Posted August 2, 2005 Pre nego sto cu poci u st.Petersburg, nabavio sam kontakte vise ljudi kod kojih bih mogao prespavati , naravno besplatno. Tako sam dobio broj telefona lokalnih anarhobudista ili sta su vec, broj rodjake jedne drugarice, i odgovor jednog clana hospitality cluba koji je bio spreman da me ugosti. Kao razervu, imao sam i adrese par jeftinih hostela. Usput sam se dogovorio sa Inuliom (Litvanka) i AliRezom(Dubai) koje sam upoznao u Moskvi, da zajedno prokrstarimo Piterm (tako ga Rusi zovu). Sve je bilo savrseno do... ...trenutka kupovine karte Rusi imaju obicaj da jako puno putuju leti. Iako vozova za st.Petersburg ima oko 15 puta dnevno (svaki sa po 20 vagona), karata nije bilo ni za 4 dana unapred. U stvari, bilo je, ali onih najskupljih, za voz zvani "Strela" , za oko 55 dolara u jednom pravcu. Ina je za divno cudo nasla kartu za isto vece (i to za 8 evra, najjeftiniju), a Ali je dao 55. Nemam da platim, necu da platim U Rusiji postoji i drugi nacin kupovine karata. Ispod zita. Mito. U vozovima uvek postoji "rezervno mesto" koje provodnici vagona po potrebi prodaju unesrecenima koji su ostali bez karte. I tako sam krenuo u podmicivanje. Na zalost, zaredjali se sve neki skupi vozovi, i ne mogu ljudi da mi prodaju kartu budzasto. Bar 50 dolara... Autobuska stanica u Moskvi nalazi se bogu iza tregera , na poslednjoj stanici metroa, jedna jedina, velicine Novosadske. Autobusa za Piter, jedan, jednom dnevno... Auto stop u Rusiji, od mojih Ruskih poznanika, niko nije probao, a meni je ostalo svega par dana do polaska u Kazahstan, i nisam hteo da rizikujem svoju jedva kupljenu kartu ( jedina u 8 dana)... Vnyeemanyeeye! Karte u Moskvi, u letnjem periodu kupovati unapred...Pročitajte ceo tekst Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites