Followers 0

Gde u Crnu Goru?

13 posts in this topic

Ljudi idem jugićem na plin za C.G sa devojkom! Krenuli bi oko 15.08 otprilike.Nikad isam išao kolima na more tamo,sam.Neznamo gde da idemo! Koje mesto

će nam strateški omogućiti da budemo u blizini najboljih plaza,a da to mesto moze da bude i neko brdo jer ne bi da djemo vise od 5eu po krevetu?! Ne zanimaju nas izlasci niti da nam plaza bude blizu. Ićićemo do Dubrovnika obavezno. Ali smo odustali od ideje da idemo kolima i izazivamo nesto sto moze da nam upropastui akciju. Kakoje najbolje ići tamo. Da li kollima ili brodom? Odakle? I koja je cena? Krenuli bi iz Beograda oko 18h posle njenog posla i isli bi preko Zlatibora gde bi odmorii od 00h do 3-4h pa kad se razdani polako da nastavimo. Sta mislite o akciji jer imate neki predlog ili savet. Da,valjda ne bi trebalo da bude problema za smestaj cuo sam da im je pukla sezona skroz. Poz..

ne znam jestel krenuli, al sadek vec ima guzve pozamasno , i ne znam sto ovamo dolazite, ja prvi ne bi, iako sam odavde, uzmite onda tivat iznad magistrale, jeftini smjestaji, pogled na more, blizu dubrovnik, idite kolima slobodno, parkiajte ispred starog grada i eto , uz put imate dilere soba na svaki cosak , cjenkajte uvijek cijenu ako ne spusta kod sledeceg jer imate izbor , iz tivta na jaz i bd za 15 minuta , plavi horizonti 15 minuta sve sto ti treba

Ma druže mi smo vec bili na Zakintosu koji je inace prelep. Nego iskrsnulo na poslu jospar dana slobodno pa razmisljam bolje na more da se ode nego na neke raftinge ili reke. More je more!Pih bezveze mi sto cujem da je guzva velika.  Mi smo  nesto mislili da oemo u Zeleniku ili Meljine nesto blizu H.N pa cemo kolima da zujimo tamo,vamo. Imas li neku informaciju oko cene smestaja i da li ima mesta? Mi smo ti ovde u Beogradu culi da je tu seona pukla na veliko.

Pozdrav!

Bila sezona loša ili ne, izgleda da ne vole da spuštaju cene :-( Danas sam se vratio odozdo, bili smo u Herceg Novom i Petrovcu. U HN je velika gužva, ali tamo je uvek gužva, dok u manjim mestima prema Bijeloj [ Meljine, Zelenika...] nema velike gužve. Mi smo u HNu plaćali smeštaj 10 eura, ali baš u centru na 2min od obale, dok je drugarica u Đenovićima plaćala 7 eura odmah pored plaže, tako da sam siguran da 'u brdima' možeš da prođeš za 5-6. Do Dubrovnika imaš svaki dan izlete autobusom iz HNa, nisam išao ove godine, ali raspitaj se u agencijama po gradu. Ne znam da li još uvek važi pravilo da moraš da imaš 50e po danu u Dubrovniku, raspitaj se, nekad znaju da smaraju na granici ako nemaš.

na hrvatskoj granici pitaju da li imate 100 eura kod sebe ali ne proveravaju  da li stvarno imate. moj savet je da ponesete. inače je DU malo skup. ako želite da obidjete muzeje tražite  kartu za sve košta 50 kuna.izbegavajte zidine po jakom suncu

ne preporučujem kola za put u DU samo iz razloga da je jako teško naći parking mesto blizu starog grada a ostavljati kola  na neki  dalji parking i pri  tom imate  tablice iz Srbije ......

na hrvatskoj granici pitaju da li imate 100 eura kod sebe ali ne proveravaju  da li stvarno imate.

Da ali ako stvarno nemas kes mahnes karticom i kazes "plastic is fantastic".

a ostavljati kola  na neki  dalji parking i pri  tom imate  tablice iz Srbije ......

Ja sam proletos sa bg tablicama prekrstario splitsku zupaniju i duz i popreko i stvarno nigde nisam imao problema. Primetio sam da tablice u malim mestima privuku paznju, ali ne iz razloga zato sto sam iz bg, vec misle da se vratio neki komsija Srbin povratnik sa kojim su do rata zajedno pili i kumovali. I da je i tako ne bi ti prisli zbog sela, ali te nece ni dirati. Mislim da su ti vece sanse da se pokacis sa nekim djeticem u Budvi...

ne preporučujem kola za put u DU samo iz razloga da je jako teško naći parking mesto blizu starog grada a ostavljati kola  na neki  dalji parking i pri  tom imate  tablice iz Srbije ......

Obrati pažnju, u toku turističke sezone parkiranje u Dubrovniku košta od 60 dinara do 380 dinara po satu! Na pojedinim mestima naplata parkinga se vrši 24h..

a kako doci do Dubrovnika iz HN, ne postoji jeftinija varijanta od one sto je pomenuo neko na forumu 10 eura u jednom pravcu? i koliko se putuje od HN do Dub?

a kako doci do Dubrovnika iz HN, ne postoji jeftinija varijanta od one sto je pomenuo neko na forumu 10 eura u jednom pravcu? i koliko se putuje od HN do Dub?

U HN imas pregrst arencija koje organizuju izlet za dubrovnik. Cijena je od 15 - 20 eura u zavisnosti sa kojom agencijom ides. Naravno ovo se odnosi samo na transfer HN-DU-HN, jer ukoliko grupa zeli vodica u dubrovniku dodatno se placa.

Postoji i redovna linija koja ide svakog dana u 9.30 iz HN i u 15.30 iz DU. Cijena karte je 10 eura u jednom pravcu

agencije naplaćuju kombi prevoz 15 eura, ali ima jedna agencija, zaboravio sam ime , organizuje prevoz do cavtata pauza oko 1 sat a zatim je prevoz do DU brodićem a povratak je isto kombijem. ta tura košta 25 eura

Ja sam isao u DU proslog petka i platio sam povratnu kartu 13 evra, preko agencije iz HN. Organizuju prevoz svakog dana u dva termina polasci u 9h (vraca se u 18h) i u 14h (krece se nazad u 22h). Njihov sajt je www.saragosa.cg.yu

Ja sam preko Saragose isao u Dubrovnik, mada dosta davno (7-8 godina) pa cena od 10 e koliko me je to kostalo vise nije merodavna. U svakom slucaju bili su dosta profesionalni i tacni i necete pogresiti ako se za njih odlucite...