Followers 0

kako najeftinije do berlina?

21 posts in this topic

kako najeftinije do berlina? uzela bih neku povratnu na recimo mesec dana autobusku ili za voz recimo za februar? imate li neke korisne sajtove,gde postoji mogucnost vracanja karte (ako me otkache za vizu npr) :P

hehe

a da li jedno zdrastveno osiguranje  vazhi za sve zemlje eu ili samo za onu u koju idesh

ako planiram da trazhim vizu na 3 nedelje npr za nemachku,dal mora bash i osiguranje da bude 3 nedelje  kiklop to ce biti vishe kinte zar ne  nono

Osuguranje moras da imas za ceo period na koji apliciras za vizu inace zahtev za vizu nemoj ni podnositi.

a... a ono da na rachunu moram da imam 45 eu po danu,ako idem na 3 nedelje to znachi da moram da iscimam neku banku da mi izda da na rachunu imam oko 1000 eu (ako sam dobro izrachunala)... ?

U bilo kojoj banci mozes da polozis tih 1000 ili koliko vec evra za koje ti oni onda izdaju potvrdu da se nalaze na tvom racunu. Istog dana u istoj banci, ali recimo samo u drugoj ekspozituri mozes ceo polozeni iznos da podignes. Ja sam to cak uradila za Rusa koji je preko HC bio u NSu. Odneli pare u banku, njemu izdali potvrdu, a potom zajedno otisli dva coska dalje u drugu ekspozituru (cemu nas je poucila sluzbenica u banci) i podigli moj novac.

Naravno da moze tako. Problem je sto nemaju svi hiljadu evra u dzepu...

Neke banke su izdavale fiktivne potvrde za taj novac, Komercijalna sigurno. Medjutim, izgleda da to zavisi od ekspoziture do ekspoziture, negde ce ti dati, negde ce te odbiti...

Naravno da moze tako. Problem je sto nemaju svi hiljadu evra u dzepu...

Neke banke su izdavale fiktivne potvrde za taj novac, Komercijalna sigurno. Medjutim, izgleda da to zavisi od ekspoziture do ekspoziture, negde ce ti dati, negde ce te odbiti...

da bash tako  ;D pa radila sam za amsterdam to da ti fiktivno izdaju potvrdu ali je u pitanju bila recimo suma od 500 eu...

Mi smo to odradili bas u Rajfajzenu u Novom Sadu i nije u pitanju fiktivna potvrda jer je covek zaista u tom trenutku imao tih 1000 evra na racunu, ali nas je kao sto rekoh upravo sluzbenica poucila i uputila na najblizu poslovnicu njihove banke gde mozemo pare i podici. Sve u svemu novac je bio u banci 45 minuta.

A cemu uopste odlazak u drugu ekspozituru? Pa ti imas pravo da dignes svoj novac u svakom trenutku ... dakle ako ga vec imas u kesu - stavis na racun, trazis potvrdu, dignes odmah, u istoj ekspozituri.

Mislim da Metals Banka daje fiktivne potvrde za par stotina dinara koliko iznose "troskovi".

KOMERCIJALNA BANKA izdaje potvrde na bilo koji iznos,plati se samo provizija i NE ULAZU se nigde pare,vec zavisi koliki iznos vam trerba vi kazete a od toga zavisi i provizija,to je nekih 10evra nanpr. 2000 evra na potvrdi!!

Eurolines pass je povoljan za one koji hoce da putuju u tih 15 ili 30 dana,da obidju vise zemalja,onda je to OK!

Meni su u Raiffaisenu bez problema dali potvrdu o podignutom novcu i stanju na racunu(1500e!). Platila sam otvaranje deviznog racuna 300din, zamolila radnika da mi izda potvrde o stanju na racunu, ja sam (kao) uplatila 1500e, oni izdali potvrdu, ja odmah podigla pare i svi zadovoljni, a niko nije ni video pare ;D