Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evro-mediteranska avio zona

Featured Replies

"Evropska unija i Jordan potpisali su sveobuhvatni ugovor o avio uslugama, koji će otvoriti i spojiti dva značajna tržišta, ojačati saradnju i ponuditi nove mogućnosti za kompanije, ali i korisnike njihovih usluga. Ugovorom će biti uspostavljena evro-mediteranska avio zona između Jordana i EU, zasnovana na zajedničkim pravilima i liberalizaciji avio tržišta. Ovaj dogovor podstiče veću saradnju i utire put za stvaranje šire evro-mediteranske zone sa različitim partnerima. Sličan ugovor potpisan je između EU i Maroka 2006. godine, a vode se pregovori sa Izraelom, Tunisom i Libanom."

Izvori: http://www.travelmagazine.rs/srp/travel_vesti.php?vest=0

http://www.gdestinacija.com/destinacije/azija/jordan/aman/novosti/817/Stvaranje+evro-mediteranske+avio+zone.html

P.S. EasyJet vec uvodi letove za Aman iz Londona.

• 5 weeks later...

Lepa vest! A uvek sam se cudio zasto je bas Maroko bio tako zastupljen kod evropskih low-costera, a ne i ostale zemlje severa Afrike ili Bliskog Istoka.

Ali nažalost mi nismo u EU, tako da letovi za Maroko ipak nisu iz Beograda, al šta može da se radi, valjda će i odavde jednom početi letovi za Agadir i ostala letovališta tamo. Mada koliko ja znam, čak ni u zlatno doba JAT-a, nije se letelo za Kazablanku, već samo za Alžir i Kairo (od redovnih sev afričkih destinacija koje su ukinute)