Followers 0

InterRail

85 posts in this topic

Ako planiras da obilazis samo Brisel,Amsterdam i Luksemburg uz malo planiranja unapred mogla bi da prodjes sa manje od 40 eura.Charleroi-Luksemburg,10 eura povratna,ako se kupi ranije http://www.flibco.com/.Charleroi-Brisel,povratna vozom je oko 25 eura i Brisel-Amsterdam je 2 funte povratna http://uk.megabus.com/Default.aspx  Za voz ne mora da se kupuje karta unapred.Jedino sto ovde malo smara je sto bi morala da se vracas istim putem,ali s obzirom da je flexi za mladje 81 euro,a za starije od 26,123 eura mislim da se dosta isplati.

SanjaJ

:dance:

hvala puno, ovo je stvarno puno bolje jer mi odgovara i aerodrom. a i imam vise slobode nego

da uzmem kartu koja ce mi trajati samo tri dana

pre nekih sest godina sam koristila interrail u Spaniji i tad je to bila povoljnija varijanta

ali izgleda da nije tako sa svim interrail kartama

Ako ides u samo ova tri grada, ova varijanta sa busevima, iako nisi fleksibilna deluje OK. Ali ako ides da bi videla Benelux, bilo bi lepo da se vide i manji gradovi kao sto su Briz, gent, Delft, Hag, Roterdam...koji su mi bili mozda i zanimljiviji nego Brisel i Amsterdam. Lux nemoj da propustis takodje, treba da se vidi...

Imacemo smestaj u Luxemburgu, ja sam raspoložena da vidim sto vise

a kad se uzmu u obzir želje i mogućnosti racunam da cu videti brisel jer mi je

nezaobilazna stanica i Amsterdam koji ne smem propustiti.

Volela bih da vidim i Briz i gent ali ne vidim kako bih mogla da uklopim bilo sta od tog

u jednodnevni obilazak. U tom slucaju bi trebalo uzeti smestaj U Briselu.

A eventualno u Amsterdamu ne uzimati smestaj nego traziti neki nocni bus koji

opet ne postoji do Luxemburga...

A moze sve to i iz vise puta ;D  nema svrhe samo da se protrci a da se ne vidi nista. ako sleces u Belgiju, mozda je bolje onda samo da kombinujes Brisel, i u okolini ti je gent i Briz, i Amsterdam posle toga, a da Lux ostavis za drugi put.

... jer mi je

nezaobilazna stanica i Amsterdam koji ne smem propustiti.

Zbog,khm,"onih" stvari? zvizhd

ja bih u barselonu, tj beograd-barselona-beograd. cilj mi je sto brze do barselone, a povratak kako god xD videh cak da ima i neka varijanta brodom iz barse do italije, za koji se moze dobiti neki popust uz inter rail, pa da onda opet nastavim vozom do bg-a.. ako sam dobro istrazila inter rail za tu varijantu je 181e. nadjoh i neki avion za 234e, nije bas neka razlika.. ali meni interesantnije zvuci ova varijanta vozom.. da li neko ima neko iskustvo, savet, bilo sta, vezano za ovo putovanje ili za putovanje inter rail-om uopste? bila bih veoma zahvalna  klanj::

Za taj brod uz InteRail imas 20% popusta sto i ne ispada bas jeftino. U Spaniji se doplacuje oko 6 do 10 evra prosecno uz InterRail po pravcu za brze vozove tipa AVE...

ja bih u barselonu, tj beograd-barselona-beograd. cilj mi je sto brze do barselone, a povratak kako god xD videh cak da ima i neka varijanta brodom iz barse do italije, za koji se moze dobiti neki popust uz inter rail, pa da onda opet nastavim vozom do bg-a.. ako sam dobro istrazila inter rail za tu varijantu je 181e. nadjoh i neki avion za 234e, nije bas neka razlika.. ali meni interesantnije zvuci ova varijanta vozom.. da li neko ima neko iskustvo, savet, bilo sta, vezano za ovo putovanje ili za putovanje inter rail-om uopste? bila bih veoma zahvalna  klanj::

pih, najbrze sto moze iz bg-a vozom ti je oko 35 sati.. po meni je bzvz da uzimas interrail samo za barsu, bolje svrati jos negde  ;D

preko ovog sajta mozes lepo da ispaliras konekcije, presedanja i slicno:

http://hafas.bene-system.com/bin/query.exe/en?L=profi

ako mislis samo do barse da ides, bolje uzmi avion - brze je!

