Jump to content

Featured Replies

Posted

trazio sam ovu temu, ali nisam nista nasao.

dakle, da li neko zna sta se desava ako je jedna (ili vise) stranica iscepana, da li pasos postaje nevazeci u tom slucaju, tj. da li mozes da se vratis kuci:) ili nastavis putovanje sa takvim pasosem?

hvala unapred!

Sve zavisi koliko pocepana!?

Inace takav pasos se smatra ostecenim i u zavisnosti od dobre volje granicara da li ce te pustiti ili ne.

Moj drugar je imao konkretno problem kada su mu na aerodromu u New Yorku vadili I-94 iz pasosa koji je bio zaheftan pa pa su mu odcepili oko 0.5cm2 stranice pasosa i malo je iscepali i u povratku ga zezali ovi nasi na granici, kao "Kakav je to ostecen pasos? Kako mislis sa tim da udjes u Srbiju? i bla bla bla" dok ga madjari nisu zezali ni u Budimpesti na aerodromu ni na granici sa Srbijom.

U principu ako si u blizini diplomatsko konzularnog predstavnistva Srbiji skokni do njih da ti izdaju putni list a ako ne onda kreni nazad sa takvim pasosem pa sta bude, ja mislim da ce te pustiti, njima je najbitije da stranica sa tvojim licnim podacima nije ostecena.

P.S. Ako nije tajna kako si uspeo da iscepas pasos? I koliko stranica si iscepao?

Na zadnjoj stranici pasosa pise da pasos sadrzi 32 stranice i onog trenutka kada je neka stranica iscepana (znaci nema je u pasosu),pasos automatski prestaje da vazi.

Ako je neka stranica zacepljena do pola ili ostecena na bilo koji nacin,  ne preporucuje se putovanje sa takvim dokumentom.

Ako ti je se nesto od ovoga desilo dok si na putovanju,bilo bi pozeljno da prijavis njihovoj policiji kako bi ti izdali potvrdu sa kojom bi izbegao komplikacije na granici a kao razlog mozes navesti da je doslo do dzeparenja i da je tada doslo do ostecenja ali si ipak uspeo da ga sacuvas.

• Author

hvala vam puno na odgovorima...

Slobo, nije mi nijedna stranica iscepana, nego me je samo zanimalo sta se desava u tom slucaju...

Pre jedno 5, 6 godina u Helsinkiju sam upoznao jednog Holandjanina kome se pocepao pasos na putu. Planirao je da brodom da skokne malo do Talina, ali su ga Estonci vratili sa granice zbog pocepanog pasosa, a takodje imao je problem da se vrati u Holandiju, jer neke avio kompanije su mu pravile problem sa izdavanjem avio karte takodje zbog pocepanog pasosa.

Hm...davno to beshe, ali chini mi se da mu je bio ostecen  deo sa licnim podacima...

• 7 years later...

Trazila sam dosta vremena ovo 

Isekla sam stranicu celu (imala nekih problema) 

Ne primecuje se uopste da je cepank niti bilo sta. 

Ali na jednoj strani imam datum prelaza a na drugoj (isecenoj) povratka.

Da li ce mi praviti problem.

Hitno mi je jer sutra putujen, neki savet?