Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Prva nagrada na konkursu "Spasimo putopis" 2025. — „Obitelj je samo izvor problema. Dado je tako govorio.“, objašnjavao sam svojoj djevojci Elmedini dok smo se probijali autom kroz beogradsku subotnju vrevu prema sjeveroistočnom izlazu iz grada. Dado je bio moj otac koji je umro 7. maja 2024. u Mostaru, a pola godine poslije toga, Elmedina i ja otišli smo u Beograd na jedan filmski festival koji je prikazivao film koji sam režirao, a ona producirala. „On je imao rezerviran odnos prema široj obitelji, pa smo održavali slabe kontakte. Ovu rodbinu nisam vidio preko deset godina. Ne znam puno o njima.“, govorio sam Elmedini s tonom kao da se pokušavam opravdati, jer umjesto da idemo jugozapadno od Beograda prema Sarajevu, prema kući, mi idemo prema Vršcu gdje živi sestra moje pokojne bake, Dadine mame, njene kćerke i unuci. Elmedina je pomislila da je postojao razlog zbog kojeg Dado nije održavao kontakt s obitelji, a ja sam neodređeno slegnuo ramenima. Zanimalo ju je kako imam rodbinu u Vršcu, tako...

Pročitajte Petsto kilometara jugozapadno