Followers 0

Beograd - Moskva vozom

162 posts in this topic

Rax, ti delujes kao iskusan covek za ovu relaciju, ali ko god nesto zna neka javlja, molim vas!

Drugar i ja treba da putujemo do Pitera u julu, a do sada smo putovali iskljucivo pomocu InterRail-a. Otisao sam do agencije Wasteels da se raspitam o onoj kombinaciji do Moskve koju si predlozio, ali je onaj fini covek delovao jako smoreno i krajnje nezainteresovano da pomogne. Naime, rekao je da bih tim presedanjima samo ustedeo za cenu spavacih kola, pa ne znam kako da proverim te cene? I zvuci mi zanimljivo taj povratak preko Varsave, samo ako budem putovao direktno iz Bg-a za Moskvu, mogu li da kupim tu kartu Varsava- Budimpesta preko neta ili nekako drugacije?

I samo jos nesto- cikica iz Wasteels-a je predlozio da nam proda kartu Bg-Piter (200 eur) + rezervacija spavacih kola do Moskve i nazad 2x 24 eur, a da mi u Moskvi kupimo rezervaciju do Pitera i nazad. On nista nije znao da mi kaze o vozovima i rezervacijama po Rusiji ali procenjuje da ce to biti npr. 2x 3 eur. Ono sto me zanima je: ako ja kupim tu kartu u Bg-u, za koji voz cu moci da kupim rezervaciu i za koju klasu? Za koji voz uopste vazi ta moja karta? To mi je cudno posto koliko vidim na toj relaciji saobraca vise vozova sa velikim rasponom cena... I da li bi drugar koji je u Moskvi mogao da mi uzme rezervaciju nesto ranije, bez te karte na uvid, kako ne bismo tamo dosli kao slepci i morali da kupimo rezervaciju za neku prvu klasu ili tako nesto...

Loše procenjuje, nemoj nikako da kupuješ kartu od BG do Pitera jer je rezervacija za međunarodnu kartu deračka u Rusiji: Moskva - Piter 42 EUR za spavaća u noćnom vozu, a 62 EUR za brzi super brzi voz Sapsan (+18% poreza, ako se kupuje rezervacija u Rusiji a ne i u Evropi). Bolje ti je običnu kartu za plackart da uzmeš od Moskve do Pitera koja je u julu oko 25 EUR.

Varšava - Budimpešta, na žalost ne može preko neta. Vrlo moguće da može u Budimpešti da se kupi (taman kada budeš presedao u Budimpešti, kada budeš išao ka Moskvi, tada kupiš). Pošalji im mejl, pa ih pitaj da li je moguće: http://www.mav-start.hu/english/customer_service/mavdirekt.php.

Pa do Pitera mozes i ovako:

1. Bg - Budimpesta

2. Budimpesta - Lavov (26 EUR u jednom smeru)

3. Lavov - Piter (direktan bez presedanja 45 EUR u jednom smeru)

Ja vec ishao tako, mozda cu i opet ...

Pozdrav ljudi,

mi planiramo u osmom mjesecu za Moskvu preko Budimpešte.

Zanima me koliko taj vlak kasni i presjeda li se poslije Budimpešte? (već smo rezervirali kartu kartu Zagreb-Budimpešta-Moskva i platili spavaća kola Budimpešta-Moskva)

Ima li čekanja zbog promjene tračnica kod Čop-a?

Totalno sam zbunjena jer imam puno informacija sa svih strana a nikoga tko je baš putovao tom rutom pa bi bila jako zahvalna ako netko može odgovoriti. :)

Pozdrav ljudi,

mi planiramo u osmom mjesecu za Moskvu preko Budimpešte.

Zanima me koliko taj vlak kasni i presjeda li se poslije Budimpešte? (već smo rezervirali kartu kartu Zagreb-Budimpešta-Moskva i platili spavaća kola Budimpešta-Moskva)

Ima li čekanja zbog promjene tračnica kod Čop-a?

