Posted September 21, 2016 https://www.skyscanner.net/ http://www.jetcost.co.uk/ https://www.ebookers.com/ http://www.azair.eu/index.php I tako dalje... ima ih dosta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 (edited) Najjeftinije je ici Ryanair-om iz Budimpeste do Ovde, aerodrom relativno blizu Eilata na jugu drzave na Crvenom moru (dodaj na ovo i cenu busa Ovda-Eilat 6 evra). Odatle se lako stize u Akabu pa u Petru (Jordan) sto naravno kosta jos ohoho (taksi do granice, izlazna taksa iz Izraela 25,5eur+JordanPass 91.5eur koji kompenzuje cenu ulaznice u Petru i Jordansku vizu, taksi do Akabe jos 15-20eur pa bus do Petre...), ili ako se zeli samo da obilazi Izrael onda bus 444 iz Eilata direkt u Jerusalim pa dalje po volji i zelji, karta u jednom pravcu je 19.5 evra, ako se uzme povratna nesto malo jeftinija nego duplo. Vidim da ima Ryanair karata za 50-60 evra jos uvek, uz napomenu da prevoznik vozi van sezone tj.od novembra do februara cini mi se. Ako se ide preko Tel Aviv-a nije los Wizz (samo sto oni imaju termin leta u subotu pa je tesko stici od-do aerodroma) ili Pegasus preko Istanbula, ali opet ta cena se ne moze meriti sa ovom preko Ryan-a. Sherut do Jerusalima 15 evra (odmah dupliraj za povratak) tako da poseta Izraelu opasno tuce po dzepu. Ali ima sta da se vidi. Edited September 21, 2016 by uros79 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 A s obzirom da nas je dvoje, sve to x2.. ne isplati se..... Hvala puno Biramo drugu destinaciju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Vidim da ima direktan bus do Jerusalima iz Eilata , dokle i vozi avion. I povratna za dvoje kosta oko 130e iz Budimpeste. Odatle mogu dalje do Nazareta.. Moram li da placam taj prelaz za Jordan- Jordan pass??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 I Wizz i Rayan lete iz Pešte za Izrael. Mogu se naći zaista jevtine karte. I nije tako baš skupo. samsung pivo popiješ kod kuće. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Ima i iz Sofije do Tel Aviva sa Wizz-om. U novembru, a verovatno i u kasnijim mesecima, za 60 evra povratna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 (edited) 21 hours ago, MEHRUNISA said: Vidim da ima direktan bus do Jerusalima iz Eilata , dokle i vozi avion. I povratna za dvoje kosta oko 130e iz Budimpeste. Odatle mogu dalje do Nazareta.. Moram li da placam taj prelaz za Jordan- Jordan pass??? Pa rekao sam u postu da bus 444 vozi iz Eilata do Jerusalima, s tim da Ryan slece na aerodrom koji se zove Ovda koji je nekih 50ak km severno od samog grada, u pustinji, a ne na onaj u samom gradu Eilatu (iako tako pise sa sajtu Ryan-a), pa da najpre moras doci do grada busom gde karta za jednog u jednom pravcu kosta 25 sekela tj.oko 6 evra. A onda sa glavne bus stanice ide taj 444 direkt za Jerusalim 4x dnevno (osim petkom 3x i subotom kada ne vozi cini mi se, ili ako i radi onda samo polazak od 5 po podne zimi, kad zadje sunce). Ako ne ides u Jordan, ne treba ti JordanPass, ostajes u Izraelu sve vreme. Naravno, sa glavne stanice u Jerusalimu dalje imas direktan bus za Nazaret. Ne znam koliko je karta, u tom pravcu nisam putovao, ali nije bez 10ak evra sigurno u jednom pravcu. Edited September 22, 2016 by uros79 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Moze li se tamo placati eurima ili se mora menjati novac?? 4 hours ago, blizanci said: Ima i iz Sofije do Tel Aviva sa Wizz-om. U novembru, a verovatno i u kasnijim mesecima, za 60 evra povratna. To mi je vec bliza i jeftinija varijanta tnx Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Ne. Šekeli samo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 2 hours ago, pedjalon said: Ne. Šekeli samo. Gde se to menja? Na aerodromu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 (edited) U menjačnicama. U bankama. Naravno i na aerodromu. Ja sam pred odlazak u Izrael promenuo jednu količinu novca u šekele. Obično je na aerodromu slabiji kurs. Edited September 22, 2016 by pedjalon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 4 minutes ago, pedjalon said: U menjačnicama. U bankama. Naravno i na aerodromu. Ja sam pred odlazak u Izrael promenuo jednu količinu novca u šekele. Obično je na aerodromu slabiji kurs. Gde si to menjao? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Na temu mijenjanja novca u strane valute, meni je u 90% slucajeva najisplativije samo dici pare sa bankomata gdje idem, cak i ako mi banka uzme naknadu za transakciju. U tom slucaju vazi da sto vise podignes (odjednom), bolje prodjes. Dobije se puno bolji kurs, pogotovo u odnosu na aerodrome. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 1 hour ago, MEHRUNISA said: Gde si to menjao? U Budimpešti u menjačnici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2016 13 hours ago, pedjalon said: U Budimpešti u menjačnici. Zahvaljujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2017 Ja sam samo htela da dodam da postoji linija Temisvar Tel Aviv, koliko sam shvatila novo uvedena, za sada dva puta nedeljno, a od marta i tri i da treba pratiti ponudu, posto smo mi nasli dve karte za manje od 100 evra. Apsolutno se isplati. Inace, nase iskustvo u vezi sa kontrolama na aerodromu je sasvim "regularno", oni slecu na Terminal 1 inace, glavni i veliki je Terminal 3, ali svejedno, u nasem slucaju nije trajalo nista duze od uobicajenih aerodromskih kontrola, da ne kazem i krace, toliko. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites