Beekeeper

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Beekeeper

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Letela sam sa Pegazom u aprilu na relaciji London-Istanbul-Antalija i nazad. Prvi let je malo kasnio, ali nisam izgubila vezu u Istanbulu, a svi drugi su bili na vreme. Vecina putnika su Turci sa dosta rucnog prtljaga, makar na letovima na kojima sam ja bila. Kod prodaje hrane prioritet imaju oni koji uzimaju topla jela, pa tek kada ta jela budu podgrejana i posluzena, pocinje prodaja sendvica (koji su uzasni, u rangu JAT-ovih). Moj savet je da se ponese svoja hrana.
 2. Nakon posete Zakintosu gde dolazim iz Italije, htela bih da nastavim za Beograd. Da li neko zna o carter letovima ili eventualno nekom drugom zgodnom prevozu?
 3. Темишвар има приличан број лепих и добро сачуваних грађевина из 17.-19. века, а на једном од главних тргова у ценру је и српска саборна црква из прве половине 18. века са иконостасом који је радио Константин Данил.
 4. Beekeeper

  Đer

  Győr (madjarski), Raab (nemacki) ili Gjur (srpski) je lep manji grad na reci Rabi, pritoci Dunava. Zgodno je pozicioniran za obilazak na putu od Budimpeste do Beca ili Bratislave i interesantan je za srpske putnike jer je imao znatno srsko stanovnistvo, a i danas postoji srpska crkva.
 5. Ако сам добро разумела шта те интересује, препоручила бих Говеђаре на Мљету, Врбоску на Хвару, Ластово, Вис или Елафите, напр. Луку Шипањску. Све најбоље!
 6. На Тенерифе сам ишла само зими када се на уз обалу живот одвија поред базена, а на Теиде се иде на грудвање! Мислим да су у јулу врло високе температуре. Ван Санта Круза и Теиде, мени је најимпресивније било село Маска (Masca) на северозападној страни острва - колико год да је неприступачно, вреди отићи. Селу се прилази са истока, преко брда, а налази се на врху литице изнад Лос Гигантеса. Обавезно изнајми кола, тако заиста можеш да видиш цело острво.
 7. @awinaken Uzivaj u Sliemi (a da znas da ispred Marks&Spencers radnje staje autobus 23 koji te vozi do Golden Sands (poslednja stanica) gde je stvarno dobra plaza).
 8. Ја бих избегла Слиму јер си тамо у граду, улице, ресторани, радње, гужва, али не мора да значи да и ти треба тако да изабереш, т.ј. да би Буђиба био добар избор за тебе. Ако узмеш кола, можеш да се превезеш за пола сата од било које тачке до Валете/Слиме/Ст. Џулијанса где је највише акције, а колико сам видела, и аутобуси добро функционишу, а дневна карта је свега 2,60 евра. Ја сам отишла до Валете само на неколико сати да видим Каравађа (копије су у катедрали Св. Јована (улаз 6 евра), а оригинали у катедралном музеју, важи иста карта) и Театру Маноел, једно од најстаријих европских позоришта
 9. Један од најкориснијих сајтова када се ради о путовању по Лондону је сајт Transport for London, http://www.tfl.gov.uk/, где ћете наћи мапе подземне железнице са зонама, планер за путовања који ће вам дати алтернативне начине да стигнете до жељеног места, цене претплатних карата и појединачних путовања, укратко, све што желите да сазнате. Карта за прву и другу зону би требало да је довољна за боравак од неколико дана, па и дужи, а поред тога, свака претплатна/недељна карта укључује превоз аутобусима у свих шест зона. Уколико вам је потребно да се превезете подземном железницом ван зона за које
 10. Пре месец дана сам поново била на Малти после доста година. Малта је предивна, као и раније, али се много изградило од моје последње посете, па сам била врло задовољна избором хотела - одсела сам у хотелу Радисон Блу Голден Сандс (има и један Радинсон Блу у Ст Џулијансу), на северозападној страни, код Мелихе, поред националног парка (изузетно повољан аранжман преко групона, погледајте groupon.co.uk. groupon.fr или groupon.de и за друге дестинације, има изузетно добрих понуда). Голден Сандс је вероватно најбоља плажа на Малти, а хотелски комплекс заиста 5*. Ако је циљ пута сунчање, купање и
 11. Пафос, "Афродитино родно место", је добар избор. Предлажем ти да погледаш линк: http://www.visitpafos.org.cy/Pafos_Archaeological_Sites.aspx За оне које интересује културни туризам и класична музика, у Пафосу се у првој половини септембра одржава оперски фестивал, а обично наступају солидни ансамбли источноевропских оперских кућа (ове године Словачка народна опера из Братиславе): http://www.pafc.com.cy/easyconsole.cfm/id/1 Иначе, до Никозије се лако (и јефтино) стиже локалним аутобусима.
 12. Treba da uskoro putujem u Kaunas na kratko, verovatno ne na duze od dva dana. Posto ima mnogo vise letova za Vilnius, nameravam da tako letim, i u odlasku i u povratku. Posebno me zanima nocni prevoz iz Kaunasa jer bih isla na rani jutarnji let. Zahvalna sam za svaku informaciju jer nikada nisam bila u Litvaniji.
 13. U-bahn jeste metro. Sama rec je skracenica od "Untergrundbahn", t.j. rec po rec, "podzemna zeleznica". Znaci isto, ali preciznosti radi, Bayern je nemacki naziv za Bavarsku, a Bavaria engleski.
 14. Код тражења стана треба узети у обзир и трошкове путовања на посао или у школу, као и потребно време, па тако да оно што у старту изгледа скупље може врло лако да испадне јефтиније, о комфору и да не говоримо. Лично бих се држала истог или суседних арондисмана.