Posted April 25, 2010 Kako stici od aerodroma Frankfurt Hahn do Bremena?Da li postoji neka low cost varijanta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 Ja sam pre par godina isao vozom, povratna me je sa nekim studentiskim popustom kostala oko 80eur Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 Mozesh Ryanom preko Berlina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 imas li mozda neki link,gde bih mogao da pogledam kad idu i koje su cene tih vozova? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 imas li mozda neki link,gde bih mogao da pogledam kad idu i koje su cene tih vozova? www.bahn.de Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 Ne znam kad putujes i da li znas ,ali imas od juna Ryana i iz Zadra do Bremena... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2010 Kako stici od aerodroma Frankfurt Hahn do Bremena?Da li postoji neka low cost varijanta? probaj sa mitfahrzentrale www.mfz.de ako ima nekoga ko je bas iz nemacke moze da ti da i neki drugi sajt za mfz, ja samo znam za ovaj.a vozom postoje posebne karte tipa ruhr2010 koja kosta 40 i nesto evra, traje 48 sati i mogu je koristiti dve osobe za neogranicene voznje po ruhru i delu zapadne felacke. Druga opcija ako ides sam je da kupis od hana voznu kartu do najblize tacke u vestfaliji (neko ko je iz tog kraja moze da pomogne i kaze koje mesto npr) i onda kada dodjes u vestfaliju uzmes dvevnu kartu za jednu osobu NRW tarifa, koja kosta 25 za jednu osobu, tj 35 evra za 5 osoba. Ova karta moze da se koristi u svim vozovima sem intercitija, EC, ali zato vazi u gradskom prevozu u celoj vestfaliji. Poslednja opcija ti je renta car i to moze biti veoma povoljno, pogotovu ako iznajmljujes kola za vikend (3 dana ispod 80 evra.) ovo je sve sto znam, mislim da jos neko moze da pomogne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2010 Hvala ljudi puno na informacijama,poslao sam drugarici sve pa ce ona da pita strica kod kojeg treba da idemo. Inace idemo nas dvoje krajem juna,tacnije 27.6. imamo let iz Osijeka za Frankfurt Jos jednom VELIKO HVALA Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2010 Exx jedno zanimljivo pitanjce Kupili smo karte za Let od Frankfurta do Tenerifa. Poshto su nam se neki planovi prevoza do Frankfurta izjalovili... ostali smo jedino na opciji prevoza autobusom. Problem je shto autobus kretje odavde u 12.30 h prethodnog dana , a stizze u Frankfurt sledetji dan (oko) 10 i 15h . Let je u 14h a s obzirom da je aerodorom udaljen od Frankfurta oko 120km (ako se ne varam) , moje pitanje je kako stitji najbrzze od Autobuske u Frankfurtu do Aerodroma "hann" . S obzirom da moramo biti na aerodromu 2-3h ranije (11h) , a bus stizze (oko 10h), veoma je napeta situacija da li tjemo uspeti stitji na vreme... Ako neko ima iskustva sa ovom problematikom , bio bih mu i vishe nego zahvalan na savetu Lep poz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2010 Realno, sta cete 3 sata ranije na aerodromu? Han je mali aerodrom i nema potrebe da toliko ranite. Iz Frankfurta ima Rajanov autobus tokom celog dana koji vozi do Hana, samo izguglaj na netu kad ima polaske i kad stize na aerodrom i vidi da li vam se uklapa. E sad cak i da to odgovara, koliko je tacan nas autobus... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2010 Ili kupi aviokarte Osijek-Frankfurt Hahn, koje su obicno vrlo jeftine, pa nekako iskombinuj, mozda i sa nocenjem u Frankfurtu, ili, ako vec hoces busom do tamo, evo, ovde mozes videti red voznje buseva od Frankfurta ka aerodromu Frankfurt Hahn: http://omnibusse.bohr.de/en/fahrplan.php?akt_linie=2&zuk_linie=0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2010 Karte za bus su vetj kupljene tako da..shto nam je to nam je... Iskreno malo me je obradovao komentar " shta tjesh toliko ranije " Ali ipak malo zabrinjava ona objava na site-u hann-a ... http://www.hahn-airport.de/default.aspx?menu=passengers_visitors&cc=en Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2010 Ok, nikad ne mozes da predvidis sta ce da se desi na putu, da li ce biti nekog zagusenja, udesa ili cega vec, pa ce sam bus da ti kasni. Ali sto se tice samog aerodroma, nema sta, stvarno nema potrebe dolaziti suvise rano. Aerodrom je mali, nemas gde da se gubis, jedino je problem