Totalno sam zbunjena jer imam puno informacija sa svih strana a nikoga tko je baš putovao tom rutom pa bi bila jako zahvalna ako netko može odgovoriti. :)

U vašem slučaju, ne presedate posle Budimpešte do Moskve nigde jer ste platili skuplju kartu za direktan voz. U Čopu se se menjaju točkovi oko 2-3 sata, uzmu vam pasoš po dolasku u Čop, vagone odvedu na zamenu točkova i posle 2-3 sata ih vrate na stanicu gde dobijete pečatirane pasoše nazad. To se odvija u toku noći, tako da svo to vreme provedete u vagonu spavajući. To stajanje u Čopu je uračunato u red vožnje. Voz je najčešće tačan i stiže u Moskvu u 09:55 prekosutra ujutru.

hvala ti puno na brzom odgovoru.

sorry ako te gnjavim ali imam još par pitanja.

ide nas 30 u vagonu pa moram biti sigurna koliko toliko što nas čeka.

stajemo li negdje po ukrajini ili se ne smije nikud iz vagona?

gnjave li inače puno na granicama za vize (uzeti ćemo ukrajinsku tranzitnu) jer sam čula da treba potkupljivati carinike i te neke priče?

je li hrana skupa u tom vagon-restoranu?

E, jos jedno pitanje! Neko je pomenuo da onaj sajt ticket poezda uzima proviziju 6 evra. Je li to 6 evra po karti ili ukupno po transakciji? Jer ako bih uzeo 4 karte onda mi ta provizija i nije nesto bitna, ali ako je 6 evra po karti, onda bas i nije svejedno... :(

E, jos jedno pitanje! Neko je pomenuo da onaj sajt ticket poezda uzima proviziju 6 evra. Je li to 6 evra po karti ili ukupno po transakciji? Jer ako bih uzeo 4 karte onda mi ta provizija i nije nesto bitna, ali ako je 6 evra po karti, onda bas i nije svejedno... :(

Nisam siguran. Jesi li probao da li sajt RŽD hoće da prihvati tvoju karticu?

Ne, ali imam Intezinu karticu a vidim da su ljudi ovde imali problema da sa njom plaćaju na RŽD. Ali pokušaću. Vidim da vec nestaje ovih najjeftinijih mesta pa ne mogu baš da cekam. A kolika je provizija na RŽD, ako uspem preko njih da kupim?

Provizija na RŽD ne postoji, jer je to sajt Ruskih železnica i cena je dakle, kao na blagajni u Rusiji da kupiš.

Pozdrav svima,

Pocetkom 2012. godine sam planirao u Moskvu vozom, procitao sam svih 5 strana i nasao sam meni pogodnu opciju, direktno Beograd-Moskva..

E sad, kad se budem vracao iz Moskve sam planirao povesti psa (gore imam rodjaka, i zelio bih odozgo povesti mladog psa, azijata). Da li ima neko slicna iskustva u vezi sa prevozom zivotinja (pasa) u vozu, da li je to uopste moguce?

Hvala svima unaprijed!  :)

Pozdrav svima! :)

Plan je da se ide za Moskvu negdje preko ljeta pa bi me samo zanimalo ako netko može potvrditi je li cijena povratne karte Budimpešta-Moskva i dalje 135 eura?

Vidio sam na stranicama ruskih željeznica cijenu od 183 eura pa me to malo zbunilo, osim ako je to cijena s rezervacijama.

Hvala unaprijed.  :)

Pozdrav svima! :)

Plan je da se ide za Moskvu negdje preko ljeta pa bi me samo zanimalo ako netko može potvrditi je li cijena povratne karte Budimpešta-Moskva i dalje 135 eura?

Vidio sam na stranicama ruskih željeznica cijenu od 183 eura pa me to malo zbunilo, osim ako je to cijena s rezervacijama.

Hvala unaprijed.  :)

144 EUR je povratna sada. Rezervacija je 24 EUR u jednom smeru.

Hvala na odgovoru. :)

Zanima me još nešto ako netko može potvrditi, a radi se o ovome:

"Međutim, od novog reda vožnje može i jeftinije preko Bratislave, pod uslovom da putuje 2 ili više putnika zajedno (što više putnika, do maksimalno 5, sve je jeftinije), na sledeći način..."

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4887.0

Bilo bi stvarno odlično, ako to još uvijek vrijedi. :D

Hvala na odgovoru. :)

Zanima me još nešto ako netko može potvrditi, a radi se o ovome:

"Međutim, od novog reda vožnje može i jeftinije preko Bratislave, pod uslovom da putuje 2 ili više putnika zajedno (što više putnika, do maksimalno 5, sve je jeftinije), na sledeći način..."

