Jump to content

Featured Replies

Posted

Lakse sam krivicno osudjivan [uslovno] a stupam u brak sa drzavljankom Kanade. Dali neko zna moze li mi to predstavljati problem s obzirom da cemo se u Srbiji vencati u opstini i u crkvi za par nedelja kao i da je moja buduca supruga u drugom stanju.

Unapred hvala

• Author

Ujedno me zanima koliko vazi potvrda iz naseg MUP-a da se ne vodis kao krivicno osudjivan i dali istu ambasada Kanade proverava kada je prilozim uz ostala dokumenta.

Jos jednom zahvaljujem

• Author

Ma vec sam osudjivan ali uslovno i to za lakse delo [nasilnicko ponasanje].

Potvrdu da nisam osudjivan mogu izvaditi danas-sutra jer jos nije prosla kroz knjige ali vencanje ce biti tek negde sledeceg meseca. Zato i pitam koliko vazi potvrda iz MUP-a i dali je proveravaju ?

Izvadi potvrdu odmah jer ona vazi sest meseci, t.j. potvrda ne sme da bude starija od sest meseci. Meni nikada nisu proveravali nista a trazio sam Kanadsku vizu jedno desetak puta i uvek je dobijao bez problema. Sada sam postedjen svega toga jer sam nedavno dobio i njihovo drzavljanstvo. Ako smet da te pitam, iz kog grada u Kanadi ti je buduca supruga?

• Author

Burlington.

Jel si siguran da potvrda vazi 6 meseci i da ne proveravaju ?

Za rok vaznosti sam siguran milion posto a sto se tice proveravanja... Pa trebao bi da budes bas one kur... srece pa da te provere :cry22:. A cak i ako provere ne vidim da bi to predstavljalo problem s obzirom da nije tezi prekrsaj (nisi utajio porez drzavi sto je ovde nesto naj gore sto mozes da uradis  :shockkk:) i da imas samo uslovnu kaznu  :).

• Author

Iskreno, nisam čuo.

Jel znaš nešto kao odgovor na temu koju sam postavio ?

Kao sto sam ti vec sugerisao, izvadi potvrdu odmah jer ona vazi sest meseci. Sto se tice proveravanja, zaista ne znam sta da ti kazem. Mislim da to ionako ne menja stvari jer se ti zenis sa kanadskom drzavljankom pa ce biti kako bude (osim ako se ne predomislis ako te neko uveri da ce te 100% proveravati sto bi bilo glupo). Uradi sve sto je u tvojoj moci i kontroli, a za ono sto ne mozes da kontrolises nemoj ni da se brines.

BTW, grad u kojem zivim se nalazi u centru BC i ima oko 80 hiljada stanovnika.

• Author

Ja te malo smaram ali, koliko sam čuo da se ne predaje odmah papir da nisi osuđivan več ti oni to traže nahnadno kao i lekarski pregled (možda je i dezinformacija). Mi se po novom venčavamo tek u aprilu jer ona tek tada ako ne pre dobiva papir da je razvedena od prethodnog braka.

Ima još fore mada me je nervoza prestala. Ako treba falsifikovaću tu potvrdu. Izvadio sam juče original na kome je sve ok. Samo promeniti datum a to danas sa tehnikom i nije teško.

Pozdrav

Ivane, nemoj falsifikovati, ti se ustvari sigurno salis, ne zaboravi da zidovi imaju usi (i oci). Sve najbolje!

Ivane, slazem se sa Pedjalon-om, NE falsifikuj potvrdu ni pod kojim uslovom. Ako si vec izvadio potvrdu, do Aprila ima jos 4 meseca tako da ce i onda biti validna. Ne vidim zasto si se toliko istripovao u vezi te tvoje presude za nasilnicko ponasanje? U svakom slucaju se zenis sa kanadjankom a posto je Kanada napredna, demokratska drzava, nije im u interesu da razdvajaju porodice vec naprotiv da ih spajaju. Bar bi tako trebalo da bude sudeci po onome sto se javno govori.

• Author

Hoćeš reći da je najbolje da priložim slike i snimak svadbe koju nameravamo da pravimo, slike sa letovanja, zimovanja, od kuće, sa familijom.....onda venčane listove iz opštine i crkve i potvrdu da sam krivićno osuđivan za nasilničko ponašanje gde će verovatno da mi piše da sam uslovno osuđen na zatvor i da taj uslov traje naredne dve godine.

Misliš li da će mi pored svega ovoga gore nabrojanog dati zeleno svetlo ?

p.s. šta misliš dali menja stvar kada bi priložili neki papir da je supruga u drugom stanju ?

S obzirom da nas MUP cita ovaj forum a takodje i ambasade mnogih zemalja u Beogradu, odnosno njihovi sluzbenici (prosle nedelje sam bio na nekom skupu gde je bila i jedna sluzbenica kanadske ambasade pa znam sta pricam), pre nego sto pocnete da pisete sve i svasta na forumu stavite prst na celo da se nedesi kad dodjes na razgovor za vizu da ti kazu a ti si taj...

• Author

Hvala na savetu, verujem da ima i toga.

U mom slučaju je stvarno ljubav u pitanju a ja nisam incidentna osoba i želeo bih da nikada nevidim Kanadu, da mi žena živi u Bgd jer sam stanbeno i materijalno dobro situiran ali ljubav moja to neće.

Nadam se da će ovo moje piskaranje da pročita neka špijunka iz ambasade Kanade xexexe

Ne znam za sve te dokumente sto si naveo, nikada nisam trazio vizu na osnovu zenidbe sa strankinjom  :D. Ono sto znam je to da potvrda iz SUPa/ Suda vazi 6 meseci i to je sustina svih mojih komentara. Sta ces jos da im prilozis ne odlucijem ja vec ambasada kod koje trazis vizu i njihovo imigraciono telo.

• 1 month later...

jel zna neko jel se treba uraditi  apostil u sudu na uverenje o krivicnoj neosudjivanosti  za potrebe boravisne dozvole? i koliko kosta apostil?

Ne znam da li ti za to konkretno treba, ali ja sam vadio to s**nje i platio, ako se ne varam, oko 2000din. I valjda jos nekih 400-500 din za ovu taksu, pa za onu...

Meni je trebalo da se taj apostil, ako se dobro secam, overi i u Ministarstvu pravde i u Ministarstvu inostranih poslova. Pa sam i jos tamo placao po oko 400-500 din, puta 2, jer su mi lupali po 2 pecata ili sta vec. Sve u svemu, lepa parada! A najgore od svega je sto niko nista ne zna, ni gde se vadi, ni sta ni kako, pa tako ides od suda do ministarstva i nazad, raspistujes se i uzdas u srecu da ce ti neko dati pravu informaciju.

I da ne zaboravim, da sam prvo morao da prevedem to uverenje kod sudskog tumaca i da mi je u ambasadi receno da bi to bilo pozeljno sve tako uraditi, sa svim tim silnim overama, mozda ce mi neko to ovde traziti (u Brazilu).

Naravno, niko me nikad nije pitao nista o tome! Toliko!

Nek ti je sa srecom :)