sto ima puno ljudi na njemu i izvesno je da ces cekati na salteru za check in, pa se ne preporucuje da dodjes bas u zadnji cas. Po meni, doci sat i po vremena pred let je sasvim dovoljno da se osecas opusteno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2015 (edited) Jeste li uočili nove destinacije iz Tuzle? Do sad nikad nisam letio Wizzom (iako sam htio, pa mi otkazali), ali mi se sad neke destinacije i cijene čine odličnim. Uveli su, između ostalih, Memmingen (zapadni Minhen) i Frankfurt Hahn. E sad, imam tamo drugara koji od skora živi u Neustadtu an der Weinstrasse (grad blizu Mannheima) i čini mi se da su oba ova aerodroma dobra opcija za povoljno stići do njega. Gledao sam na mapi, udaljenost je OK. Samo što bih onda do njega trebao vozom ili kako, nemam pojma kako se kreću njihove cijene vozova, možda će me to izaći skuplje od wizza! Uglavnom, cijene za taj Memmingen su nevjerovatnih 19,99 i 29,99 KM (vjerovatno zato što tek otvaraju linije) po jednom smjeru. Naravno, letio bih samo sa ručnim prtljagom. Ne znam, da li kupovati odmah sad (let počinje nekad oko 25.6.), bojim se da će cijene samo rasti. Ima li iko neki savjet za njih, a posebno za transfer iz Memmingena ili Hahna do Neustadta odnosno Mannheima. Čini mi se da je let do Hahna malo skuplji, a možda bliži. Edited May 16, 2015 by Crixus Murmillo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2015 @Cirxus, evo mene opet na tvom postu xDŠto se tiče transfera do grada, ja bih pogledao stranicu aerodroma, jer je to vjerovatno jeftinije of Wizzovog transfera (bar po iskustvu iz Bosne). Mislim da Memmingen ima neki servis do Minhena za 10ak eura.I da se nadovežem na post vezan za Ryanair, Wizz je vjerovatno vrlo sličan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2015 Neka te! Nisam Cirkus, nego Kriks! Ok, ali od Minhena do Mannheima, tražim povoljnu varijantu! Nema veze ni za Wizz, nisam ja toliko razmažen I nadam se da neće biti toliko bezobrazni da razdvoje mene i djevojku (po novom sistemu dodjeljivanja mjesta), kupovaću nam karte zajedno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2015 (edited) Jeste li uočili nove destinacije iz Tuzle? Do sad nikad nisam letio Wizzom (iako sam htio, pa mi otkazali), ali mi se sad neke destinacije i cijene čine odličnim. Uveli su, između ostalih, Memmingen (zapadni Minhen) i Frankfurt Hahn. E sad, imam tamo drugara koji od skora živi u Neustadtu an der Weinstrasse (grad blizu Mannheima) i čini mi se da su oba ova aerodroma dobra opcija za povoljno stići do njega. Gledao sam na mapi, udaljenost je OK. Samo što bih onda do njega trebao vozom ili kako, nemam pojma kako se kreću njihove cijene vozova, možda će me to izaći skuplje od wizza! Uglavnom, cijene za taj Memmingen su nevjerovatnih 19,99 i 29,99 KM (vjerovatno zato što tek otvaraju linije) po jednom smjeru. Naravno, letio bih samo sa ručnim prtljagom. Ne znam, da li kupovati odmah sad (let počinje nekad oko 25.6.), bojim se da će cijene samo rasti. Ima li iko neki savjet za njih, a posebno za transfer iz Memmingena ili Hahna do Neustadta odnosno Mannheima. Čini mi se da je let do Hahna malo skuplji, a možda bliži.Ne znam koja je razlika u ceni letova, ali Hahn ti je definitivno zgodniji za Neustadt pošto su u istoj državi tj. pokrajini (Rheinland-Pfalz) pa možete kupiti dnevnu kartu za vožnju lokalnim vozovima po celoj pokrajini, to je 28 evra za 2 osobe. Od Memmingena ne bi imao tu opciju, pa bi te voz izašao dosta skuplje (nekih 60-70 evra po osobi po mojoj proceni).Gledam sad kakve su veze iz Hahna: ima nešto sa presedanjem u Trieru koji je skroz na suprotnu stranu ali ima svašta da se vidi (jedan od najstarijih gradova u zapadnoj Evropi), pa zašto ne iskoristiti ako je već za iste pare. Edited May 17, 2015 by Raymond Luxury-Yacht Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2015 (edited) Odlično, baš ti hvala. Sve zavisi od toga kojeg datuma bih išao, curi je problem sa godišnjim odmorom Ali da, radije bih onda u Hahn ako se može kupiti karta za voz po tako odličnoj cijeni. Za oboje 28 EUR, i važi za jedan dan? Cijene su do/od Hahna u junu/julu od 30 do 60 KM Nije to loše, naprotiv. Edited May 17, 2015 by Crixus Murmillo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2015 Sa Hana moraš da platiš bus do Frankfurta koji je čini mi se nešto između 15-20 evra a onda tek možeš uzeti voznu jednodnevnu kartu. Sa Memingena ima puno jeftiniji bus do grada, čini mi se oko 3 evra i onda možeš isto 1dnevnu voznu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2015 Sa Memmingena do Minhena? Ali ako nisu u istoj pokrajini, važi li mi ista ta karta i ista cijena koju je naveo Raymond? