Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Našao sam i jedan bivy koji deluje kao idealan spoj šatora i vreće - http://www.sierradesigns.com/p-563-paw-bivy.aspx. Ali em ga nema nigde u Evropi (poštarina, carina, porez, ode preko 200 evra), em se ne zna da li na slikama deluje tako kompaktno zato što je kvalitetan, čvrst i sa dosta materijala, ili zato što su za slikanje unutra ugurali i vreću (mada su cene takvih bivija obično 3-4 puta niže).

To je vrhunski brend i vredi svaki cent. Cene kopija takvih vreća su 3-4 puta niže. Koristim zimsku Sierra vreću već dve godine na putu biciklom oko sveta i spavam u njoj prosečno 330 noći godišnje. Još uvek ima isti oblik kao kada sma je kupila.  Jedini problem je što je veoma teška (iako je perjana) i glomazna, zauzima mi pola zadnje bisage.

Može se spavati samo u vreći, naravno. Ali ja to nikad nisam radila, pa o tome neću ništa da pišem, samo o onome što provereno znam iz lične prakse.

Velika je razlika da li ćeš spavati na +10 ili +20 C. Od toga zavisi izbor određenog temperaturnog opsega

vreće. Gledaš samo comfort opseg. Od očekivane temperature oduzmeš 10 i ono što dobiješ je tvoja comfort temperatura.

Biraj oblik mumije, jer ćeš se u njoj lakše zagrejati ako bude hladnije.

Šator do 1 kg može da se nađe na svakom buvljaku. Ja sam godinama za bici ture po Srbiji i okolnim zemlajma koristila jedan takav, težak 0,9 kg. Ali oni su jednoslojni, pa će biti malo napeto u slučaju velikih padavina.  

Da li si razmišljao o šatorskom krilu? Ono je lakše od šatora a opet ti pruža bolju zaštitu od veće. I jeftinije je.

P.s. Možda ti neki od ovih saveta za cikloturing pomogne: http://gea-tour.com/2013/03/sve-svoje-sa-sobom-kotrljam-1-deo/ (ima tri dela)

Hej Snežo, na kraju ćemo ipak da se sretnemo i negde napolju, na biciklima, ne samo po forumima. :)

Hvala na savetima, rado čitam i pratim i tvoje putešestvije i savete o opremi. Pročitah i tekstove na Cikloberzi. Ovaj Sierra bivy piše da je za 4 sezone, pa ako uspem da iskombinujem da ga dobijem po bar približnoj ceni, uzeću ga. A težina je samo 0,5 kg. :) Meni ipak nije potreban hardcore zaklon, putujem samo leti i po suvom. Pogledaću još i šatorska krila, da imam kompletnu sliku. Hvala!

Možda možeš da pokušaš preko inostranih oglasa polovne opreme. Moju vreću kupio mi je bivši momak-saputnik u Koloradu. Bila je skoro nova, samo tri puta korišćena jer je devojka koja ju je prodavala mislila da je izgubila staru i onda su je našli a u međuvremenu je bila kupila novu, pa je rešila da novu proda. Cena je bila oko 100 $, što je upola jeftinije. Napolju je to dobra stvar što oni smatraju polovnim sve što je samo jednom korišćeno. U svakom slučaju, pogledaj kamperske i biciklističek forume po Evropi, možeš da prođeš veoma povoljno.

Inače, moj ti je savet da poneseš i onu penastu podlogu, nju možeš da nosiš i ispod volana, jer je extra lagana (300 gr). Ako ni zbog čega drugog, kad ti bude pretoplo u vreći moći ćeš da otvoriš vreću i da je koristiš kao pokrivač. Bez podloške će to ići mnogo teže.

I ajde, ja sam se sad ulogorila u Kambodži (na 6 meseci ili čak i duže) tako da imaš dovoljno fore da stigneš dovde pre nego što krenem dalje :) A ne treba ti ni vreća, samo ležaljka (hamok).

Haha, taman sam krenuo, ali se setih da moram da odnesem babi lek...  ;)

Ali možda poslušam tvoj savet pa se pružim na ležaljku, bar između dva drveta u Košutnjaku. ;D

Да л ишта вреде те вреће у метроу, да л да узмем једну, до сад никад нисам куповао?

• 2 months later...