Jump to content

Featured Replies

Posted

Zivim u Sidneju tako da ne mogu da priustim da idem za Srbiju. Razmisljao sam i pre o razbijanju puta na vise low-cost letova, ali deluje kao da cena na kraju ostaje priblizna uobicajnoj.

Sta znam do sada - postoje jeftini letovi iz Melburna za Kuala Lumpur, a vidim da se ovde cesto preporucuje Arabia Airlines za Istanbul-Kolombo let. Istanbul-Beograd nije problem, ali KL-Kolombo izgleda da jeste.

Ima li neko bolju ideju?

Hvala.

Pa, imas mogucnost da letis Tiger Airwaysom. Recimo, iz Kuala Lumpura, povratna karta do Chennaia (u Indiji) ti je oko 240, 250 USD. Posle mozes iz Chennaia do Istanbula Air Arabiom (slicna je cena kao i od Colomba do Istanbula). Takodje, ako mozes jevtino da se dobacis do Singapura, odatle je jos povoljniji let ka Chennaiu (Singapur - Chennai oko 200 USD, povratna). Video sam da ima i kombinacija (opet Tigerom), od Perta do Chennaia. Ali, koji god datum da ukucam, izbacuje mi da ima mesta u jednom pravcu. Eto, njuskaj i malo oko toga pa mozda nesto ulovis.

Zivim u Sidneju tako da ne mogu da priustim da idem za Srbiju. Razmisljao sam i pre o razbijanju puta na vise low-cost letova, ali deluje kao da cena na kraju ostaje priblizna uobicajnoj.

Sta znam do sada - postoje jeftini letovi iz Melburna za Kuala Lumpur, a vidim da se ovde cesto preporucuje Arabia Airlines za Istanbul-Kolombo let. Istanbul-Beograd nije problem, ali KL-Kolombo izgleda da jeste.

Ima li neko bolju ideju?

Hvala.

Kuala Lumpur- Kolombo imas vrlo jeftine letove sa Air Asiom...evo ja sam uzeo kartu na toj relaciji za 29.novembar, i platio 29 evra...

jos jednu sam izeo za 4. januar, i platio 40 evra...

a kolombo-kauala lumpur isto mozes da nadjes jeftino, sve zavisi od dana kog letis...ali ono sto sam ja gledao, karte su bile izmedju 19 i 50 eura...

znaci, neka prosecna cena povtatne karte za taj put je 70 evrita, to je mnogo jeftinije nego air arabia kolombo-istanbul, ta povratna karta nikad nije bila ispod 290-300 evra...

• Author

Marklar, u pitanju je Air Asia MEL-KL.

Bam-bam, meni stvarno nije jasno kako ti uspevas da pronadjes tako jeftine karte.

Najbolje sto sam ja nasao je:

120 SYD-MEL bus

674 MEL-KL

274 KL-COL

645 COL-IST

Sve ovo je bez cene vozne karte IST-BEG 1713 AUD. Za te pare se moze bez problema kupiti standardna povratna karta do Frankfurta ili Londona ako se pazari na vreme.

A moze se kada su promocije uzeti i round the world karta koja je obicno Sidnej-grad u Aziji-grad u Evropi-grad u US-Sidnej.

Tako da koliko ja vidim za low cost letove iz Australije ili treba imati ludu srecu i stalno pratiti te promocije ili biti ekstremno fleksibilan sa datumima-preko cele godine slobodan.

Marklar, u pitanju je Air Asia MEL-KL.

Bam-bam, meni stvarno nije jasno kako ti uspevas da pronadjes tako jeftine karte.

Najbolje sto sam ja nasao je:

120 SYD-MEL bus

674 MEL-KL

274 KL-COL

645 COL-IST

Sve ovo je bez cene vozne karte IST-BEG 1713 AUD. Za te pare se moze bez problema kupiti standardna povratna karta do Frankfurta ili Londona ako se pazari na vreme.

A moze se kada su promocije uzeti i round the world karta koja je obicno Sidnej-grad u Aziji-grad u Evropi-grad u US-Sidnej.

Tako da koliko ja vidim za low cost letove iz Australije ili treba imati ludu srecu i stalno pratiti te promocije ili biti ekstremno fleksibilan sa datumima-preko cele godine slobodan.

odes na sajt airasia.com, znaci ne australijski sajt, nego malezanski, osnovni...i lepo ukucas npr. kuala lumpur-colombo, 29.11., i izbaci ti 229 malezijskih ringita, ili 80,6 au$...

onda npr. ukucas kolombo-k.l. 13.12, i izbaci ti 109au$....a ako malo setas po datumima levo desno, videces da moze i jeftinije i to dosta...bitno je da kupujes unapred bar mesec i po dana, i da budes fleksibilan sto se tacnog datuma polaska tice...

ali ti imas npr. odlicne promocije i sa velikim kompanijama, cesto sam nalazio za 500-550 evra iz sidneja ili melburna, do istanbula ili atine npr,,,samo treba da visis malo na netu, i da gledas kad izbace promocije...

• Author

Da zakljucim ovu temu - do Australije iz Evrope i obrnuto se ne moze putovati low cost osim ako imate neku jako ludu srecu.