Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Mnikola je potpuno u pravu. Ja sam se polovinom marta kupao u Nici. Ne narocito dugo, ali opet je bilo sjajno!  :dance:  Posle toga sam se setao u kratkim rukavima gradom. Nekoliko desetina kilometara severnije sjajni skijaski centri. I mala zanimljivost: bogati Francuzi iz Nice na skijanje dolaze helikopterom ujutru i uvece se vracaju kuci (pogadjate helikopterom).  :)

Mnikola je potpuno u pravu. Ja sam se polovinom marta kupao u Nici. Ne narocito dugo, ali opet je bilo sjajno!  :dance:  Posle toga sam se setao u kratkim rukavima gradom. Nekoliko desetina kilometara severnije sjajni skijaski centri. I mala zanimljivost: bogati Francuzi iz Nice na skijanje dolaze helikopterom ujutru i uvece se vracaju kuci (pogadjate helikopterom).  :)

Samo malo da dopunim,posto sam i sam skijas.  :pivoooo:

Upravo ovde sam hteo da idem na skijanje ove sezone.Ono sto sam procitao na netu je da postoje lokalni autobusi koji voze za 1 e izmedju ski centara(Isola i Auron)  i Nice,Monte Karla,Kana.

A zamislite kakav se tek pogled pruza sa preko 2000 m nadmorske visine...Mislim da i neko ko nije skijas ima sta da vidi(mediteransko more,kad je vedro)

Do Nice imaju autobusi do pomenutih skijalista za 1 e. Jedan ujutru ka Nici i drugi posle podne ka centrima isto 1 e. Ako hoces za Kan itd. koliko se secam moras da presedas. Ako ne ides u vreme raspusta staze mogu da budu samo tvoje  clap.gif' alt=':clap:'> Sa jednog vrha se vidi more, a sa drugog Italija (ako to nekome nesto znaci) posto je mesto blizu granice. U Oronu (Srbi pogresno citaju Auron) se smestaj nalazi na 1600 m, a sto se tice Izole postoji selo Izola (sa divnom pesackom stazom, pa ko voli) i skijaliste Izola 2000 na 2000 m. S obzirom da je na visoj nadmorskoj visini sneg je u Izoli postojaniji. I pod obavezno je voznja sa funiculaire u Izoli - uspinjaca poput one u Zagrebu koja vodi do tvrdjave ako ne gresim. Besplatna je. Ko god ode nece pogresiti.  :)

Nica je preskupa. Srecom da postoje Carrefour-ovi hipermarketi i supermarketi, jer bi u suprotnom svi morali da budemo klasicne kese sa novcem iz koje svako zeli malo da zagrabi  :bang:

Sto se tice cena...vec demantujem svoj prethodni post  ;D u slucaju promocija i rasprodaja cene u Nici mogu da budu nize nego kod nas. U centru uopsteno govoreci su visoke, ali svako ko dovoljno trazi moze da nadje nesto za sebe.

• 1 year later...

Kako doci od Azurne obale (Kan, Nica ili Monte Karlo) do Pariza najjeftinije a da to nije autostop? Gledao sam karte za TGV i 69 evra su u jednom pravcu, sto je prilicno skupo.

Kako doci od Azurne obale (Kan, Nica ili Monte Karlo) do Pariza najjeftinije a da to nije autostop? Gledao sam karte za TGV i 69 evra su u jednom pravcu, sto je prilicno skupo.

http://www.idtgv.com/en/

Ovde imaš low-cost TGV. Za relaciju Nica - Pariz je najniža cena 35 EUR. iDTGV funkcioniše kao i low-cost avio kompanije. Što ranije kupiš kartu - veća šansa za nižu cenu. Nica - Pariz je još i najskuplja relacija. Može se naći npr. Pariz - Tuluz za 15 EUR ili Pariz - Strazbur i Pariz - Hendaye (francusko-španska granica, nedaleko od San Sebastijana) za 19 EUR itd..