kad si mislila da ides?

ja vidim avione za mnogo manje pare :) pogledaj wizz iz budimpeste il bukuresta, nije skupo otici do tamo, a avion moze u septembru da se nadje za 130 evra (povratna iz budimpeste preko wizz-a)

ja sam se prosle godine navozala vozom  ;D a ruta mi je bila bg-nemacka-belgija-holandija-opet belgija- i nazad za bg

postoje vozovi za koje moras da doplatis rezervaciju, ali ako si dovoljno pametan, uvek mozes da se napravis tutamuta i da se izvuces da ne platis..npr po nemackoj ni za jedni brzi voz nisam platila rezervaciju (nit su mi je trazili), dok su mi za brisel-amsterdam trazili rezervaciju..

ali ako si dovoljno pametan, uvek mozes da se napravis tutamuta i da se izvuces da ne platis..npr po nemackoj ni za jedni brzi voz nisam platila rezervaciju (nit su mi je trazili), dok su mi za brisel-amsterdam trazili rezervaciju..

Retko gde možeš da se napraviš tutamuta u zapadnoj Evropi. Rezervaciju za brze vozove u Nemačkoj nisi plaćala zato što je ona fakultativna, nije obavezna. Za Brisel - Amsterdam je obavezna.

ali ako si dovoljno pametan, uvek mozes da se napravis tutamuta i da se izvuces da ne platis..npr po nemackoj ni za jedni brzi voz nisam platila rezervaciju (nit su mi je trazili), dok su mi za brisel-amsterdam trazili rezervaciju..

Retko gde možeš da se napraviš tutamuta u zapadnoj Evropi. Rezervaciju za brze vozove u Nemačkoj nisi plaćala zato što je ona fakultativna, nije obavezna. Za Brisel - Amsterdam je obavezna.

jeste, ali sa presedanjem ustedis cenu rezervacije a put umesto dva sata traje tri (sto i nije neka preterana razlika)

dobar glumac svuda moze da se izvuce  :spot:

i vidis, ima vise vozova

vozovi_zps194e463b.jpg

Sto se tice tuta muta varijante i doplata tu se zna tacno kako sta moze... postoje interrail friendly zemlje kao npr Nemacka, Svajcarska, Austrija, Danska, zemlje Beneluxa... i one koje i nisu bas interrail friendly kao sto je Francuska, Italija i Spanija gde u sustini uvek treba doplata osim za one sporije vozove, koji staju u svakom mestu.

Ali postoje pravila koja vaze u 90 % slucajeva i naravno izuzeci... npr u Austriji mi se desilo da udjem u voz privatne kompanije, i u putu sam ukapirao da oni nisu deo interraila, odnosno da se placa puna cena, tako da je najbolje da se pogleda pre puta koji vozovi na kojim rutama zahtevaju doplate i rezervacije.

U vecini slucajeva postoje alternativne rute gde necete morati da placate, rute sa dosta presedanja, ali ako vam se ne zuri to je idealna kombinacija.

U Španiji čak treba doplata od 4 EUR i za većinu lokalnih vozova. U slučajevima kada izbegavate vozove sa doplatom i idete samo onima bez doplate, treba proveriti i koliko košta obična karta, jer se u nekim slučajevima više isplati nego Interrail.

Na poledjini mape Evrope koju dobijete uz interrail postoji spisak zemalja i vozova gde treba doplata i rezervacija i koliko svaka kosta. Ako se desi da neki od konduktera nije siguran kolika je doplata, ili sta tacno treba da radi ( mada je to vrlo retko u zapadnoj evropi ) samo mu pokazite te podatke sa mape i trebalo bi da sve bude ok. Dakle, ako ne pise da treba doplata za lokalne vozove probajte da to izgurate, mada sto se tice brzih tu kazem opet nema tuta muta varijante, a i ne blamirajte se bezveze nego uzivajte u voznji ( mada postoji samo jedna fora i to za tgv u Francuskoj, da umesto npr 15 evra platite 1,5 evro rezervacije tako sto to kupite na automatima na zeleznickoj...ali cak i to prolazi samo ako kondukter nije siguran kako to ide, sto nije cest slucaj u zap. evropi) 

I sve ovo najvise vazi za zemlje kao sto su Francuska, Spanija, Italija... Dok u vecini ostalih zemalja nema potrebe da doplacujete nesto u 90% slucajeva.... jedino je dobro da se plati rezervacija ako je u pitanju sezona i popularna ruta.

