Followers 0

Kobasicijada - Turija 26. februar 2011.

12 posts in this topic

Zima u Turiji pre dvadeset šest godina. K’o navek na selu zimi baš i nema neki veliki’ poslova. Lože se furune, kuva se vino, piju se špriceri i uglavnom se divani o onom što je nekad bilo. Al’Turijci ne bi bili to što jesu, kad ne bi bilo i podbadanja, zadirkivanja i komšijskog takmičenja. I tako jedne zimske večeri, dok je napolju vej’o neki sneg najavljujući da će zima potrajati, grupa lovaca i večitih prijatelja krenula je u neobično zadirkivanje. Tema večna, prava turijska. Čije su kobasice bolje i ko je veći majstor za nadevanje…

Tako je pocelo :D a kako to danas izgleda mogli bi da vidimo 26. februara (subota). Ja sam zadnji put na kobasicijadi bio 2007. godine, znam kako sam otisao ali ne bas najbolje kako smo se vratili  :angel:. Ove godine idem 100% pa da vidimo da li ima jos zainteresovanih?  :pivoooo:

Vise o kobasicijadi mozete videti na sajtu: www.kobasicijada.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svake godine planiram i nikad da odem, ali ove cu vala otici! Mi se na faxu dogovaramo da odemo pa msm da ce nas ici 5 ako budem vozio. A ako bude manje od 5 ima mesta za nekog u kolima od KPS-ovaca ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

slobo delimo goorivo (ti vozis) :D

ustvari bolje busom, da ne mora ponovo da zovemo nekog da nas vozi kuci.  :angel:

:pij:pijjj:eat::pivoooo::banana:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Фала, писао сам за новине. Да сам писао за шире масе, свашта би се ту могло додати. Моја препорука је да се не иде тамо и не губи време без потребе. :) Није лоше, ал' сећам се да је било прескупо, што нека жена рече у маси: "Када сам била на фестивалу вина у Француској, сва вина и сиреви су били бесплатни. Овде је скупље него у месари."

Share this post


Link to post
Share on other sites

  I meni je Turija bila bezveze. Prilično izvikan događaj, a u praksi se uopšte nisu potrudili da naprave bilo šta više od običnog seoskog vašara. Ako ste baš dokoni, svratite pa pogledajte i sami, ali očekujte najlošije vino po paprenim cenama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ej vas dva hejtera kobasicijade otvorite nov topic pa ospite po kobasicijadi  :maddd: nemoj demotivisete ljude. Svi smo mi svesni da je to seosi vasar ali treba otici i medj' seoske ljude da oseti draz seoskog veselja. A sto se tice vina onda niste imali srece ja sam pio prosecno domace belo vino (ustvari mesao sa kiselom i pravio spricer) za prilicno male pare, recimo kao najjeftinija kafana u Novom Sadu. Svirali nam dobri tamburasi. Druzi li se sa lokalni lovcima i njihovim drugarima, slusali price "Kad sam ja... :D" Sve to smo dobili u lovackom domu tamo negde u centru valjda. Tako da sam ja bio prezadovoljan jedini problem je bio oko voznje nazad  pijjj. I da nezaboravim, imao sam dobru ekipu  serenade123:fool::banana:::crazy::pivoooo::eat::roll: ako nadjem na externom hard slike i klipove postavicu da vidite kako je bilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preziveh kobasicijadu, doduse sad mi problem pravi malo holesterol  :death:  ;D

Bila je fina ekipica ali nismo ko prosli put zaginuli jer je bilo zima a i cene su digli tako da ovo postaje sve vise komercijala.

Sve u svemu "Ko nije bio kajace se ko je bio kajace se" zbog holesterola ;)

Kad skinem sa telefona slike i video okacicu negde, maskota dana je bila neka bakuta konobarica sto baca tacnu na pod svakih 5min i nabacuje se svim gostima  lol::  :fool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo sad spremem pola metra "humanitarne" kobasice iz Turije (bila je duga 2027metara) ako neko procita ovaj post u narednih pola sata (sad je 8:05) nek se smatra pozvanim na veceru  :eat:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0