Jump to content

Featured Replies

Posted

I posetih ja izložbu u nedelju i mogu vam reći da sam se prijatno iznenadio i veoma lepo proveo.

Izložba je otvorena 18. juna, a zatvara se 15. januara 2010. Eksponati su izloženi u Impuls hali, pored hotela "Kontinental" (nekadašnji "Interkontinental"), koji se nalazi u Beogradu, pored centra "Sava". Cena karte je 450 dinara, a za grupe je 300 (s tim što ne znam koliko ljudi oni računaju kao grupu).

Ko je zainteresovan za paleontologiju u svakom slučaju treba da poseti izložbu. Ko je gledao crtane filmove sa dinosaurusima oduševiće se. Stvarno sve izgleda veoma slično kao u crtanom filmu. Verovatno da bi deci bilo interesantnije. :)

Ima dvadesetak kompletnih skeleta dinosaurusa različite veličine i iz različitih razdoblja (trijas, jura i kreda) kao i rekonstrukcije celih dinosaurusa (onih manjih) ili njihovih glava (oni malo veći). Postoje i filmovi koji prikazuju iskopavanja i rad paleontologa. Mape, kratki opisi nalazišta (koji su na španskom) i tektsovi o svakom primerku posebno (na srpskom i engleskom) upotpunjuju izložbu. Verujem da će posebno biti interesantno onima koji su već posetili Argentinu (ja nisam te sreće).

Uglavnom, odlična izložba, ako mene pitate. I preporučujem svima da je posete.

Uživajte! :)