Da, ta fora sa rezervacijom na automatu od 1,5 EUR za TGV unutar Francuske je jedna od retkih tuta-muta varijanti. Koliko sam čuo uglavnom prihvate tu jeftinu rezervaciju, a čak iako ne prihvate vadite se na to da nije bilo mesta na blagajni za ovu skuplju rezervaciju (to je često istina pošto SNCF daje samo određen broj mesta za Interrail karte), i verovatno će vam proći. Ako baš ne prihvate (a to je recimo 5% slučajeva) kazna je oko 20 EUR, što i nije strašno jer je samo 5 EUR više od pune doplate na blagajni. Isto tuta-muta varijanta je za noćne CNL vozove (po Nemačkoj i iz Nemačke do susednih zemalja). Doplata uz Interrail kartu je uvek 7,5 EUR skuplja od obične rezervacije (sedište je 11,5 EUR umesto 4 EUR, kušet 27,5 EUR umesto 20 EUR). Na blagajni tražite samo običnu rezervaciju, ili u Putniku kod nas uzmite običnu rezervaciju. Ako vas kondukter nešto pita, samo recite da ste tražili doplatu uz Interrail kartu i da ste dobili to što imate u ruci.

Kada sam se vracao iz Bpeste do BG-a kondukter je samo pogledao Interrail kartu i nije naplatio nista...inace se placa 50% cene na relaciji od Subotice odnosno granice do Bg-a... ali on verovatno nije znao kako to funkcionise... :o  ... tako da na papiru je jedno u praksi moze da bude i sasvim drugacije...ali u svakom slucaju preporucujem Interrail.

Kada sam se vracao iz Bpeste do BG-a kondukter je samo pogledao Interrail kartu i nije naplatio nista...inace se placa 50% cene na relaciji od Subotice odnosno granice do Bg-a... ali on verovatno nije znao kako to funkcionise... :o  ... tako da na papiru je jedno u praksi moze da bude i sasvim drugacije...ali u svakom slucaju preporucujem Interrail.

To je kod nas tako, i oko nas. Da si Francuz i da si imao Interrail i vraćao se iz Minhena za Pariz, papreno bi platio od Strazbura do Pariza.

Pronasla sam ovu temu, vidim da niko nije pisao odavno. Zelela bih da cujem da li je neko skorije koristio ovu kartu i koje destinacije obisao posto sam zainteresovana? Ili ce tek da ide, recimo u avgustu... da cujem prvo misljenja i iskustva, pa da krenem u potragu sa saputnicima.

2 pitanja:

1. Da li moze se unapred, i koliko, kupiti Interrail karta?

2. Ako npr kupim Interrail kartu za Svajcarsku, da li to znaci da mogu od CH do Nemacke da odem vozom sa kartom koja je upola cene?

Fala unapred.  :mah:

2 pitanja:

1. Da li moze se unapred, i koliko, kupiti Interrail karta?

2. Ako npr kupim Interrail kartu za Svajcarsku, da li to znaci da mogu od CH do Nemacke da odem vozom sa kartom koja je upola cene?

Fala unapred.  :mah:

1. 2 ili 3 meseca unapred, nisam siguran.

2. ne, to važi samo za Global Pass.

Ljudi molim vas za pomoc, hocu da idem na Eurobasket u Sloveniji u septembru. Na sajtu zeleznica Slovenije se promovise interrail pass samo za po Sloveniji, a ja stvarno ne znam nista o tome. Snasao sam se za cene, da zavise od broja dana (ne znam jos da li cu 4 ili 6), ali ne znam:

- da li tom kartom koju uzmem mogu da dodjem od Beograda (Novog Sada) do Slovenije; ako ne, sta onda?

- da li u toku jednog dana mogu da putujem koliko god hocu po Sloveniji, tipa Ljubljana - Jesenice, Jesenice - Ljubljana, Ljubljana - Maribor i Maribor - Ljubljana, sve u jednom danu?

- da li mogu da koristim bas svaki voz u Sloveniji ili samo neke specificne?

Hvala unapred  :)