Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• 6 months later...

Hocu tamo :bang::bang::bang:

• 3 months later...

Meni sve izgleda mnooogo lepse na slikama nego uzivo.

• 4 weeks later...

:clap:Bila sam tamo davno davno 1977 god. treba videti šta je u stanju ljudska ruka i um da sagradi.

• 3 weeks later...

Da li si/ste primetili da je jedna od statua na krovu dvorca bela. Jedna jedina ... ostale su zeleno sivkaste. Ta jedna se nalazi na desnom cosku gledano iz pravca Aleksandrijskog trga! :-)

• 1 month later...

Hvala za ove divne fotografije! Hvala za lep prilog. Ako ikada budem mogao ici cu tamo,jer sam svakako rusofil!

• 3 weeks later...

:clap:ići tamo što pre.

• 3 weeks later...

Wau,ne mogu da werujem da je covek u to wreme mogao tako nesto da sagradi!Newerowatno!

• 1 month later...

Bila sam u St.Petersbugu nekih davnih 70-tih.Neverovatno je sta um i ljudska masta mogu da stvore.Da,svaka soba je drugacija.Ja sam zapamtila,ako se ne varam(bilo je davno),zelenu sobu koja je najvecim delom ukrasena malahitom i zadom.

Secam se i mape ondasnjeg SSSR-a,vise ne znam gde je to,koja je sva od dragog kamenja.Naprimer:glavni gradovi su obelezeni rubinima reke isto od nekog dragog kamenja.Nazalost,nije bilo dozvoljeno da se fotografise.Mislim da se ta mapa nalazi u nekom od Moskovskih muzeja.Ako neko zna za nju molila bih da me obavesti i eventualno posalje fotografiju.

Unapred hvala

Pronašao sam podatak! Pomenuta mapa je sada u Geološkom muzeju u St. Petersburgu.

• 4 months later...

Pa...drugari...ja se vraćam u zavičaj tj. u rodnu mi Rusiju :banana:

ako neko poželi, neko od Vas tu prisutnih, da krene jednom na put, ali isključivo vozom ( vlakom ) neka se javi...nije problem :dance:

do tada....meni srećan put...a vama ostanak...dok se neko ne predomisli :stop:

Ljudiii....shvatio sam nešto...put vozom može da bude i iscrpljujući...ipak...kako mnogi kažu, dalek je to put...a navike ne treba menjati :pij:

Ukoliko neko ipak želi da " stare naike " podeli sa " sebi ravnim " ...eto, otuda one konstatacije " ludi i pijani rusi " u narodu znani kao " Rujani "...neka mi se pridruži u :pivoooo: i neka se ne nosi mišlju :yok: jer za to stvarno i nisu potrebne ( ovo je bila oda mojoj sujeti... klanj:: .. )

toliko za sada...svima šaljem :spot: dok se ne oletvam :bang:

pozzz ;)

• 1 year later...

joooj lepo je svee!!! :D volela bih da odem tamoo!!! :(

• 5 months later...

prelepo je :) :) :)

• 10 months later...

joooj lepo je svee!!! :D volela bih da odem tamoo!!! :(

evo bas danas bio tamo predivno

Ako nekad naletite u St. Peterburg nećete uspeti da prođete pored dvorca a da ne udjete u njega

можда и није баш за похвалу, али ипак успео сам :D

• 1 year later...

Bila sam u St.Petersbugu nekih davnih 70-tih.Neverovatno je sta um i ljudska masta mogu da stvore.Da,svaka soba je drugacija.Ja sam zapamtila,ako se ne varam(bilo je davno),zelenu sobu koja je najvecim delom ukrasena malahitom i zadom.

Secam se i mape ondasnjeg SSSR-a,vise ne znam gde je to,koja je sva od dragog kamenja.Naprimer:glavni gradovi su obelezeni rubinima reke isto od nekog dragog kamenja.Nazalost,nije bilo dozvoljeno da se fotografise.Mislim da se ta mapa nalazi u nekom od Moskovskih muzeja.Ako neko zna za nju molila bih da me obavesti i eventualno posalje fotografiju.

Unapred hvala

Mapa se nalazi u Moskvi, u Kremlju, u posebnoj kolekciji koja se zove Almazni fond I pristup je dozvoljen samo grupama od max desetak ljudi, po posebnim dozvolama. Ispred ulaza stoje naoružani cuvari, a unutra je potpuni mrak dok vam se oči ne naviknu. Zatim poinje neverovatna zbirka obradjenog I neobradjenog dragog kamenja, uključujući I čuvenu mapu koja je veličine nekoliko kvadratnih metara, napravljena od obradjenih brilijanata iste veličine, poredjanih jedan do drugog, ivičena rubinima I na njoj je naziv SSSR takodje od rubina. U toj zbirci se nalazi I grumen zlata, nono težak 36 kg, nazvan ZEC, a najupečatljivija je zbirka raskošnog carskog nakita, u kojoj je I čuveni skiptar sa ogromnim brilijantom ORLOV, bezbrojnim Faberžeovim jajima I sl..... Nigde u svetu nisam videla takvu kolekciju,šteta što je pristup tako ograničen. Fotografisanje nije dozvoljeno. nono