Posted March 9, 2016 ima dosta zemalja u aziji interesantnih za posao- kambodza, vijetnam,tajland, indonezija, kazahstan, ni indija nije losa...ne znam dal bi malezija dozvolila nekom sa nasim pasosem boravisnu vizu...ali kao belac, svuda bi sigurno imao vecu platu, i bolji posao...a u onim zemljama gde se slabo zna engleski, tu bi bio dobrodosao u radu sa strancima...singapur bih mozda i najmanje preporucio za zivot..tamo je toliko sve sterilno, da nije bas u nasem duhu, ako me razumes :)....takodje, imam nekoliko bas dobrih drugarica singapurcanki, ubijaju se od posla....ove ostale zemlje su mnogo opustenije sto se toga tice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2016 Nije problem da se radi ali ako znas za sta radis, mi se i sad ubismo od posla a jedva skrpimi racune da platimo,kapiras. Zato gledam nesto preko pa rekoh malo juznije nesto mi se cini dobro za zivot,mada pored posla gledam i skole i te stvari,sve sto je vezano za djecu. Ne bih bas grlom u jagode sa dvoje djece,da ih ne daj boze povedem u gore od ovoga. Zato biram,citam,oprezno,raspitujem se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2016 Mislim da ces bez strucnog posla tesko obezbediti bolji zivot za decu,pogotovo u dalekim zemljama poput indije.To sto u srbiji raduckas i prezivlavate sa 300eu to preko tesko moze da prodje.Realno kad sagledas stvari srbija je i dalje jedna od jeftinijih zemalja za zivot .Mene realno ovde nervira samo sto nemamo more i sto se ratuuje bar 3 puta na svakih 100 godina ☺ .Inace za neku fizikaliju i stabilan zivot ne moras daleko.Austrija ti je uvek u top 5 za zivot a sudeci po gomili nasih koji zive sasvim solidno bez nekih strucnih skoli i fakulteta mogao bi i nju uzeti u obzir Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2016 Videcemo,cekam prijem u ovu grupu na fb Zapeli u Indiji....raspitacu se...svakako cu negdje ici....negooo sto sam zapela bas za tamo ne znam....uostalom znam dosta ljudi svuda po svijetu koji su kao i mi sss pa rade i super im je....vazan je jezik a i prilagodljivost....od tih sam ma bice nesto....vidim ima ovde korisnih info Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2016 On 3/6/2016 at 2:27 AM, drashti said: Pozdrav,da li neko ima neke informacije vezano za emigraciju u Indiju. Name nas je cetvoro,muz,ja I dvoje djece. Zemlja Nam je zanimljiva,kultura I the stvari koje smo citali I gledali. Nismo nesto obrazovani imamo srednju skolu oboje. Kako bi we nasao posao tamo,kako bi se djeca skolovala,kakav je standard. Kaki gledaju na strange,na djecu u skoli itd. Zanimaju me te neke stvari,znaci obican zivot. prvo i pre svega , ne mozesh da produzish vizu NIKAKO !! a da dobijesh boravisnu znam samo Hauga koji je otisao jos za vreme rata i iz bosne je pa je dobio papire koje i dalje mora da produzava svake godine. kada ti viza istekne , morash da izadjesh iz indije, i da vadish novu vizu ! ja kada sam bio dobio sam na 6 meseci multi enter. vadio sam u Islamabadu. sad nemam pojma na koliko daju trazi malo preko neta kakav je status ekspata u indiji, ima relevantnih sajtova. pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2016 Znaci nema papira tipa iseljenickih...kao po evropi dobijes radnu na godinu dvije pa posle apliciras za stalno,tako je i u au i na nz.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2016 Za Indiju moze da se dobije maximum 6 meseci turisticke vize, nakon toga se ceka 2meseca i opet mozes da apliciras za novu vizu. E sad nezgodno je sto mora da se izadje iz zemlje i tek posle dva meseca moze nazad. Ljudi vecinom izadju u Nepal i sede tamo do nove vize za Indiju. To je bilo do pre tri godine koliko ja znam. Kako je sad nisam sigurna, mada nisam nigde naisla na informaciju da su ukinuli ta dva meSeca pauze izmedju viza. To rade jer je mnogo stranaca koji sede u Indiji po vise godina, samo povremeno izadju, a neki uopste ne, jer im Indija odgovara sto je jeftina za zivot. Ja licno poznajem ljude koji porodicno sede u indiji, jeftinije im je provesti zimu u toploj indiji gde sa kucnog praga mogu da popiju svez mango ili papaja seik, nego u hladnoj Americi itd. Vecinom su amerikanci, kanadjani, nemci....ti koji tako borave, iz tih bogatih zemalja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2016 Haha...procitala jesam neke stvari mada ne djeluju mi normalno,iskreno istvarila sam kontakt sa curom koja zivi,radi i udata je u Mumbaiu....hmmmm.....lose info....razocarana.....valjda sam gledala stvari ruzicasto a i moja opsjednutost tom zemljom od malena je doprinijela iskrivljenoj slici...na zalost....u svakom slucaju posle par kontakata nisam bas odusevljena....vidjecemo sta cu odluciti,mozda neka druga destinacija. Mi smo spremni porodicno za promjene pa cemo vidjeti gdje ce nas zivot odvesti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2021 Poz izvini ,hteo bi da odem porodicno u Indiju,vidim da znas sve. Dakle, zelim malo kupanje malo zurke malo pride da li se uklapam I gde,isao bi zena klinac 12g I ja . Svi smo mladi I ludi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites