Followers 0

zakintos - laganas

19 posts in this topic

na zakintosu sam od 10-22 juna pa me zanimakako doci do Patre i sta sve treba videti tamo....to je treci po velicini grad i nemam pojma sta bih pre posetio...neki savet?

Prvo, u pogresnom podforumu si postavio temu (osim ako ne trazis i saputnika :) )

Iako nisam bio ni u jednom od ova dva mesta, pokusacu da ti pomognem.

Sto se tice prevoza od Zakintosa do Patre, internet kaze da su karte nesto ispod 5e, a moze se stici autobusom i trajektom. Prilicno su cesti polasci.

Patras to Zakynthos 09:00, 11:30, 15:00, 19:15 09:00, 11:30, 15:00, 19:15

Zakynthos to Patras 05:00, 08:00, 11:00, 14:15, 18:45 05:00, 08:00, 11:00, 14:15, 18:45

Sto se tice onoga sto bi trebao posetiti u Patri, za pocetak poseti linkove - http://en.wikipedia.org/wiki/Patras gde mozes naci osnovne podatke o gradu, infrastrukturi, prevozu, kulturi i sportu, pa ces shodno svojim interesovanjima naci ono sto te zanima i o tome dalje traziti informacije.

Na drugom linku mozes videti neke od gradjevina u Patri, i videti kako otprilike izgleda delic tog grada.

ok hvala.....jel ide jos neko na zakintos? nas ide troje ali sto nas je vise to je bolje....imam neki plan sta obici tako da ce biti super samo ne znam da li je dovoljno 10 dana jer ima toliko toga za obici i posetiti ...plus extra nocni zivot...ko prezivi pricace....

Ja sam sebi prošle godine copy-pastovao sve što mi je delovalo korisno i išao po tom planu i bilo mi je super! Evo paste i ovde :D

Auto treba uzeti da se vidi Navagio, prvo se ide do luke Agios Nikolaos pa odatle manjim brodovima do Blue caves i Navagio plaze koja je prelepa, to se mora doziveti, treba otici na plazu sa sumporom i morskim kolagenom, posle koje se nalazi ok plaza Maratonisi, plaze Agios Nikolaos (gde smo najvise provodili vremena) gde se nalazi divan kafic i gde je muzika odlicna, tu smo se i vozili na crazy sofi, i tu treba rucati jer je hrana odlicna, treba obici Mavratis, Gerakas nacionalni park gde se nalaze kornjace i gde je kupanje dozvoljeno samo do 18h) Banana beach, Kahlua, Porto Zoro (ove plaze su ok), treba uvece otici do Laganasa gde je provod super, mozda malo preterano, ali to je mesto gde su uglavnom engleski turisti, koji su poznati po raskalasnom ponasanju, ma treba videti:), isli smo na Bohali tvrdjavu, koja se nalazi iznad grada Zakintosa odakle mozete napraviti lepe slike i gde mozete rucati u nekom od onih restorancica, treba rucati u Olive Gardenu, Balcony, treba probati sabljarku, flat fish i prawn salad u restoranu Menir. E sada, mislim da su i cene malo prilagodili Englezima:) ali i nije toliko strasno,... npr. za veceru za dvoje u Olive Gardenu treba izdvojiti oko 30e, npr. Laganas je malo jeftiniji sto se tice koktela (oko 3e je jedan, sto je super), ali pice na plazi je vec malo skuplje npr. sprite 2. 5-3e, kafa isto tako,...

Preporučujem Vam sledeće plaže: Gerakas, Aguios Nicolaus, Banana, Porto Zoro, Mavaritsz.

Obavezno večerajte u restoranu Keri Lighthouse - najboljem na ostrvu, na litici sa pogledom na Jonsko more i zalazak sunca.

Tacno je da se mora imati automobil (rent-a-car) da bi se obilazile odlicne plaze Banana, Porto Zoro (Azzuro), Plaka, Gerakas (kornjce - protected) u juznom delu ostrva, kao i iznad grada Zakintos Psarou...

Bohali tvrdjava sa vidikovcem sa koga se vidi ceo grad, kao na dlanu. Plaze Porto Zoro, Porto Roma, Azzuro su lepe plaze, cista voda, mirnije su, lezaljke su 7eur da iznajmite 2+suncobran, ali su plaze za uzivanciju, bas. Ali zato plaza Gerakas koja se nalazi na par minuta voznje od poslenje pomenute je RAJ!!!! Kada idete na istok gore gde su mesta Alykes, Alikanas, Tsilvi najlepse je posetiti plaze Xygia i Makris Gialos, obe imaju tirkiznu vodu, cistu a Xygia je izvoriste sumpora, male su plazice, ali su isto super za odmor. Sto se tice zapadne strane koja je nepristupacna, ima samo jedna uvala koja se zove Limnionas ili Porto Limnionas, to je stenovita uvala sa tirkiznom vodom i prelepim restoranom koji gleda na celo jonsko more, tu obavezno svratite, bar na rucak.

