Followers 0

Padova

5 posts in this topic

Da li zna neko kako mogu najjeftinije da stignem do Padove?

Kakve su cene u Padovi?

Postoji li jeftin smestaj?

Kako je sa italijanskom vizom?

Hvala unapred!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mene jako zanima neka informacija za stop do tamo, posto planiram iz Slovenije, za petnaestak dana da proskitam po Italiji...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kraljevački Autotransport vozi dvaput nedeljno (a možda će uskoro i češće). Krajnja destinacija je Milano, a po potrebi staje u Veneciji (Mestre), Padovi, Vićenci, Veroni, Breši i Bergamu. Uglavnom staju van autobuskih stanica (osim u Milanu i mislim Veroni), kod naplatnih rampi i nekih udaljenih parkinga. U Padovi staju kod hotela Šeraton, pa ako te niko ne čeka, a imaš teži prljag (moj slučaj od pre mesec dana) onda ti je taksi najbolja opcija. Iako sam unapred odštamapala plan grada i mislila da ću moći dalje lokalnim busom (ako se dobro sećam br. 18 koji ide ka železničkoj stanici) zbog prometnih saobraćajnica do najbliže bus stanice nije bilo lako stići, pa sam podlegla umoru i šarmu italijanskog taksiste da me vozi do hotela :)

Iz Beograda bus polazi sredom i subotom, iz Milana petkom i utorkom, putuje se noću. Možda uskoro povećaju broj polazaka i ostalim danima. Sve informacije možeš dobiti na 036 321 006.

Za Padovu možeš i Lastom, ali to iskustvo nemam. Autotransport je ok, samo smo u odlasku imali nepotrebno dugo čekanje (i pretres! - ne dozvoljavaju više od jednog boksa cigareta) na hrvatskoj granici, a u povratku su nam "naši" priredili slično dugo čekanje (ali bez pretresa i jasnog razloga). Na osnovu reakcije nekih putnika, mislim da su to bili slučajni baksuzluci i da se obično to ne dešava. Gubi se vreme jer pri odlasku idu u Novi Sad, a po povratku prvo u NS. Busevi su bili ok, nisu pravili nepotrebno duge pauze, nije bilo smaranje muzikom, jedino što su u odlasku vozači puštali "Ranjenog orla" a zatim "Kursadžije" - za mene je ta vrsta prizemnog humora bila informativna, jer nemam tv, pa sam tek tad shvatila na šta asociraju kada ih pominju, a "Orao" mi je isto ostao zagonetan zašto je to navodno popularna serija. Srećom sve to nije dugo trajalo, a u povratku su nas poštedeli "bioskopa".

Meni je u Padovi trebao jeftin smeštaj za samo jednu noć i to blizu železničke stanice, ali tripadvisor, venere i booking nisu imali dobru ponudu. Ali kako je to bila samo jedna noć nije bili baš bitno - u svakom slučaju hotelčić "Alla Fiera" ne mogu da preporučim: skupo (čak i bez doručka), ne tako blizu stanici kao što tvrde (iako na walking distance), čisto i ofucano, ali im je osoblje baš predusretljivo. Nadam se da ćeš ti imati više sreće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I još samo jedna ideja u vezi jeftinog smeštaja. Padova je prilično "studentski" grad (tamo je inače jedan od najstarijih univerziteta u Italiji), pa možda tokom letnjeg raspusta ispražnjeni studentski domovi izdaju sobe. Ne znam kada si planirao put ni da li ta praksa uopšte postoji u Italiji (u Nemačkoj postoji) - to je samo moj predlog za dalje istraživanje. Inače mi je utisak da što je manji grad i ne baš turistički atraktivan, skromni hotelčići su sve skuplji. O hostelima u Padovi ne znam ništa. U poslednje vreme obično potragu za smeštajem počinjem (a često i završavam) na www.tripadvisor.com - preporučujem (Padova = Padua :)).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da li zna neko kako mogu najjeftinije da stignem do Padove?

neka informacija za stop do tamo, posto planiram iz Slovenije

Do Italijanske granice se sasvim normalno stiže stopom . A od Gorice/Trsta, ja bih preporučio javni prevoz.

Pisao sam o tome ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0