December 22, 2025Dec 22 Pozdrav,putujem u Vijetnam preko Tajlanda(povratna karta,odvojeni letovi)zanima me da li su mi potrebne dve vize jedna za ulazak i jedna za povratak? Da li je bolje da apliciram za e visu ili visa on arrival?
December 23, 2025Dec 23 Ako je razmak između letova manji od 12h i ne izlaziš sa aerodroma, tj ostaješ u tranzitnoj zoni, onda ti ne treba tranzitna viza.Ako izlaziš sa aerodroma treba ti viza. Ja nisam putovala na Tajland u skorije vreme pa ne znam, ali ako je situacija kao na indonežanskim aerodromima ti redovi za VOA na popularnim destinacijama baš znaju da se otegnu. Verovatno ćeš brže proći kontrole sa elektronskom, a i možeš da ih obezbediš ranije pa je manji stres na aerodromu.Meni je logično da ti VOA trebaju dve. Čak i ako npr. razmak između letova 10dana, jer su one vezane za sam ulazak u zemlju, nisu multientry.Za ove eVize ne znam da li postoji multientry, logično je da da, ali možda zavisi od pasoša i mesta apliciranja. Najjednostavnije ti je da probaš online, pa vidiš da li ima opcije za multientry. A možda je i neko s forume aplicirao skoro pa ima informaciju. Edited December 23, 2025Dec 23 by marica
January 9Jan 9 Tajland je laganica za nas, barem sto se tice Puketa - 2000 bahta je zvanicna cifra za VOA za Srbe, al ti sluzbenik pre saltera trazi 2200, i onda te gurne u neki kao VIP deo, i prodjes za 2 minuta lolz
January 9Jan 9 A jel ti da račun za 2200? Mislim, jel to zvanično 200 bht dodatka za brži prolaz ili je to korumpirani službenik?Ako je to samo neki korumpirani službenik, ne možeš baš da se osloniš na takve stvari ako si u frci sa presedanjem. Otkud znaš na koga ćeš naleteti. A i tih 200 bht može onda random da postane 2000.
Tuesday at 06:20 AM5 days sta mislis hahah 😄pa vidi, 2/2 puta je samo 200 trazio, sumnjam da na aerodromu mogu da prave velike scene... mada, ja mogu tako lagano jer sam isao turisticki, a ovde ako ima dovoljno vremena za layover, moze da ide regularnim putem; takodje, ovo je situacija na Puketu, sumnjam da neko radi layover tamo
Thursday at 01:31 PM3 days On 1/9/2026 at 3:10 AM, Shumey said:Tajland je laganica za nas, barem sto se tice Puketa - 2000 bahta je zvanicna cifra za VOA za Srbe, al ti sluzbenik pre saltera trazi 2200, i onda te gurne u neki kao VIP deo, i prodjes za 2 minuta lolzKako laganica kad VOA vazi samo za ostanak do 14 dana..nema bas puno ljudi koji idu na toliki put do Tajlanda da bi ostali tako kratko...To jedino ko ide preko agencija, ali ja sto poznajem masu ljudi koji zimi idu na Tajland, biko se ne cima na toliki put bez 3 nedelje...I plus je skuplja voza na aerodromu, a trebaju ti isti papiri kao i za ovu online..Jel si morao da podneses sve papire koje traze na sajtu?A sto se tice tranzita preko Tajlanda, 50 puta smo pisali ovde o tome, ali ljudi nista ne citaju nego samo otvore novi topic, i to na potpuno neadekvatnom mestu, i onda se zbog takvih stvari vise na forumu ne moze snaci i naci podatak koji ti treba....ako se preseda na Tajlandu, a karte su odvojene, mora da se udje na Tajland i pokupe stvari da bi se prebacile na novi let...Uzme se obicna viza, udje se na Tajland, i onda prilikom izlaska sa Tajlanda, tj. pre nego sto odete na izlaznu carinu, ima salter na svakom granicnom prelazu gde vam vam lupe pecat za ponovni ulazak ( ukoliko idete u neke zemlje u jugoistocnoj aziji u susedstvu), zove se re- entry , i taj pecat vazi da mozete da se vratite nazad onoliko koliko vam vazi viza, znaci 2 meseca...Ako uzimate VOA, onda 2 puta morate da uzmete VOA, i na putu ka Vijetnamu, i na povratku iz Vijetnama.. Edited Thursday at 02:00 PM3 days by bam-bam
Friday at 05:11 AM2 days "laganica" je jer sam pisao u ovoj temi za tranzit, a ne u onoj haoticnoj gde vas 1000 pise haha 😆 (haoticna u smislu da ima zilijardu pitanja, odgovora i konfuzija, nista uvredljivo za clanove koji traze nacin da zive na Tajlandu)15 hours ago, bam-bam said:.I plus je skuplja voza na aerodromu, a trebaju ti isti papiri kao i za ovu online..Jel si morao da podneses sve papire koje traze na sajtu?Ma nista bre, vidi ovde - "dobar dan, dobar dan, evo formular popunjeni sa mojim info i gde odsedam, i evo pare za upad", i samo usao, nikakva ozbiljnija provera... a sto se tice 3 nedelje - da, uglavnom su ture toliko (i sam sam bio 2x), ali ima i kracih... i na sve to, za sasvim korektne pare moze da se organizuje ceo put na Tajland samostalno do 2 nedelje koliko vazi viza Edited Friday at 05:12 AM2 days by Shumey
Saturday at 01:32 AM2 days 20 hours ago, Shumey said:"laganica" je jer sam pisao u ovoj temi za tranzit, a ne u onoj haoticnoj gde vas 1000 pise haha 😆 (haoticna u smislu da ima zilijardu pitanja, odgovora i konfuzija, nista uvredljivo za clanove koji traze nacin da zive na Tajlandu)Ma nista bre, vidi ovde - "dobar dan, dobar dan, evo formular popunjeni sa mojim info i gde odsedam, i evo pare za upad", i samo usao, nikakva ozbiljnija provera... a sto se tice 3 nedelje - da, uglavnom su ture toliko (i sam sam bio 2x), ali ima i kracih... i na sve to, za sasvim korektne pare moze da se organizuje ceo put na Tajland samostalno do 2 nedelje koliko vazi vizaZnaci nisi morao da im pokazes povratnu avionsku kartu? Oni papiri koji se traze na linku koji si mi poslao, isti su kao i tsto traze za online aplikaciju..Al ta karta je bitna, trazili su ti je ili ne?