Preporučujem od plaža: Porto Zoro, Porto Roxa, Ship wreck ( čuvena plaža sa svih razglednica ), Kristi beach, Daphi beach ( nacionalni park gde careta-careta kornjače legu jaja ). Obavezno svratiti do Sun Seta na gornjem zapadnom delu ostrva odakle možete prisutvovati najlepšem zalasku sunca. Glavni grad Zante je lep na svoj način, posebno svratiti u poslastičarnicu na panorami iznad grada, gde ima predivnih kolača.

A kada budete iznajmili auto, idite na sever i priđite plaži odozgo. Postoji platforma koja visi nad ambisom oko 100 metara iznad plaže odakle možete napraviti neverovatne fotografije iste kao one koje možete videti na svim razglednicama i prospektima za Zakintos i Grčku uopšte.

Ovo su isečci iz više textova, nemoj se čuditi što je nepovezano i što se ponavlja :D pozz

upravo stigao sa Zantea....ako nekome trebaju info neka se slobodno javi....

....jos sumiram utiske sa ostrva zabave.....

Pozdrav svima.

Upravo sam rezervisala putovanje na Zakintos (Laganas) u avgustu. Pročitala sam dosta toga o ostrvu maslina i kornjača, ali eto volela bih što više informacija kao bi najkvalitetnije provela tih 11 dana. Noćni život je bogat, to mi je jasno, ali jako me zanimaju i fakultativni izleti. Stoga, molim za savete, sugestije, tople preporuke.

;D

uh... izleti....pa Navagio i plave pecine pod ... OBAVEZNO...sve ostalo na ostrvu je vec vidjeno...e sad ako imas avanturistickog duha idi na kefaloniju u podzemna jezera ili na peleponez u Patru , Olimpiju , Korinski kanal...a mozes i do Atine to je na nekih dva sata voznje ...

Na samo ostrvo se ide zbog nocnog zivota...videces vec....  :music:

ja idem vec dve godine za redom....zbog party animal .... shtrumpf

;o))) ::crazy:

Vec napisah na drugoj temi - plaza Garakas na samom jugu ostrva, obavezno :)

Porto Limnionas je takodje fenomenalan - uvala sa precistim morem do kojeg se silazi preko stena, znaci nema plaze, vec sa stena direkt u duboku plavu vodu :) 

U Laganasu treba obavezno otici na Cameo Island, malo ostrvce koje je drvenim mosticem povezan sa plazom u Laganasu, skroz na kraju plaze - super je preko dana, mala plazica i kafic, a i nocni provod je odlican :-)

Jel ima neko ko da ide oko 20og jula?

Gde moze u Zante-u da se dobro pojede za razumne parice?

Da li neko mozda zna koliko je renta skutera?

Hvala unapred

upravo sam procitao neke cene sa Zakintosa, pa ako nekoga zanima:

giros            1.80-2.20

suvlaki          1.80-2.50

pica              5.00-12.00

rostilj            5.00-14.00

riba              6.00-60.00

salate          2.00-5.00

pivo              2.00-4.50

sokovi          1.00-4.50

kafa              1.70-4.00

suncobran    5.00-12.00

prostirke      2.50-4.00

bicikl            6

skuter          20-40

automobil    30-50

Najnoviji info od pre 2 dana.

Skuter 7-10e na dan

Auto 25 pa navise

Giros u fast foodovima je oko 2e

Pica 5-15

Kafa 1,20 - 3e

2 lezaljke i suncobran 5-10e dnevno

Sokovi 1-5e

Pivo 1-7e

Hleb 0,8-1,5e

Ih, bre, gde samo nadjete svo to obilje informacija? :D Ima l' neki sajt za tako nesto? :) Hocu malo da "prekopam" po netu za Grcku uopste, kako se krecu cene smestaja, gde ici na more, i tako to...:)

Ja najverovatnije idem avgusta. Ako budem resio da idem, to ce najverovatnije da bude u Laganas.Nadam se da necu da se Z...  :-\

Koji hotel je OK? HELP!!!!!

Nakon posete Zakintosu gde dolazim iz Italije, htela bih da nastavim za Beograd. Da li neko zna o carter letovima ili eventualno nekom drugom zgodnom prevozu?