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4887.0

Bilo bi stvarno odlično, ako to još uvijek vrijedi. :D

Zavisi koliko vas putuje, poskupelo je. Za 2 osobe je sada CityStar Slovačka - Moskva - Slovačka oko 100 EUR osobi, za više ljudi je nešto manje.

Išlo bi nas više, nekih 5-6, ali da sad tu ne ispitujem ovako bezveze, jel zna netko gdje se na stranicama slovačkih željeznica mogu pronaći točne cifre, jer sam tražio, ali nigdje ne mogu naći. ;)

Išlo bi nas više, nekih 5-6, ali da sad tu ne ispitujem ovako bezveze, jel zna netko gdje se na stranicama slovačkih željeznica mogu pronaći točne cifre, jer sam tražio, ali nigdje ne mogu naći. ;)

Nema, site im nije ažurian baš. City Star povratna karta od bilo koje stanice u Slovačkoj do Moskve za 5 osoba je 390 EUR (znači 78 EUR po osobi, ukoliko putuje petoro zajedno). Na to dodaš rezervaciju u spavaćim kolima 24 EUR od Bratislave do Moskve ili 22 EUR od Košica do Moskve, u jednom smeru.

Stvarno puno hvala na odgovoru :)...u principu prva osoba plaća punu cijenu karte, a svaka sljedeća osoba pola od tog iznosa, ako sam dobro skužio?  ;)

Stvarno puno hvala na odgovoru :)...u principu prva osoba plaća punu cijenu karte, a svaka sljedeća osoba pola od tog iznosa, ako sam dobro skužio?  ;)

Upravo, samo što to važi do 5 osoba, ako vas putuje 6, za šestog se kupuje nova karta sa punom cenom. U međunarodnom saobraćaju za grupe za 6 i više putnika se daju neki popusti, mada mislim da će vam u svakom slučaju ispasti jeftinije City Star.

Ima i opcija povratne karte City Star Srbija - Rusija, ali preko Rumunije. U tom slučaju je potrebno presedanje u Bukureštu (u odlasku je razmak oko 50 minuta, u povratku se mora prespavati u Bukureštu), tačnu cenu ne znam, ali za pet osoba bi trebalo oko 500 do 550 EUR (100-110 EUR po osobi), nazovi ili svrati u Putnik. Plus na to ide rezervacija ležaja Bukurešt - Moskva 21 EUR po smeru.

Upravo, samo što to važi do 5 osoba, ako vas putuje 6, za šestog se kupuje nova karta sa punom cenom. U međunarodnom saobraćaju za grupe za 6 i više putnika se daju neki popusti, mada mislim da će vam u svakom slučaju ispasti jeftinije City Star.

Ima i opcija povratne karte City Star Srbija - Rusija, ali preko Rumunije. U tom slučaju je potrebno presedanje u Bukureštu (u odlasku je razmak oko 50 minuta, u povratku se mora prespavati u Bukureštu), tačnu cenu ne znam, ali za pet osoba bi trebalo oko 500 do 550 EUR (100-110 EUR po osobi), nazovi ili svrati u Putnik. Plus na to ide rezervacija ležaja Bukurešt - Moskva 21 EUR po smeru.

504 eura za 5 osoba preko Bukuresta. Rax, svaka cast na informacijama. Bolji si od svih onih baba na salterima zajedno, a ne nosis ni brkove ko one)). Veliki pozdrav

Upravo sam dobio informaciju da Ukrajinske železnice na svom delu puta (koji je najduži deo) više ne daju popust od 50% za tranzit između Slovačke i Rusije, tako da je ipak varijanta preko Bukurešta jeftinija!

@RaxCherrych

Da li se ovo poslednje sto si napisao za ukidanje popusta u Ukrajini odnosi na City Star kartu Slovačka-Moskva ili na popust za grupe (isto preko Slovačke)?

@RaxCherrych

Da li se ovo poslednje sto si napisao za ukidanje popusta u Ukrajini odnosi na City Star kartu Slovačka-Moskva ili na popust za grupe (isto preko Slovačke)?

Odnosi se na City Star.