Jump to content

Featured Replies

Posted

E dosao i taj dan!

Vec dve godine me kritikuju zato sto nisam zvao na Bostanijadu, al sada evo da skinem i taj kamen sa srca - Bostanijada u Silbasu, ne znam vise koja po redu, odrzace se 15.avgusta, sto ce reci sad u nedelju.

Ukratko, program - 14.45h svecana potpala kotlica

15.00h KUD "Silbas"

15.15h takmicenje u disciplinama: najteza lubenica i dinja, najsladja lubenica i dinja, najneobicnija lubenica i dinja

17.15h takmicenje u brzom ispijanju piva i brzom jedenju lubenica

18.30h rezbarenje i performanse sa lubenicama i rucnih radova iz seoskog zivota                             

19.00h proglasenje najbolje skuvanog kotlica

zavrsna rec organizatora i poziv na veceru sa tamburasima

Ne znam kako ce sve to izgledati, posto se kod nas non stop menja vlast u selu, a onda se nikad ne zna kako ce novi izvesti sve to, ali u svakom slucaju, moje drustvo ce probati da sponzorise jednog od nas da se takmici u kuvanju kotlica, a ako neko od vas bas hoce da se takmici, to zadovoljstvo kosta 2 crvene s tim da se dobije sav materijal (meso, zacini....) a kotlic se mora doneti.

Pa ko volE nek izvolE clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

Inace, bilo je skroz ok, nismo nista osvojili sto se kuvanja kotlica tice ali smo se zato najeli ko stoke uz sve tamburase itd. Bilo brdo mase, mnogo bolje nego prosle godine.

Sta da vam kazem, dodjite jednom :)