Jump to content

Featured Replies

Posted

Upravo sam shvatio da imam veliku rupu u mom planu za sedamnaestodnevno putovanje po Evropi.

poslednje dane cu da provedem na Krfu...

sa krfa ima bus do soluna a odatle voz (balkan flexi) za BG...

bus krece pre 7 ujutru sa krfa, a u 17 taman krece voz iz Soluna.

nisam jebeno ni razmisljao da busu koji ide od Krfa do Soluna treba vise od 10 sati da prevali 200km VAZDUSNOM LINIJOM  :bang:

debil.

dakle, bus stize oko 19:00 u Solun. jbg.

sledece mi je palo na pamet da uzmem ferry do Bara(ili kotora i sl) pa iz drage nam CG lepo prugom do kuce.

al jbg, nisam uspeo da nadjem ni jedan brod koji ide tom ili pribliznom linojm...nista. ako vam pada nesto na pamet, nesto Igoumenitsa-Kotor i sl, pliz recite.

za bus do soluna pa onda jos jedan do BG-a mi je stvarno skupo, narocito jer imam balkan flexi.

poslednja opcija koja mi je nada da necu dva dana putovati od Krfa do BG-a je da nadjem neku domacu turisticku agenciju koja nije popunila sva mesta u busevima i da nekako sredimo da nas oni vrate za recimo 60-65% cene povratne karte :)

kako vam se cini ta ideja?

da li je to uopste, sta ja znam, legalno? :)

koje prepreke postoje?

sad bi mi dobro dosao savet vas iskusnijih putnika koji imaju vec razvijenu tu, putnicku intuiciju i instikt :)

stvarno sam razmisljao u svim pravcima i ne vidim neko resenje.

svaka pomoc, u vidu saveta/ideje/pitanja/odgovora je jako dobrodosla :)

pozzzz

Ono sto ti mozda moze pomoci je to da je nedavno otvoren novi put ka Krfu, tako da busevi sad znacajno krace putuju, a i put je mnogo bolji, barem po onome sto sam procitao. A sto se agencija tice, trebalo bi lepo da odes i pitas ih. Jer, ima ljudi koji ostaju 2 smene, tako da u povratku posle prve smene ostaje upraznjeno mesto u busu, gde bi ti, recimo, mogao da uskocis.

• Author

vidis Dragance, nisi ti za dzabe Global moderator!  klanj::

svaka ti cast cim imas sveze informacije!

evo ja ovde citam, kaze da dolazi u 7 u Solun.

http://www.corfuweb.gr/gb-howtoget.htm

smorio se.

onda nadjem ovu kartu:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/96/Greek_motorways.png

i nikako mi nije jasno zasto mu toliko treba!

vec sam poceo da razmisljam kako da nagovorim devojku da stopiramo do soluna(bilo bi jako tesko) i onda se pojavio Dragance i sad sam lepo siguran da onaj sajt od gore davno nije azuriran.

ne stvarno, razbijam glavu vec satima, ne bih mogao da zaspim!

hvala!

od ponedeljka cu da smaram ove vece turisticke agencije, pa da vidim da li mozda i sa njima postoji neka opcija.

idem na to da vizu iskoristim do poslednjeg dana i plan mi je da vozom napustim grcku 3 sata pred istek vize pa ne bi valjalo da propustim taj voz u 17:00

poz!

Hvala, hvala, trazicu unapredjenje :D U jednom komentaru na sajtu putovanja.info sam procitao ovo:

"Poštovani putnici, ja se vratih iz Parge za vikend, subota ujutro da budemo precizni, i da Vam prenesem svoje utiske. Dakle ako je iko od Vas oklevao da krene busom put jonskog mora, Parge, Krfa, Lefkade, ili slično, neka se odmah predomisli!! Auto put Egnatia Odos je otvoren za saobraćaj te se do ovog mesta (parga konkretno) stiže za cca. 14-16 sati, što je otprilike put do Tasosa ili Halkidikija, a sve ovo naspram 23-25 sati koliko sam pre 4 god putovao na Krf!! Dakle bus slobodno, put fantastičan!"

Inace, gledam cene preko agencija za te krajeve u septembru, stvarno je gre'ota ne otici :) Ja sam pre 3god spojio 2 smene kad sam isao u Grcku, Argusom. Ne znam da li je neko isao umesto mene posle prve smene, ali se secam da kad smo se vracali sa drugom smenom, da je bilo nekih prica da se sa nama vracaju neki koji nisu i dosli sa nama. Tako da, verujem da je to izvodljivo, narocito ako poznajes nekog u agenciji.