kubu(Havana),jos smo u fazi potrage za najboljim kartama,pa bih vas molio da mi napiste neke sugestije preko koje kompanije je najbolje-najjednostavnije i najjeftinije ici

HVALA

Ниси написао колико би дана остали тамо али, у сваком случају, имаш Аир Еуропа из Рима за 560 евра у том периоду.

Pozdrav svima. Supruga i ja idemo na Kubu početkom marta. Ukoliko neko ima neke sugestije ili će u to vreme biti tamo molim da mi se javi.

Kako idete? Preko agencije ili ... ja takodje trazim sto jeftiniju kartu. svaki savet dobrodosao. inace mislim da preko 650e za povratnu ne treba davati.

nije lose ali sta za 7 dana da vidimo  :o  huh.. kada ce kod nas ovakve ponude. ja planiram krajem aprila, ali kako god da okrenem, ispod 800e ne moze da se nadje karta.

zaista me zanimaju svezija iskustva,

planiram krajem jula da odem na mesec dana,

kujem budzet, uzela bih kartu sada, odakle su najbolje ponude?  :dance:

Nazalost samo deo dokumentarca je na ovom linku, ali dovoljno da se shvati poenta. Kako je Kuba uspela da se prehrani tokom 50 godina sankcija, posebno od raspada SSSR-a do danas prelaskom na organsku proizvodnju.

Da li postoji bilo kakvo ogranicenje po pitanju ulaska ili izlaska preko Amerike, osim naravno vize?

Da li je neko od vas kupovao aviokarte direktno preko sajta Aeroflota?

Koliko vidim na tom sajtu nema Srbije niti Crne gore kao zemlje odakle je putnik koji kupuje kartu ali zato ima Yugoslavija.pa me malo to plaši da tako kupim kartu-prosto mi se pali lampica za oprez :)

Vidim da je desetak eura jeftinija direktno na sajtu nego preko ovih expedia,orbiza airticketsa itd ali ne bih da zbog 20 € sebi neki problem napravim.

Volio bih da mi to potvrdi i neko sa foruma ko je kupio karte kod aeroflota kao Jugosloven-unaprije hvala!

Ne znam koja je cena te karte koju si gledao, ali preko Airfrance imas ponudu do 10.avgusta po ceni od 780e Bg-Havana. Period putovanja je okt.-dec., cini mi se. To mi je info iz jedne agencije.

Cijena povratne karte sa rusima je 714 na njihovom sajtu a 725 preko raznih expedia airticketsa itd

Između letova je 8 sati u odlasku i 4 sata u povratku-za mene sasvim podnošljivo.

Super cena, ne verujem da moze biti jeftinija karta sa podnosljivijim pauzama.+ smestaj u casama, Havana, Trinidad itd. Blago tebi, lepo se provedi, uzivaj za sve nas kojima je Kuba tiha patnja... :mah:

Pozdrav svima, molim vas ako neko ima informaciju da li je za ljude iz Srbije potpuno ok ići prvo na Kubu pa u Ameriku? negde sam čuo da mogu da prave problem na ulazu u Ameriku ako vide pečat sa Kube, imam vizu za Ameriku pa se ne bih kockao, a po planu bih trebalo prvo na Kubu.

Molim ako neko ima bilo kakvo iskustvo vezano za ovo pitanje da mi odgovori sto pre jer mi je hitno.

Hvala

Ne udaraju ti pecat na ulasku u Kubu, daju ti jedan papiric koji cuvas do izlaska iz zemlje, a i da imas pecat ne bi ti to otezalo  ulazak u Ameriku, promenilo se vreme.

Ne udaraju ti pecat na ulasku u Kubu, daju ti jedan papiric koji cuvas do izlaska iz zemlje, a i da imas pecat ne bi ti to otezalo  ulazak u Ameriku, promenilo se vreme.

Milane hvala puno na odgovoru, čuo sam da je ranije postojao taj "problem" na ulasku u Ameriku ako imaš pečat sa Kube, a ne bih baš da mi propadne viza za Ameriku, pa mi je zato trebala konkretna potvrda nekoga ko je iskusio to.

Za avio karte posetite sajt www.jetairfly.com imate letove iz Brisela za Varadero na Kubi za 299eu u jedan pravac ako je uzmete kao last minute na 2-3 dana pre polaska. Probajte sa raznim datumima pa pogledajte sta vam najvise odgovara.