Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako stvari stoje sredinom januara idemo na duži put po Izraelu i Egiptu.  :mah: S obzirom da za izraelsku vizu (još uvek) treba povratna karta, a ja još uvek nisam siguran da li se vraćam maja ili septembra, kakva je opcija promene povratka kod low cost kompanija (TUI, airberlin)?

Loša, izađe te ponekad i skuplje nego cela karta, lupiću, ali okvirno negde 30-50EUR..

Kako stvari stoje sredinom januara idemo na duži put po Izraelu i Egiptu.  :mah: S obzirom da za izraelsku vizu (još uvek) treba povratna karta, a ja još uvek nisam siguran da li se vraćam maja ili septembra, kakva je opcija promene povratka kod low cost kompanija (TUI, airberlin)?

proveri na sajtovima kompanija, mada uglavnom se cesto isplati vise kupovina nove karte

• Author

U medjuvremenu mi je pala na pamet ideja (nije za ovaj topic), da li neko ima iskustva sa ovakvom situacijom: rezervišem kod jata povratnu (besplatno), dobijem vizu(opet džabe), kupim kartu u jednom pravcu, a odštampam "kao" povratnu za slučaj da mi na aerodromu potraže. Sitna prevara, ali ušteda od 99 i nije baš sitna! Odnosno koliko su graničnim organima vredni dokazi kao što su e-karta, kreditna kartica, itd...

Ranije su tražili samo čvrste dokaze. Pre devet godina na aerodromu u Tel avivu sam morao da bunarim po rancu tražeći povratnu autobusku kartu od Beograda do Budimpešte. Bilo im je jako sumnjivo što putujem iz susedne zemlje, a ne svoje!

Ima MOSAD da te baci na detektor lazi :D ne znam ja se bas ne bi igrao sa njima znas i sam da su mnogo zajebani po pitanju svih mogucih i nemogucih kontrola.

kod obicnih avio operatera rezervacija ne traje duze od 2 do 3 dana, mozda i manje. a rezervacija karte koja je istekla ne znaci nista.