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2015 (edited) Ne važi ti, ta ti važi za Bavarsku, pa bi ti trebala još jedna za Baden-Wurtenberg, pa treća za Rheinland Pfalz, tako da si već stigao do pune cene karte.Sad gledam, izgleda da je istina da se direktno do Hahna ne može ni jednim prevozom nemačke železnice (zbunilo me je to što sam video da nemačka železnica na svom sajtu prodaje kartu sa Hahna preko Triera za Neustadt, ali izgleda da je to ipak neki privatni bus za Trier koji ima dil sa železnicom).Samo letimičnom pretragom po sajtu aerodroma vidim da iz Hahna ima bus u pravcu Idar-Obersteina (9€), a ako siđeš u Rhaunenu onda košta samo 2,90€. Iz tog Rhaunena možeš da hvataš lokalni bus za Idar-Oberstein i onda dalje preko Kaiserslauterna za Neustadt. S jedne strane cimanje presedanja sa jednog na drugi bus, s druge strane ušteda 12 evra za dvoje.Ili komotnija varijanta je privatni bus do Majnca (13,50€) ili Triera (12€) i onda odatle Rheinland-Pfalz Ticket, to su veći gradovi koji su sigurno bolje povezani železnicom nego Idar-Oberstein. Za Frankfurt je besmisleno ići jer je on em još sat vremena udaljeniji, em uopšte nije u istoj pokrajini.EDIT: sa Memmingena do Minhena ti je takođe 15 evra Edited May 18, 2015 by Raymond Luxury-Yacht Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 (edited) Ne važi ti, ta ti važi za Bavarsku, pa bi ti trebala još jedna za Baden-Wurtenberg, pa treća za Rheinland Pfalz, tako da si već stigao do pune cene karte. Sad gledam, izgleda da je istina da se direktno do Hahna ne može ni jednim prevozom nemačke železnice (zbunilo me je to što sam video da nemačka železnica na svom sajtu prodaje kartu sa Hahna preko Triera za Neustadt, ali izgleda da je to ipak neki privatni bus za Trier koji ima dil sa železnicom). Samo letimičnom pretragom po sajtu aerodroma vidim da iz Hahna ima bus u pravcu Idar-Obersteina (9€), a ako siđeš u Rhaunenu onda košta samo 2,90€. Iz tog Rhaunena možeš da hvataš lokalni bus za Idar-Oberstein i onda dalje preko Kaiserslauterna za Neustadt. S jedne strane cimanje presedanja sa jednog na drugi bus, s druge strane ušteda 12 evra za dvoje. Ili komotnija varijanta je privatni bus do Majnca (13,50€) ili Triera (12€) i onda odatle Rheinland-Pfalz Ticket, to su veći gradovi koji su sigurno bolje povezani železnicom nego Idar-Oberstein. Za Frankfurt je besmisleno ići jer je on em još sat vremena udaljeniji, em uopšte nije u istoj pokrajini. EDIT: sa Memmingena do Minhena ti je takođe 15 evra OK, evo me opet sa Frankfurt Hahnom Definitivno ću do njega. Dakle, smatraš da je najbolja opcija da idem do Rhaunena, pa lokalnim busom do Ibar-Obersteina. Da li onda u Ibar-O. da kupim Pfalz kartu od 28 eur za oboje i tako se doklimam do Neustadta? Hoće li to sve biti izvedivo? U 15:15h bih trebao biti u Hahnu, radni dan. Edited June 4, 2015 by Duya Teme pospajane Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 @Cirkus To je najjeftinija opcija e sad da li je i najbolja to zavisi od tebe, ja bih recimo verovatno doplatio pa se vozio ko gospodin čovek busom do Majnca ili Trira i onda na voz.Ali ako ti tih 8 evra prave razliku u budžetu onda da, tako je najjeftinije (pretpostavljam da svi ti lokalni međuseoski prevozi voze prilično retko, tako da bi moglo da potraje dok se doklackaš do Neustadta sa presedanjem).Pfalz ticket bi ti važio i za taj lokalni bus u Rhaunenu, pitanje je samo da li tamo postoji automat na autobuskoj stanici (pretpostavljam da je stanica samo stub pored ceste). Tako da je možda najpametnije kupiti pfalz ticket za taj datum unapred na internetu i nositi ga odštampanog. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2015 Odlično, hvala ti za to. Nisam ni znao da se može kupiti na netu.Ok, imam još vremena do tad, putujem 15.5.Čekam još koji dan, možda wizz bude imao akciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites